Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: در سالهای گذشته موضوع سو استفاده از کارتهای یک بار مصرف برای فرار مالیاتی و پنهان کردن رد قاچاق کالا امری مرسوم بوده است. بر اساس آخرین آمارهای ارائه شده میزان بدهی مالیاتی ناشی از کارتهای بازرگانی یک بار مصرف حدود 10 هزار میلیارد تومان بوده است. در سال جاری با تغییر وضعیت ارزی کشور شرایط به نفع صادرات و به ضرر واردات کالا تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش واردا و رونق صادرات در سایه تغییر سیاست ارزی

به استناد آمارهای گمرک واردات تا 11 درصد کاهش یافته و از طرفی صادرات با رشد 14 درصدی مواجه شده است. این درحالی است که اخیرا سیاست پیمان سپاری ارزی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات در خصوص کلیه کالاهای صادراتی پیاده شده و گمرک موظف به اجرای پیمان سپاری ارزی شده است.

نگاهی به گزارش عملکرد سامانه نیما نشان میدهد، با وجود صادارت 19 میلیارد دلاری تا پایان مرداد ماه تنها 4 میلیارد دلار ارز به سامانه نیما و بازار ثانویه ارزی تزریق شده است. تخلفات متععد صادرکنندگان موجب شد تا وزیر نفت در بخشنامه ای واحدهای پتروشیمی متخلف را به صورت جدی در خصوص بازگرداندن ارز حاصل از صادرات تهدید کند.

هشدار در خصوص سو استفاده از کارتهای یکبار مصرف در صادرات

حالا با اجرای سیاست پیمان سپاری ارزی برای تمام صادرکنندگان شیوه های جدید برای دور زدن این موضوع در حال اجرایی شدن است که به نظر میرسد استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف یکی از از آنهاست.

در همین رابطه یکی از مقامات گمرکی تاکید کرد، استفاده از کارتهای بازرگانی یکبار مصرف در حوزه صادرات شدت بیشتری خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه صادرکنندگان بر اساس سیاست پیمان سپاری ملزم به بازگرداندن ارز صادراتی هستند، گفت: استفاده از کارتهای بازرگانی یک بار مصرف می‌تواند به شیوه متقلبانه برای دور زدن سیاست پیمان سپاری ارزی تبدیل شود.

این مقام گمرکی گفت: وقتی صادرکننده از کارت بازرگانی یک بار مصرف استفاده میکند دیگر بانک مرکزی که مسئول پیگیری  و نظارت بر بازگشت ارز صادراتی به اقتصاد است نمیتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد چون صادرکننده اصلی پشت هویت صاحب کارت که اصولا ارتباطی با فضای تجارت ندارد پنهان شده و امکان دسترسی به نفر اصلی وجود ندارد.

سیاست پیمان سپاری ارزی باید در زمان دلار 4200 تومانی اجرا میشد این درحالی است که ضمانت اجراییی مشخصی در حال حاضر برای اجرای دقیق این سیاست ارائه نشده و حالا موضوع سو استفاده از کراتهای بازرگانی یک بار مصرف نیز به چالش دیگری در حوزه نظارت بر صادرات تبدیل شده است. در این بین اخیرا هیئت دولت مصوبه ای در خصوص کارتهای بازرگانی داشته است که این مصوبه نقایصی واضح در حوزه صادرات دارد و با وجود شرایط جدید ارزی این مصوبه نیز باید اصلاح شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۴۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا

آخرین مهلت ثبت درخواست در دبیرخانه سازمان توسعه تجارت برای بررسی درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ تا پایان وقت اداری روز دوشنبه (۳۱ اردیبهشت) خواهد بود.

به گزارش مهر، بر اساس ابلاغ بند ۲ مصوبات نوزدهمین جلسه کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات در خصوص رسیدگی به درخواست ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات سال ۱۴۰۱ در کمیته کارشناسی بازگشت ارز حاصل از صادرات، آخرین مهلت ثبت درخواست در دبیرخانه سازمان توسعه تجارت برای بررسی درخواست‌های ایفای تعهدات ارزی سال ۱۴۰۱ واجدین شرایط «ثبت سفارش تا قبل از پایان دی‌ماه و قبض انبار تا قبل از پایان سال ۱۴۰۲» تا پایان وقت اداری روز دوشنبه (۳۱ اردیبهشت) است و پس از آن هیچ‌گونه درخواستی ترتیب اثر داده نخواهد شد.

«گفتنی است ارائه تصویر ثبت سفارش و اصل قبض انبار یا تاییدیه مرجع صدور قبض انبار برای بررسی درخواست کلیه متقاضیان الزامی است.»

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • آخرین مهلت رسیدگی به درخواست‌های تعهدات ارزی ۱۴۰۱ ا
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است