Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:36:00 GMT

امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۴۳۴۹

امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنیم

ارومیه- ایرنا- امر به معروف و نهی از منکر که از فروع دین مبین اسلام به شمار می رود، از جمله مهمترین تاکیدات قرآنی و از اهداف اساسی قیام حسینی است؛ فرایضی که عمل به آن قوام جامعه اسلامی را موجب می شود.

به گزارش ایرنا، دین مبین اسلام در کنار پنج اصل توحید، نبوت، معاد، عدل و امامت، دارای 10 فروع به عنوان رکن احکام الهی است که علاوه بر نماز، روزه، حج، جهاد، خمس، زکات، تولی و تبری، 2 فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر در آن جایگاه ویژه ای دارد و طبق بسیاری از روایت های اسلامی، مهمترین فریضه اجتماعی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خلیفه الله دانستن آمر به معروف و ناهی از منکر در حدیثی از پیامبر اکرم (ص)، دارا بودن جایگاه متعالی این 2 فریضه در مقابل دیگر فرایض دینی و نماد غیرت پنداشتن عاملان به این فرایض از جمله احادیث مربوط به امر به معروف و نهی از منکر است.
در سال های پس از انقلاب شکوهمند اسلامی با راه اندازی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، توجه به احیای این فرایض در کانون توجه قرار گرفت و پس از آن نیز به مناسبت شهادت حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت، هفته اول ماه محرم به نام این 2 فریضه الهی نامگذاری شد تا تلنگری برای عمل به وظیفه توسط مومنان و مسلمانان باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در این خصوص معتقد است که امر به معروف و نهی از منکر نقطه هدف حملات دشمنان اسلام محسوب می شود و باید برای مقابله با این هجمه ها برنامه ریزی شود.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی افزود: هجمه فرهنگی دشمنان در خصوص فریضه امر به معروف و نهی از منکر بسیار سنگین است که نشان از جایگاه متعالی این فرایض دارد.
وی اضافه کرد: باید بسترسازی مناسبی برای اشاعه فرهنگ متعالی امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد تا مردم با ابعاد مختلف این فرایض آشنا شوند.
وی بیان کرد: این بسترسازی می تواند در زمینه پاسخگویی به سوالات مردمی نیز مفید باشد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی حفظ کرامت مسلمانان را مورد تاکید قرار داد و گفت: رعایت عفاف و پوشش مناسب از جمله ارزش‌های محوری جامعه بوده و رعایت آن وظیفه همگانی است.
حجت الاسلام والمسلمین قریشی افزود: ظرفیت های ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر نیز باید در سطح جامعه به صورت دقیق شناسایی شود.
وی اضافه کرد: اجرای برنامه های ابتکاری در راستای ترویج فرهنگ متعالی عفاف و حجاب به عنوان بخش مهمی از امر به معروف و نهی از منکر در جامعه امروزی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه قیام امام حسین (ع) در راستای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر بود، بیان کرد: امروزه نهادهای زیادی اجرا کننده فریضه امر به معروف و نهی از منکر است و باید پیرو امام حسین (ع) در این خصوص باشند.
امام جمعه سلماس نیز در این خصوص گفت: بی توجهی به اصل امر به معروف و نهی از منکر زمینه ساز بسیاری از معضلات اجتماعی و عمل به این موضوع مهم زمینه ساز اجرای واجبات الهی است.
حجت الاسلام سیدمحمد موسوی افزود: پیشرفت و توسعه مسلمانان در یک جامعه سالم زمانی محقق می شود که آحاد جامعه به ویژه نخبگان، خود را در مقابل کجروی ها مسوول بدانند.
وی بیان کرد: احیای فرایض امر به معروف و نهی از منکر در راستای اعتلای روزافزون جامعه اسلامی و رشد معنوی جامعه بسیار اثرگذار است.
وی تاکید کرد: همه مردم باید خود را در این راستا مسوول بدانند و به وظیفه شرعی خود در خصوص امر به معروف و نهی از منکر عمل کنند ولی رعایت شرایط درج شده در احکام این فریضه نیز بسیار مهم است.
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینکه دشمنان هیچ وقت دست از دشمنی با جمهوری اسلامی ایران برنخواهند داشت، افزود: امر به معروف و نهی از منکر مهمترین سد برای مقابله با تلاش آنان و به ویژه در حوزه تهاجم فرهنگی است.
سردار ناصر اصلانی افزود: اگر امروز در جامعه اسلامی امر به معروف و نهی از منکر را جدی نگیریم، دشمنان از این فرصت نهایت استفاده را می برند و به همین علت باید علاوه بر احیای این 2 فریضه، آنها را به نسل های بعد نیز منتقل کنیم.
وی اضافه کرد: شعار ما انقلابی هستیم را تا زمانی که پرچم سیدالشهدا (ع) پابرجاست، باید سر دهیم تا فرهنگ عاشورایی و امر به معروف و نهی از منکر هر روز بیش از روز گذشته در جامعه اسلامی همه گیر شود.
وی ادامه داد: همگانی کردن امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، بهره گیری حداکثری از ظرفیت رسانه های استان، استفاده از توانمندی اساتید حوزه و دانشگاه و بهره گیری از ظرفیت سازمان ها باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، با توجه به آموزه های اسلامی و تاکید علما مبنی بر ادای این فریضه، همه مردم باید خود را آمر به معروف و ناهی از منکر بدانند و فارغ از هفته ای که به این نام نامگذاری شده، در طول سال به احیای این فریضه در راستای اعتلای جامعه اسلامی همت گمارند.
8137 /3072
گزارش از: سیده فاطمه سجادی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي معارف امر به معروف آذربايجان غربي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!

