Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، برابر آمارهای رسمی در حال حاضر حدود ۱۲ هزار و ۷۰۰ پروانه نشر کتاب در کشور صادر شده است که حدود ۸۰۰۰ مورد آن تنها مربوط به شهر تهران است. تعداد قابل توجهی از این ناشران (حدود ۲۵۰ مورد) به صورت ناشر-کتابفروش فعالیت می‌کنند؛ یعنی در واقع کار نشر و کار کتابفروشی را یکجا و در یک مکان انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضاً گزارش‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر اینکه بازرسان سازمان تامین اجتماعی در بازدیدهای خود، تنها مکان دفتر نشر را مورد بازرسی قرار می‌دهند و با توجه به ملاک‌هایی که در قانون مربوط به گروه‌های مشمول معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما، بابت آنچه «نپرداختن حق بیمه سهم کارفرما» عنوان می‌شود، جریمه مربوطه را از ناشران مطالبه می‌کنند.

همچنین گاه و بی‌گاه نیز شنیده شده است که در بازدیدهای بازرسان این سازمان از کتابفروشی‌ها و ناشر-کتابفروشی‌های سطح شهر تهران (به ویژه راسته خیابان انقلاب)،   «کد کارگاهی» آن دسته از ناشرانی که از معافیت بیمه‌ای استفاده می‌کنند ولی نشانی دفتر نشرشان همان نشانی کتابفروشی‌شان است، مسدود شده است.

«محمود آموزگار» رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مشکلات اعضای این اتحادیه در رابطه با معافیت حق بیمه سهم کارفرما، گفت: قانون سازمان تامین اجتماعی به گروه‌های مشمول معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما، دو ماه وقت می‌دهد که لیست خود را ارائه و مبلغ مربوطه را پرداخت کنند و در آن قیده شده است که ندادن لیست و عدم پرداخت مبلغ مربوطه، موجب منتفی شدن معافیت این گروه‌ها و در عین حال پرداخت جریمه بابت آن، می‌شود.

وی افزود: موارد بسیار زیادی در حوزه نشر و فروش کتاب وجود دارد که کارفرماها در اثر اشتباه، دچار نقص پرداخت می‌شوند؛ به خصوص الان که پرداخت‌ها به صورت آنلاین انجام می‌شود. نکته‌ای که ما به مسئولان ذیربط در سازمان تامین اجتماعی منتقل کرده‌ایم، این است که این مسئله «نپرداختن» نیست بلکه «کسر پرداخت» است؛ و قانون هم برای منتفی شدن معافیت یادشده، «نپرداختن» را ملاک قرار داده است و این هم به معنی نپرداختن تمام مبلغ مربوط به لیست است.

آموزگار با اشاره به اینکه اصلاح این رویه، همواره خواسته جدی این اتحادیه از سازمان تامین اجتماعی بوده است، به جلسات متعددی که برای پیگیری و تحقق این خواسته برگزار شده است، پرداخت و ضمن یادآوری برگزاری یک کارگاه آموزشی با موضوع مقررات و قوانین سازمان تامین اجتماعی که اخیراً برای ناشران و کتابفروشان و با همکاری کمیسیون آموزش این اتحادیه و با حضور رضا معینی مدیر دفتر کارفرمایان معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان تامین اجتماعی برگزار شده است، از وعده مسئولان این سازمان برای حل این مشکل خبر داد.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: دوستان مربوطه در سازمان تامین اجتماعی به ما گفتند که در حال انجام اصلاحاتی در نرم‌افزار مربوطه هستند. در نرم‌افزار فعلی، چنانچه مبلغی که باید پرداخت شود، عیناً همان رقمی نباشد که سامانه بر اساس لیست تعیین می‌کند، نرم‌افزار آن را مورد پذیرش قرار نمی‌دهد و آن را به عنوان «عدم پراخت» در سوابق خود ثبت می‌کند؛ که بر اساس وعده‌های مسئولان مربوطه در سازمان تامین اجتماعی، مقرر شد که گزینه «کسر پرداخت» هم به آن افزوده شود و به میزان مبلغ پرداخت شده، کارفرما بتواند از معافیت بیمه‌ای خود بهره‌مند شوند و به میزانی هم که پرداخت نشده، سازمان تامین اجتماعی جریمه‌های متناسب را از کارفرما مطالبه کند.

وی در مورد مشکلات ناشی از بازرسی‌های نمایندگان سازمان تامین اجتماعی از واحدهای صنفی حوزه نشر و فروش کتاب هم گفت: سازمان تامین اجتماعی در ای رابطه، مشمولین خود را به سه گروه تقسیم می‌کند؛ گروه صنفی که اشخاص حقیقی هستند، گروه حقوقی که اشخاص حقوقی هستند و گروه پیمانکاری؛ که در مورد گروه اول تنها یک بازرسی مرسوم و عادی از واحد صنفی صورت می‌گیرد، در مورد گروه دوم علاوه بر این شیوه، دفاتر قانونی، کل و روزانه آنها را هم می‌توانند بازرسی کنند و در مورد گروه سوم هم که علاوه بر موارد قبلی، قراردادهای پیمانکاری آنها را هم می‌توانند بازرسی کنند.

