Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:19:04 GMT

مسلمان شدن بانوی زرتشتی با تئاتر حسینی

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۶۲۳۱

مسلمان شدن بانوی زرتشتی با تئاتر حسینی

جامعه مذهبی ایران سال‌هاست که با تئاتر رابطه زیادی ندارد اما از سال ۱۳۸۶ گروه تئاتر هنر مقدس به کارگردانی خانم مریم شعبانی برای پاسخ به این نیاز و امن کردن محیط تئاتر برای تماشاگران و هنرجویان راه‌اندازی شده است. ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، اکنون با مؤسس این گروه که حالا 10ساله شده گفت‌وگویی ترتیب داده تا شما را از جزئیات راه دشواری که پیموده‌اند، مطلع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده شکل‌گیری گروه هنر مقدس از کجا شکل گرفت؟ کمی درباره سابقه آثار و فعالیت‌های گروه توضیح دهید.

من معلم هنر و پرورشی در آموزش‌و‌پرورش بودم. علاقه‌ام تئاتر و هنرهای تجسمی بود. از دبستان تا دبیرستان و دانشگاه با بچه‌ها و آموزش هنر درگیر بودم. از همان‌جا متوجه شدم که در زمینه تئاتر استعداد‌های زیادی داریم. 

متاسفانه دختران به‌خاطر فضایی که تئاتر با آن درگیر است، یعنی فضای اختلاط زن و مرد که نمی‌شود حدود دینی را در آن رعایت کرد کمتر به این سمت می‌آمدند. همین باعث شد من به فکر تأسیس یک گروه ویژه بانوان بیفتم که ویژه بانوان هم اجرا کند تا بتوانیم بدون محدودیت زیبایی‌های هنر تئاتر را به تصویر بکشیم. از لحاظ بیان، بدن، آواز و موسیقی، طراحی لباس و گریم محدویت‌هایی وجود دارد که اگر رعایت نکنیم رهنمود‌های دینی را رعایت نکرده‌ایم.

 ما با تأسیس این گروه ویژه بانوان هم توانستیم فضای آرام و سالمی فراهم کنیم هم اینکه بتوانیم تمام استعداد بانوان را به‌منصه ظهور برسانیم. الحمدلله از این ایده استقبال بسیاری خوبی شد. ما هر سال تعداد زیادی متقاضی برای پیوستن به گروه و آموزش‌دیدن داریم.

تمام اعضا و بخش‌های گروه اعم از تحقیق و پژوهش، نویسندگی، کارگردانی،  نور و صدا در اتاق فرمان، بازیگری و فرم، گریم، طراحی لباس و صحنه و آکسسوار همه توسط بانوان هنرمند و متخصص انجام می‌شود. گروه هشت نفره هنر مقدس از سال 85  تاکنون بیش از 35 نفر بازیگر، فرمر و عوامل صحنه و نور دارد و بیش از 200 اجرای صحنه‌ای متمرکز و کاروان تئاتر برگزار کرده است. 

چرا تمام اعضای گروه شما از خانم‌ها هستند؟ این برای شما محدودیتی ایجاد نمی‌کند؟

قطعاً اجرای تئاتر در محافل مختلف با در نظر گرفتن امکانات محدود سختی و مشکلات خود را داشت. اما  توانست ارتباط صمیمانه و نتیجه‌بخشی را بین هنرمند تئاتر و مردم ایجاد کند. 

در سال 88 نخستین‌بار تصمیم به اجرای تئاتر ویژه بانوان به‌صورت حرفه‌ای‌تر و فروش گیشه گرفتم که البته با استقبال عظیمی از بانوان روبه‌رو شد.‌ این استقبال برای ما به این معنا بود که بانوان جامعه طالب هنری اسلامی و مختص بانوان هستند. این  نحوه از اجرا نه تنها محدودیت بلکه باعث محبوبیت بیشتر ما بین جامعه بانوان شد. 

دوست دارم از اسلام چهره حقیقی شکوهمندش را به جهان معرفی کنم. چهره لطیف، مهر ورز، روحانی، زلال و حیات‌بخش اسلام که در زندگی و شخصیت زنان برجسته تاریخ چون فاطمه زهرا. زینب کبری، مریم مقدس، حوا ؟سهم؟، صیانه و.... به‌ظهور رسیده و البته مستور مانده را به به جهان خصوصاً زنان جهان معرفی کنم نه چهره کدورت گرفته، محزون و دروغینی که دین‌ستیزان برای جهان ساخته و می‌سازند. 