آفتاب‌‌نیوز :

خوددرمانی از جمله مشکلات موجود در چرخه درمان و یکی‌ از مهم‌ترین دلایل مصرف بی‌رویه دارو در کشور محسوب می‌شود.  زیاد دیده‌اید افرادی که بدون مراجعه به پزشک و به صورت خودسر از داروهایی که در منزل دارند یا مراجعه به داروخانه‌ها و گفتن علایم بیماری خود دارو دریافت کرده و به این شیوه به درمان خود می‌پردازند. بررسی‌ها نشان می‌دهند میزان تجویز داروها با جمعیّت کشور و وضعیت اپیدمیولوژیکِ بیماری‌ها همخوانی ندارد و نظام دارویی کشور همچنان با مشکل مصرف بی‌رویه و خودسرانه دارو روبرو است.

خود درمانی و مصرف خودسرانه دارو

معمولا در خود درمانی افراد سعی می‌کنند بدون مراجعه به پزشک و استفاده از نظر او به درمان بیماری خود بپردازد. متاسفانه رواج این فرهنگ در کشور ما تا حدی است که این روزها کمتر کسی برای بیماری‌های سطحی به پزشک مراجعه می‌کند. افراد ترجیح می‌دهند خودشان با داروهایی که دارند یا به شیوه‌های مختلف تهیه می‌کنند، به درمان بیماری خود یا اعضای خانواده‌شان بپردازند. سرماخوردگی، بدن درد، دردهای شکمی، دندان درد و....از جمله بیماری‌هایی شایعه‌ای هستند که افراد، در صورت بروز معمولا خود درمانی می‌کنند.

عوامل موثر در مصرف خودسرانه دارو

عوامل گوناگونی باعث می‌شود که افراد ترجیح دهند در صورت بروز بیماری به جای مراجعه به پزشک، به صورت خودسرانه دارو مصرف کنند مواردی چون استفاده از داروهای موجود در منزل و اعتقاد به بی‌خطر بودن این داروها، گرانی ویزیت پزشکان، تحویل دارو بدون نسخه توسط داروخانه‌ها و .... از جمله مهم‌ترین علل مصرف خودسرانه دارو در کشور هستند.

همان‌طور که گفته شد از جمله علل مصرف خودسرانه دارو در کشور، تحویل دارو بدون نسخه توسط داروخانه‌هاست. اما بهمن صبور نائب رئیس انجمن داروسازان تهران مشکل اصلی را داروخانه‌ها نمی‌داند او می‌گوید:

زمانی که ویزیت یک چشم پزشک منوط به پرداخت پول از سوی بیمار است، در اینجا بیمار دستور می‌دهد که فلان دارو را بنویس. به جای این که پزشک طبابت کند، خدمتی را با پول انجام می‌دهد.
حالت بدتر آن در حال حاضر در فضای مجازی اتفاق افتاده است. پلتفرم‌هایی که از وزارت صمت مجوز گرفتند در سکوهایشان نیاز به حضور پزشک نیست. پولی را پرداخت می‌کنید بدون این که پزشک شما را ویزیت کند، پزشک که نیست چون نام کاربری و گذرواژه پزشک را خرید و فروش می‌کنند. متاسفانه بدون این که پزشک شما را ببیند، فقط یک کد ملی می‌دهید برای شما نسخه می‌نویسند. این موضوع در حال حاضر یک معضل بزرگ است. با نسخه‌هایی مواجهه هستیم که همه آن‌ها فرمایشی هستند، فقط پول آن را پرداخت کن، هر کاری دلت می‌خواهد انجام می‌دهند.