آموزگار ادامه داد: در این رابطه (بازرسی) آنچه ما در جلسه اخیر به دوستان سازمان تامین اجتماعی متذکر شدیم، این بود که ما تعداد قابل توجهی ناشر داریم که کتابفروشی هم دارند و آدرس دفتر نشرشان، همان آدرس کتابفروشی‌شان است ولی بازرسان سازمان تامین اجتماعی وقتی به کتابفروشی آنها مراجعه می‌کردند، صرف نظر از اینکه این همان آدرسی است که در پروانه نشر صادره از سوی وزارت ارشاد برای آنها به عنوان ناشر قید شده است، به این بهانه که آنجا کتابفروشی است و دفتر نشر نیست، کارفرما را از معافیت از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما، محروم و از آنها جریمه بابت این «عدم پرداخت» مطالبه می‌کردند.

رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تاکید کرد: ما به دوستان سازمان تامین اجتماعی تذکر داده‌ایم که ملاک و معیار بازرسی‌ها، نباید محل بازرسی باشد بلکه باید میزان تولید باشد و این حق و امتیازی است که قانونگذار برای واحدهای تولیدی به خصوص واحدهای کوچک، قائل شده است. باید بازرسین این سازمان این نکته را مورد بررسی قرار دهند که فلان ناشر چه میزان کتاب تولید کرده است و آیا اصلاً کتابی تولید کرده است؟ چرا که اگر ملاک بازرسی را محل، در نظر بگیریم، ممکن است آن کارفرما همه شرایط برای برخورداری از معافیت یادشده را داشته باشد ولی اصلاً کتابی هم تولید نکرده باشد. پس بازرسین سازمان تامین اجتماعی باید بر اساس میزان تولید کتاب، در مورد معافیت یا عدم معافیت ناشران از پرداخت حق بیمه سهم کارفرما تصمیم بگیرند.

کد خبر 4405243 کمال صادقی

منبع: مهر

کلیدواژه: اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران بازار نشر محمود آموزگار کتاب و کتابخوانی ادبیات ترجمه گردشگری بازار نشر عاشورا ادبیات جهان ماه محرم خانه کتاب هفته دفاع مقدس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادبیات داستانی وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۵۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟

فروردین ماه ۱۴۰۳ به پایان رسیده، اما هنوز تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی مشخص نیست؛ سازمان تامین اجتماعی معمولاً افزایش دستمزد مصوب شورایعالی کار را برای افزایش مستمری بازنشستگان خود مبنا قرار می‌دهد، اما در قانون، هیچ محدودیتی برای این افزایش تعریف نشده است.

به گزارش ایلنا، ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی به صراحت «افزایش سالیانه مستمری بازنشستگان به اندازه هزینه‌های زندگی» را تکلیف کرده است و ماده ۱۱۱ این قانون تاکید دارد که افزایش حداقل مستمری نباید از افزایش حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار کمتر باشد بنابراین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی باید به اندازه هزینه‌های زندگی و بیشتر از افزایش دستمزد کارگران شاغل زیاد شود.

با این حال، اراده‌ی چندانی برای عمل به ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی دیده نمی‌شود؛ بازنشستگان در هفته‌های اخیر با پیوستن به کارزار‌هایی در فضای مجازی و با برگزاری تجمعاتی مقابل سازمان تامین اجتماعی، خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و افزایش حقوق مطابق با سبد معیشت حداقلی شده‌اند، اما آیا این مطالبه از سوی مدیران سازمان تامین اجتماعی جدی گرفته می‌شود؟

بازنشستگان تامین اجتماعی انتظار دارند در شرایط تورمی فعلی که نرخ سبد حداقلی هزینه‌های زندگی از ۳۰ میلیون تومان فراتر رفته است؛ افزایش حقوق‌شان به ۳۵ و ۲۲ درصد مصوب شورایعالی کار محدود نماند، اما محمد اسدی (رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی کشور)، از بی‌نتیجه ماندن نشستی خبر می‌دهد که در روز‌های گذشته برای بررسی میزان افزایش حقوق ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی برگزار شده است.

اسدی در این رابطه گفت: در روز‌های گذشته، نشستی با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و معاونان ایشان در مورد افزایش مستمری بازنشستگان و نرخ این افزایش داشتیم که به جمع‌بندی نرسیدیم؛ این نشست نتیجه‌ای نداشت و قرار شد هفته آینده مجدداً نشستی برگزار و در مورد میزان افزایش مستمری ۱۴۰۳ تصمیم‌گیری شود.

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در مورد پیشنهادات این تشکل عالی و مطالبات فعالان صنفی بازنشستگان گفت: خواسته‌ی ما، اجرای دقیق مر قانون است؛ ما به صراحت خواستار اجرای قانون هستیم؛ به طور مشخص بایستی ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی اجرایی شده و مستمری بازنشستگان به اندازه‌ی میزان افزایش هزینه‌های زندگی افزایش یابد.

