Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:19:39 GMT

تاثیر مثبت تعزیه‌خوانی بر جامعه

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۵۱۲۴

تاثیر مثبت تعزیه‌خوانی بر جامعه

یک پیشکسوت تئاتر گفت: حفظ اصالت مراسمات مذهبی بر همه واجب است.

محمدعلی لطفی ‌مقدم در گفت‌وگو با ایسنا گفت: اینکه قدمت  تعزیه در خراسان به چه زمانی باز می‌گردد مدون نشده اما اینطور که معلوم است در برخی روستاها این کار سابقه بسیار زیادی دارد.

                                                                                                               

وی ادامه داد: در سال‌های قبل محور تعزیه حمل اتاقکی توسط هفت الی ده نفر بوده است اما کم‌کم به علت سنگینی در بعضی مناطق حذف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی به خاطر می‌آورم در گذشته پرچم‌هایی به طول 10 متر استفاده می‌شد که الان بعضی حذف و بعضی به نوشته‌ای تبدیل شده، همه‌ این‌ها تغییر داشته و به سلیقه تعزیه گردان یا مدیران شهر و روستا تغییر کرده تا به این‌جا رسیده است.

وی در خصوص المان‌هایی که در سطح تمام ایران استفاده می‌شود؛ بیان کرد: یک سری المان‌های کلی وجود دارد مانند پنجه‌ای به رنگ سبز که نماد دست قطع شده حضرت عباس است که در همه ایران مشترک است؛ یا المان دیگری که به نام علامت معروف است و در اصل شناسنامه آن تعزیه است.

این استاد تئاتر ادامه داد: در هر محل، حسینیه یا تکیه‌ای با یک پرچم دو چوبه وجود داشته که توسط دو نفر حمل می‌شده و در ضمن آوردن نام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) شناسنامه گروهی بوده است که این مراسم را برگزار می‌کرده است.

محمدعلی لطفی‌ مقدم در خصوص تغییر در نوع برگزاری مراسمات تعزیه‌خوانی، گفت: در دوره پهلوی اول، مدتی تعزیه خوانی‌ها و روضه خوانی‌ها ممنوع شده بود و این مراسمات اغلب به صورت مخفیانه تشکیل می‌شد.

او افزود: بنابراین تعزیه قبل از دوره پهلوی در دوره قاجار بسیار رونق داشته و شاید بارونق‌ترین کارهای تعزیه تهران در تکیه دولت برگزار می‌شده که معمولا هزینه‌های آن توسط دربار پرداخت می‌شد اما از آن شکوه جلال در زمان پهلوی اول جلوگیری شد.

این استاد تئاتر ادامه داد: بنابراین این نوع مراسمات دیگر منتقل نشد جز با یک‌سری دیدگاه‌هایی که افرادی که به خارج سفر کرده بودند و کلیساها و کنیسه‌ها و مراسمات آن‌ها را مشاهده کردند و زمان بازگشت به ایران می‌شود گفت تجربیات خود را وارد این کار کرده و همین نوع تعزیه‌ها بودند که باعث حفظ موسیقی ایرانی شدند.

محمدعلی لطفی‌ مقدم در خصوص مثبت یا مخرب بودن این نوع تغییرات گفت: این‌ها اغلب مخرب بوده زیرا برگزاری تعزیه کار دلی است و در قدیم افراد از روی دل این کار انجام می‌دادند اما بعد متاسفانه این کار گاهی به تظاهر نیز کشیده شد البته افرادی هستند که هنوز این کار را برای دل خود انجام می‌دهند و با خلوص به مراسمات سینه زنی و زنجیر زنی می‌آیند.

وی ادامه داد: هنگامی که می‌بینیم یک عده جوان با خلوص کامل یا حسین می‌گویند و در این مدت سعی می‌کنند کارهای مشکوک و لهو و لعب انجام ندهند به نظر این مسئله بر جامعه تاثیر مثبت می‌گذارد.

این استاد تئاتر در خصوص تجدید نظر در برخی آئین‌های مذهبی گفت: یک‌سری مسائل به صورت خودجوش و مردمی است که اگر اصالت خود را حفظ کند بهتر است؛ بنابراین چون سازمانی نداریم که بر روی اینکار برنامه‌ریزی انجام دهد این کار بر عهده خود مردم است و مردم این کار را به علت ارادت خاصی که به امام حسین(ع) و هفتاد و دو تن شهید کربلا دارند، انجام می‌دهند.

محمد علی لطفی مقدم در پایان گفت: این کاری که دسته‌های ایرانی انجام می‌دهند شبیه به مراسمی قدیمی است که در قرون وسطی در اروپا برگزار می‌شده است و هنوز آن‌ها نیز این مراسم را انجام می‌دهند و به نظر بنده حفظ اصالت مذهب ما بر همه واجب است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تعزيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • سیگنال مثبت شفافیت؛ عامل رشد چشمگیر قراردادها در سال گذشته
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • برپایی میز خدمت در شهرستان زرندیه
  • ‌مداحی حاج مهدی رسولی در سالروز شهادت امام ‌صادق(ع) + فیلم
  • برگزاری مراسمات عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در گیلان
  • برگزاری مراسمات عزاداری سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) در گیلان
  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور
  • حال خوب کارگر، حال خوب جامعه + فیلم