Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@19:58:40 GMT

حفظ محیط زیست باید اولویت تولید نفت در غرب کارون باشد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۶۰۷۰

حفظ محیط زیست باید اولویت تولید نفت در غرب کارون باشد

غلامرضا شریعتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: تولید نفت در مناطق نفتخیز اتهاماتی را برای این صنعت به وجود آورده که با اجرایی شدن قرارداد جمع آوری گازهای مشعل میدان های نفتی برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت ضرورت حفظ محیط زیست را درک کرده است ، بیان داشت: یکی از معضلات خوزستان مشکلات زیست محیطی است که باعث مهاجرت برخی از شهروندان و نخبگان این استان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی آلایندگی نفتی را از جمله این مشکلات خواند و افزود: بخش عمده ای از تولید نفت مناطق نفتخیز جنوب در غرب کارون انجام می شود و با توجه به پروژه 28 مخزن جدید لازم است تا حفظ منافع محیط زیستی خوزستان در اولویت قرار گیرد.
شریعتی گفت: پروژه های ملی بیشتر با عوارض محلی و ندیدن آنها همراه بوده، و به همین دلیل پیگیری مطالبات مردم و مشکلات آنها توسط مدیران دستگاه های اجرایی امری ضروری است.

** باید خوراک مورد نیاز پتروشیمی ها تامین شود
استاندار خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه صنایع پتروشیمی در ماهشهر و بندر امام با حداکثر 60 درصد ظرفیت مشغول کار هستند، بیان داشت: گازهایی که در مشعل ها سوخته می شوند عمده خوراک این نوع صنایع است.
وی ادامه داد: امضای قرارداد جمع ‎آوری گازهای مشعل مناطق نفت‎خیز جنوب در حاشیه سفر اخیر رییس جمهوری به عسلویه در راستای تامین خوراک پتروشیمی ها انجام شد.
استاندار خوزستان گفت:تفاهم نامه این پروژه دو سال پیش بین هلدینگ خلیج فارس و شرکت ملی مناطق نفتخیز انجام شده بود اما به دلایلی در این زمینه قراردادی منعقد نشد تا در نهایت با پیگیری وزیر نفت مشکلات به وجود آمده در خصوص امضای این قرارداد رفع شد.
شریعتی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از سوزاندن روزانه حدود 22 میلیون متر مکعب گاز در خوزستان، دو قرارداد در مجموع به ارزش یک میلیارد و 200میلیون دلار با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و پتروشیمی مارون امضا شد، افزود: این پروژه در قالب 32 طرح عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس این قرارداد در 30 ماه آینده از سوزاندن روزانه بالغ بر 760 میلیون فوت مکعب یعنی معادل 22 میلیون متر مکعب گاز در خوزستان جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه ارزش این میزان خوراک سالانه حدود یک هزار و 300 میلیون دلار خواهد بود، گفت: همچنین خوراک اضافی این طرح سالانه دو هزار و 600 میلیون دلار برآورد شده است.
شریعتی افزود:امیدواریم پس از 30 ماه، جمع آوری گاز از مشعل ها را با حضور رییس جمهوری در استان خوزستان جشن بگیریم.
7148/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت دستگاه های اجرایی دلار فوت محیط زیست نفت رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۶۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم

افزایش تولید پسماندهای پلاستیکی به یکی از معضلات محیط زیستی در ایران تبدیل شده است وتهران نیز از این وضعیت مستثنی نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هر ایرانی روزانه به‌طور میانگین سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که متوسط عمر استفاده از هر کیسه تنها ١٢ دقیقه است، در حالی‌که برای حذف هر کدام از این کیسه‌ها از طبیعت زمان قابل توجهی نیاز است. علاوه بر این ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی، سفره‌های پلاستیکی، بسته‌بندی‌های پلاستیکی و ... در کشور به مقادیر زیاد تولید شده‌اند که به دلیل تغییر سبک زندگی مردم در دهه‌های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته و فشاری دوچندان بر محیط زیست وارد کرده است.