به گفته اسدی، انتظار می‌رود نرخ افزایش مستمری بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی در نشست هفته آینده با مدیرعامل و مدیران و کارشناسان سازمان تعیین تکلیف شود.

آیا مستمری بازنشستگان از اردیبهشت افزایش می‌یابد؟

آیا کار تصمیم‌سازی و ابلاغ، تا پایان اردیبهشت به سرانجام می‌رسد؛ آیا بازنشستگان در اردیبهشت ماه از مستمری افزایش یافته برخوردار می‌شوند و مابه‌التفاوت مستمری فروردین نیز در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟

اسدی در پاسخ به این سوالات گفت: ما طرفِ مطالبه‌گر قضیه هستیم و مسئله را با تمام توان پیگیری می‌کنیم، اما همه چیز به همت و اراده‌ی طرف مقابل بستگی دارد. انتظار داریم که این اتفاق بیفتد یعنی تا اردیبهشت مراحل اداری کار به پایان برسد و افزایش مستمری برای بازنشستگان کارگری اجرایی شود.

او تاکید کرد: انتظار بازنشستگان و فعالان صنفی آن‌ها این است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در زمینه افزایش مستمری بازنشستگان و ابلاغ آن، همکاری لازم را داشته باشد و مستمری بازنشستگان در اردیبهشت افزایش یابد؛ ضمن اینکه مابه‌التفاوت فروردین نیز همراه با مستمری اردیبهشت به حساب مستمری‌بگیران واریز شود.

این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه «در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هزینه‌های زندگی به میزان قابل توجهی افزایش یافته و بازنشستگان با مستمری دریافتی نمی‌توانند از پس این هزینه‌ها بربیایند» تاکید کرد: هرچه زودتر تکلیف افزایش مستمری بازنشستگان مشخص شود، بهتر است؛ بازنشستگان با مستمری دریافتی قادر به تامین هزینه‌های ماهانه نیستند و مشکلات معیشتی آن‌ها به مراتب بیشتر از گذشته است؛ بنابراین تعجیل در روند افزایش مستمری‌ها، یک ضرورت غیرقابل انکار است و امیدواریم مدیران تامین اجتماعی به این مهم توجه داشته باشند.

مبلغ وام بازنشستگان در سال جدید مشخص نیست

یک مسئله مهم دیگر برای بازنشستگان، خدمات رفاهی و مبلغ وام ضروری‌ست؛ مبلغ وام بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲، رقم ۲۰ میلیون تومان بود که بازنشستگان نسبت به ناچیز بودن این رقم اعتراض داشتند؛ ۲۰ میلیون تومان برای خرید ساده‌ترین مایحتاج زندگی هم کافی نیست؛ این در حالیست که در سال جاری هنوز سامانه ثبت نام وام برای بازنشستگان تامین اجتماعی باز نشده است و مشخص نیست مبلغ وام ضروری چقدر افزایش می‌یابد؛ آیا تامین اجتماعی به افزایش مناسبِ مبلغ وام رضایت می‌دهد؟

رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته کشور در رابطه با وام و خدمات رفاهی بازنشستگان گفت: هنوز در ابتدای سال هستیم و جلسات مربوط به طرح کرامت و مبلغ وام برگزار نشده است؛ ما پیگیر افزایش سهمیه و مبلغ وام ضروری بازنشستگان هستیم و امیدواریم در سال جدید به اندازه کافی برای وام بازنشستگان سهمیه بدهند.

اسدی در ارتباط با مبلغ وام و افزایش آن در سال جدید گفت: هنوز مبلغ وام مشخص نیست؛ تا امروز هیچ جلسه‌ای در این خصوص نداشتیم، اما امیدواریم مبلغ وام ضروری به میزان قابل توجهی افزایش یابد؛ وام ضروری باید به اندازه‌ای باشد که بازنشستگان بتوانند با آن مشکلات خود را برطرف کرده و در صورت نیاز، ضروریات زندگی را تامین کنند.

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون استخدامی تامین اجتماعی در کردستان
  • کاهش حق بیمه در تور صیادان و صاحبان شناور‌های صیادی گلستان
  • کم اطلاعی ناشران و ممیزان مهمترین دلایل عدم معافیت مالیاتی است
  • وضعیت نامطلوب محیط کسب و کار اصلاح می شود
  • معافیت‌های مالیاتی باید هدفمند شود
  • افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به کجا رسید؟
  • حذف شناسه پرداخت تامین اجتماعی برای تسهیل و پیشگیری از اشتباه
  • کاهش حق بیمه در تور صیادان و صاحبان شناورهای صیادی گلستان
  • چگونه سابقه بیمه تامین اجتماعی را افزایش دهیم؟ | شرایط خرید سابقه بیمه تامین اجتماعی چیست؟
  • پرداخت بیش از ۴۸۱۶ میلیارد تومان خسارت توسط صندوق تامین خسارت‌های بدنی