به‌امید آنکه تمام هنرمندان زیبا اندیش، دولت و ملت برای ایجاد جامعه‌ای درخشنده و پویا ما را در آفرینش هنری درخشان همراهی کنند. 

متاسفانه محدویت ما نه سمت اعتقادات‌مان بلکه از سوی مسوولان است. این محدودیت تا جایی است که ما برای اخذ مجوز به سختی توانستیم بازبین خانم پیدا کنیم. همه بازبین‌های اداره نمایش آقا بودند.

چرا فقط برای خانم‌ها اجرا می‌کنید؟ چرا برای خانواده‌ها اجرا نمی‌کنید؟

اختصاص اجراها ویژه بانوان از جهت فلسفه حریم زنانه‌ای است که در دین مبین اسلام به آن اهمیت داده می‌شود. ما در پی ایجاد فضایی در هنر هستیم که بانوان ما با آرامش و آسودگی خیال به خلق هنری برسند و بانوانی که با وجود استعدادهای بسیار در فضاهای خانم و آقا محدودیت بازیگری دارند بتوانند فعالیت کنند. 
بر همین اساس ما متقاضیان بسیاری را داشتیم که اعلام خرسندی می‌کردند از اینکه می‌توانند فرزند دخترشان را به محیطی بسپارند که آرامش خاطر از کیفیت آن دارند.

با توجه به  اجرای اختصاصی برای خانم‌ها، تابه‌حال چه بازخوردهای مثبت و منفی  از مخاطب گرفتید؟

اغلب بازخورهای ما بازخوردهای لطیف و مثبت است. در میان تمام این بازخوردها دو سال پیش اتفاقی افتاد که شیرینی آن هیچ‌وقت از یاد ما نمی‌رود. دو سال پیش بعد از یکی از اجراهای کار «ایوان آخر» ‌یکی از مخاطبان با حالی منقلب و لحنی ملتهب به اتاق فرمان آمدند. 

ایشان که از اقلیت‌های دینی و زرتشتی بودند می‌گفتند من مدت‌ها بود که برای تشرف به اسلام مردد بودم و با دیدن کار شما و گروه شما این تردیدم از بین رفت. جالب این‌جاست که داستان تئاتر ایوان آخر درباره همسر یزید بود که در کودکی کنیز حضرت زینب ؟سها؟ بوده و توسط امام حسین ؟ع؟ شفا پیدا کرده بود.

به نظر می‌رسد گروه شما طیف جدیدی از مخاطبان را به سالن‌های تئاتر کشیده است. مخاطبی که پیش‌ازاین به سالن تئاتر نیامده است. کمی درباره هم‌نفس شدن با چنین مخاطبی حرف بزنید.

واقعیت این است که این ماجرا سختی‌ها زیادی برای ما داشته است. مخاطب ما بسیاری از اوقات به قواعدی‌ که باید برای دیدن یک تئاتر رعایت کند واقف نیست. از رعایت سکوت تا موارد دیگر. همین باعث می‌شود که ما ابتدای هر اجرا زمانی زیادی را صرف تذکر دادن برخی نکات کنیم. 

هر چند که آوردن این مخاطب در سالن تئاتر شیرینی‌ خاص خودش را دارد. 
واقعیت این است که 50درصد کیفیت اجرا وابسته به مخاطب است و ما تلاش می‌کنیم با گوشزد کردن این نکته به تماشاگران‌مان آن‌ها را متوجه نقش اساسی‌شان در کیفیت کار بکنیم.

شما به‌جز اجرا، مشغول تربیت و آموزش علاقه‌مندان به تئاتر هم هستید. تجربه آموزش تئاتر به دختران مذهبی چگونه است؟ 

واقعیت این است که خانم‌های مذهبی تفاوتی با سایر خانم‌ها ندارند. تنها تفاوت آن‌ها با دیگران در نوع پوشش‌شان است. وگرنه از نظر عواطف و توانایی‌ نمایشگری تفاوتی با دیگران ندارند. به جز اینکه ‌‌نوع پوشش و قواعدی که آن‌ها رعایت می‌کنند باعث شده گاهی حتی یک پله هم جلوتر باشند. چرا که از قدرت نمایشگری‌شان هر جایی استفاده نمی‌کنند و احساسات دست‌نخورده و شکل‌پذیری دارند. 

البته از هر عقیده و سلیقه و تیپ و پوششی چه به‌عنوان مخاطب و چه به‌عنوان هنرجو با ما ارتباط دارند. 

ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم و تا به حال واکنش بدی هم از سوی خانم‌هایی که شیوه پوشش متفاوتی دارند نداشته‌ایم.

در پایان کمی درباره اثر اخیرتان علیامخدره توضیح دهید.

این تئاتر داستان سه زن تأثیر‌گذار تاریخ معاصر ایران در دوران قاجاریه است. فخرالدوله، فروغ‌الدوله و ماهتابان خانم. این سه زن که ادیب، شاعر و نقاش هستند از زنان اصلی دربار قاجاری‌اند که ‌در جریان کتابت داستان امیرارسلان نامدار‌ با داستان عاشورا مواجه می‌شوند. پس از این آشنایی تصمیم می‌گیرند برای نخستین‌بار این داستان در قالب تعزیه و ویژه بانوان روی صحنه ببرند. برای این کار 6ماه زحمت کشیده‌ایم و امیدوارم به خوبی دیده شود.

کار تا چه زمانی روی صحنه است؟

ما تا پایان صفر به ترتیب در مجموعه فرهنگی سرچشمه سپس فرهنگسرای اندیشه و در نهایت فرهنگسرای عترت در میدان امام حسین ؟ع؟ اجرا داریم.

منبع:صبح نو

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«بیژن و منیژه» میلیاردی شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی، نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه کنندگی مهدی بخشیانی از ۲ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده است.

گفتنی‌ست در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان،پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی،علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان،اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

سایر بازیگران این اثر نمایشی عبارتند از: یوسف نکویی، صادق اکبری، مهدیه خوش فطرت، رزا کاوه، سویل محمدنژاد، ماتیسا توسلی، ملیحه زمان پور، مهنا میرقادری، خورشید خلج، مستانه علایی، غزل حسینی کاردر و صبا حسینی کاردر.

«بیژن و منیژه» با حضور بازیگران تئاتر و هنرمندان موسیقی و به صورت موزیکال با همراهی خوانندگان پس از ۹ ماه تمرین اجرا می‌شود.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

سایر عوامل عبارتند از:مجری طرح:  فاطمه کریمی،دستیار کارگردان: سحر ‌یافتیان،طراح پوستر:  ابراهیم ‌حقیقی طراح صحنه: منیر ملکی،  طراح گریم و طراح ماسک:  افسانه ‌قلی ‌زاده،  طراح لباس:  فطیما زعفرانی،  طراح حرکت:  اصغر فریدی ماسوله،  آهنگساز: صادق چراغی، طراح گرافیک: سینا ‌افشار،طراح صدا: عرفان ‌یزدی،   تطبیق اشعار: فریال آذری، دستیار تطبیث اشعار:  سپیده اسکندر زاده ، دستیار دوم کارگردان: روشنک ‌عبدی، مدیر صحنه: وحید غفارزاده، خواننده و سرپرست خوانندگان: یلدا یزدانی،  خواننده:  سبحان مهدی پور،  گروه موسیقی نوازندگان: آرش سیاه چشم، همایون مهرنیا، سعید سنگسری، مژگان آقا صادقی، مریم مهرابی، معصومه روح افزا،  صدابردار:  سجاد مهدی پور،  دستیار صدا:  علی محمودی،  دستیاران لباس: سپیده ‌حسینی، سوسن لطفی جامه دار: مهسا شاپوری، ساخت آکسسوار:  افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری،  اجرای گریم:  افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، حسین تبریزی،  مدیر روابط عمومی و تبلیغات:  مریم ‌رودبارانی، هماهنگی تبلیغات مجازی:  سیدمحمدصادق ‌سیادت همکار روابط عمومی:  محمد نیکبخت ساخت تیزر:  امیرحسین ‌نجاح ،علی ‌بنایی ‌طاهری تدوین:  محمدسجاد ‌آقاجانی، مانی حمیدی شاد مشاور رسانه:  مطهره ‌کشاورز ‌محمدیان، مرجان سمندریان ساخت موشن:  مانی حمیدی شاد، سعید ‌حشمتی عکاس:  امیر ‌خدامی عکاس تبلیغات:  رضا ‌جاویدی

دیگر خبرها

  • «بیژن و منیژه» میلیاردی شد
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • برگزاری جشنواره جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • برگزاری آیین بانوی اهداکننده حیات در استان یزد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • دعوت بانوی فوتبالیست خوزستان به اردوی تیم ملی
  • دعوت بانوی خوزستانی به اردوی تیم‌ملی فوتبال