تکثیر کیسه‌های پلاستیکی در تفکیک پسماند‌ها و بازیافت آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. بر اساس آمار جهانی، ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا در تولید زباله پلاستیکی است. سالانه ۴ میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می‌شود که نیم میلیون تن از آن مربوط به کیسه‌های پلاستیکی است. هر ایرانی روزانه به‌طور متوسط سه کیسه پلاستیکی مصرف می‌کند که ۹۶ درصد از آن‌ها مستقیم وارد سطل زباله می‌شود.

علیرضا رحمتی، رییس اداره محیط زیست شهر تهران درباره فعالیت کارگاه‌های تولید و بازیافت پلاستیک: بخشی از پسماند جمع‌آوری شده در سطح شهر پس از شست وشو تبدیل به قطعات یک تا دو سانتیمتری می‌شود که به آن  «پَرَک» می‌گویند و به عنوان ماده اولیه در این واحد تبدیل به «کُندر» می‌شوند. در مرحله بعد از صافی عبور می‌کنند و به عنوان گرانول در واحد‌های تولید پلاستیک بازیافتی (که به رنگ‌هایی مانند مشکلی و آبی و زرد تولید می‌شود) مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی اضافه کرد: این کار ذاتا محیط‌زیستی است، ولی موجب تولید پساب به شدت آلوده در مرحله شست و شو می‌شود. لجن و فلزات سنگین در طبیعت رها می‌شوند. لجن پسماند ویژه محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: کارخانه‌ها باید تجهیزات کاهنده آلودگی هوا ناشی از سوزاندن کیسه‌های پلاستیکی را داشته باشند، چون سوختن پلاستیک موجب تولید گاز «دیوکسین و فوران» می‌شود که خطرناک‌ترین گاز زیست‌محیطی است و باعث آلودگی هوا و ابتلا به سرطان می‌شود؛ لذا از مردم می‌خواهیم پلاستیک را درست مصرف و از رهاسازی آن در طبیعت خودداری کنند.

وی درباره نحوه استانداردسازی فعالیت واحد‌های بازیافتی گفت: این واحد‌ها طبق ماده ۱۱ قانون هوای پاک باید از محیط زیست استعلام کنند. بر اساس ضوابط  واحد‌های بازیافتی رده ۴ هستند بنابراین باید  در خارج از محدوده شهر مستقر شوند. واحد‌های فعال بازیافت «صنفی» هستند و از قبل در این محدوده در حال فعالیت بوده‌اند. قاعدتا باید در مجتمع صنفی و صنعتی به عنوان واحد بازیافت بر اساس ضوابط مستفر شوند.

وی افزود: استاندارد آلودگی هوای واحد‌های بازیافتی در قانون هوای پاک مشخص شده است. از نظر پساب بر اساس خروجی بسته به اینکه خروجی چاه جذبی، آب سطحی رودخانه یا فضای سبز باشد، استاندارد مشخص است.

رییس اداره محیط زیست شهر تهران تاکید کرد: ما برای واحد‌های صنفی ضوابط استقرار نداریم، چون این واحد‌ها از وزارت صمت مجوز می‌گیرند و در داخل محدوده شهر مستقر می‌شوند و پیگیر هستیم که ضوابط زیست‌محیطی نیز برای استقرار واحد‌های صنفی در نظر گرفته شود البته استاندارد‌های محیط زیستی برای آن‌ها لازم‌الاجراست.

رحمتی در زمینه استفاده واحد‌های مجاز از تسهیلات محیط‌زیستی گفت:  آن‌ها می‌توانند به ادارات کل محیط زیست درخواست دهند، استان آن‌ها را به صندوق ملی محیط زیست معرفی می‌کند تا بتوانند از صندوق برای بهینه‌سازی فرایند تولید وام بگیرند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   صحبت های مدیر کارگاه تولید پلاستیک

 

دیگر خبرها

  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • سند دار شدن بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از رودخانه‌های کشور
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد
  • هوای زمین را داشته باشیم
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای
  • اجرای بخش دوم لایروبی رودخانه کارون
  • اولویت‌دهی به بهبود معیشت محیط بانان و نیرو‌های یگان حفاظت
  • تولید و بازیافت پلاستیک به نفع مردم یا محیط زیست؟ + فیلم