مصرف خودسرانه داروها چه عواقبی دارد؟

بسیاری از مردم بدون در نظر گرفتن کارکردهای یک دارو، در شرایط مختلف اقدام به مصرف خودسرانه آن می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از این داروها می‌تواند عواقب خطرناکی برای آن‌ها داشته باشد. تداخلات دارویی، مشکلات گوارشی و کبدی، مقاومت بدن در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها، مسمومیت‌های ناخواسته، طولانی شدن درمان و... از مهم‌ترین این مشکلات هستند.

 صبور در مورد عوارض مصرف خودسرانه دارو، این گونه عنوان می‌کند: هر دارویی عوارض خاص خود را دارد. اگر داروها با تجویز پزشک و تشخیص بیماری مصرف شود قابل قبول است. ولی نوعا افراد فامیلی به هم مشاوره می‌دهند و این باعث می‌شود ما عوارض دارو را خیلی زیاد ببینیم. بر اساس تجربه‌ای که داشتم نوع داروهای مورد استفاده در مناطق مختلف فرق می‌کند برای مثال در مناطق شمال شهر داروهای روان‌گردان و آرام‌بخش بیشتر مصرف می‌شود. در مناطق پایین شهر بیشتر به خاطر وضعیت آلودگی و بیماری‌هایی که وجود دارد بیشترین مصرف آنتی‌بیوتیک را داریم.
داروهای روانگردان یک خانواده ای از داروهایی مثل کلونازپام و آلپرازولام و داروهای قوی‌تر از این طیف هستند که معمولا باعث عدم تمرکز و مشکلات خاصی برای بعضی از افراد مخصوصا سالمندان می‌شود.

نائب رئیس انجمن داروسازان تهران در پاسخ به سوالی درباره عوارض مصرف خودسرانه داروها برای کودکان، با تاکید بر آسیب‌پذیری بالای کودکان می‌گوید: کودکان قشر خاصی هستند. سیستم دفع و جذب، گوارش و سیستم‌های مغزی‌شان کامل نشده است و در سن رشد هستند، بنابراین داروها حتما باید با احتیاط خاص برای آن‌ها مصرف شود تا با کم‌ترین عارضه کودکان دوران خود را سپری کنند. عوارضی که در کودکان ایجاد می‌کند شدت و زمان آن اگر طولانی شود، آسیب آن خیلی بیشتر از یک فرد بالای 15 یا 20 سال است. چرا که بیشترین درصد بدن آن‌ها از آب است. برخی از داروها در صورت مصرف خودسرانه می‌توانند برای کودکان فوق العاده سمی باشند.

صبور در پاسخ به سوالی درباره مصرف رایج استامینوفن در بین مردم گفت: استامینوفن داروی پرمصرفی میان مردم است. این در حالی است که مصرف آن برای افراد بزرگسال در مقادیر بالا و بیش از 4 تا 5 روز می‌تواند سمیت کبدی ایجاد کند. برای بچه‌ها هم به همین شکل است مقادیر باید کنترل شده و تحت نظر پزشک و دکتر داروساز باشد، تا از سمیت کبدی مخصوصا در کودکان و خردسالان جلوگیری شود.

وی در پایان درباره داروهای گیاهی و نحوه‌ استفاده از آن‌ها می‌گوید: داروهای گیاهی درمان نمی‌کنند. بلکه به روند درمان کمک می‌کنند. در استفاده از داروهایی که از وزارت بهداشت مجوز و در داروخانه‌ها قابلیت فروش دارند، مشکلی نمی‌بینم. اما در استفاده از آن‌ها هم نباید از آن ور بوم بیافتیم و بگوییم چون گیاهی هستند به هر میزان خورده شوند. بلکه مصرف آن‌ها هم باید تحت نظر پزشک باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سردار فدوی خطاب به اسرائیل: التماس کردید حمله نکنیم، اما تصمیم حیدری گرفته شد
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  •  استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم
  • تجمع خودجوش بانوان بافقی در حمایت از طرح نور فراجا
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه
  • چه کسانی نهی از منکر را از حریم «منطق و عقل» دور کردند؟!
  • گشت ارشاد تنها راه مقابله با بی‌حجابی عامدانه/ امر به معروف با نگاه از بالا به پایین منجر به بی‌نظمی اجتماعی می‌شود
  • بودجه ستاد امر به معروف در سال گذشته چقدر بود؟
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!