Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@19:57:40 GMT

چرا دولت قادر به کاهش قیمت دلار نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۶۵۰۱

چرا دولت قادر به کاهش قیمت دلار نیست

کارشناسان اقتصادی معتقدند، دولت نباید انتظار تورمی جدیدی با سرکوب نرخ ارز ایجاد کند بلکه با کنترل نقدینگی، قیمت ارز را به تعادل برساند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تیمور رحمانی گفت: بازار در نظام‌های غیرکمونیستی تعیین‌کننده قیمت ارز است و برای آنها هیچ مشکل ارزی بوجود نمی‌آید.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: زمانی که ذخایر ارزی از دست برود توان کنترل التهابات بازار سخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: چنانچه هیچ مشکل و محدودیتی نبود نرخ ارز بین 6 تا 7 هزار و 500 تومان با توجه به عوامل بنیادین در علم اقتصاد وجود داشت.

او با اشاره به اینکه بازار ارز باید یک متولی اختصاصی داشته باشد افزود: ممکن است فعالیت یک بانک نرخ ارز را دچار تغییر کند.

رحمانی افزود: برخلاف اینکه بازار نقد سهم کمتری نسبت به سامانه نیما دارد اما تأثیرگذاری آن بیشتر است.

تیمور رحمانی افزود: دولت باید بر ارز تک نرخی تمرکز و بر سامانه نیما تکیه کند.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: بر فرض بر اینکه مشکل فشارها و محدودیت‌های خارجی و داخلی در تعیین نرخ و بازار ارز نبود، نرخ ارز ثابت و واقعی بوجود می‌آمد.

کامران ندری هم با بیان اینکه عرضه و تقاضا هردو از ثبات منطقی برخوردار نیست گفت: اینکه مافیای اقتصادی در جامعه ما فعال است بدیهی است اما تمایل مردم نیز به گرفتن دلار کاهش یافته است که یک واقعیت است.

ندری با بیان اینکه تشخیص قیمت واقعی ارز کار سختی است گفت: بیشترین تأمین ارزی ما با پتروشیمی و میعانات گازی است.

این کارشناس پولی و بانکی با اشاره به حضور سه بازار ارز افزود: بخش عمده مبادلات ارزی در سامانه نیما صورت می‌گیرد.

او گفت: رشد شبه پول ما 8 درصد است و تقاضا برای سایر دارایی‌ها غیر از دلار طلا و سکه است و پیش‌بینی حرکت نقدینگی جامعه نیز مشکل است اما نقدینگی در حال حاضر به سمت طلا میل می‌کند.

کامران ندری کنترل رشد نقدینگی را در حال حاضر سخت یا غیرممکن دانست و گفت: خروج آمریکا از برجام برای مردم نگرانی ایجاد کرده است. انتظارات ما از بیرون کنترل می‌شود.

وی گفت: نباید سه بازار برای نرخ ارز داشته باشیم. تقاضا‌ها باید وارد سامانه نیما شود تا قابل کنترل باشد. نظام ارزی نرخ ثابت در اقتصاد غیرممکن است و بازار عرضه و تقاضا تعیین‌کننده است. باید یک تغییر اساسی در سیاست‌گذاری‌های پولی ایجاد شود و از سوی دیگر رابطه بانک مرکزی را بانک‌ها را ساماندهی کند. بانک مرکزی در حاضر ابزارهای لازم را ندارد.

طهماسب مظاهری هم گفت: ارز در بازار وقتی عرضه می‌شود که تقاضا داشته باشد به همین شکل عرضه و تقاضا قیمت ارز در بازار بدست می‌آید ضمن اینکه دولت بر جهش‌های غیرواقعی آن بوسیله ابزار‌های مختلف دخالت می‌کند.

مظاهری افزود: سیاست اشتباه رای گیری نرخ ارز، قیمت واقعی ارز را مشخص نخواهد کند.

رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: مدیریت نرخ ارز باید به بانک مرکزی واگذار شود تا تعادل نرخ ارز در بازار حفظ شود.

او گفت: رشد نقدینگی در دوره چند ساله اخیر به دلایل مختلف بوده است. چنانچه نقدینگی بیش از تولید ناخالص ملی ایجاد شود تورم‌زا خواهد بود.

مظاهری با بیان اینکه رشد ناخالص ملی حدود 4 درصد در سال‌های اخیر بوده است افزود: نباید انتظار تورمی ایجاد کرد. دولت به دلیل اینکه ارز ناشی از نفت را در اختیار دارد نرخ ارز را سرکوب کرده است. کنترل مصنوعی نرخ ارز روزی از کنترل خارج می‌شود و جهش قیمت خواهد داشت. دولت باید مانع از رشد نقدینگی جامعه شود و بیش از این نرخ ارز را سرکوب نکند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/4028

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (یکشنبه 9 اردیبهشت ماه 1403) بازار آزاد ارز تهران، نرخ دلار آمریکا به عبور از مرز 60 هزار تومان به دامنه پنجاه هزار تومان کاهش یافته است. روندی که به گفته کارشناسان ارزی و فعالان بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر تخلیه هیجانات و ریسک های سیاسی و منطقه ای، اخباری مبنی بر احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و همچنین آمار خوب صادرات نفتی شکل گرفته است و پیش بینی ها از تداوم آن طی روزهای آتی حکایت دارد.

از سوی دیگر؛ نرخ اسکناس دلار آمریکا در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان نرخ مورد تایید سیاست گذار ارزی به رقم 44359 تومان رسیده است و نرخ حواله دلار این مرکز این 41418 تومان شده است. همچنین قیمت اسکناس یورو در مرکز مبادله 47454 و نرخ حواله یورو نیز 44308 تومان تعیین شده است.

کاهش قیمت دلار در بازار آزاد ارز در حالی است که خبرها از این بازارها نشان می دهد که خریداری در بازار حضور ندارد و بسیاری نیز به دنبال فروش دلارهای خانگی هستند. 

سکه به ۴۰ میلیون نزدیک شد

اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرده است تا ساعت 18 و 30 دقیقه امروز، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با افت یک میلیون و 700 هزار تومانی به رقم 40 میلیون تومان رسیده است که این نرخ نسبت به قله 46 هزار تومانی هفته های اخیر، کاهش معناداری دارد. هرچند علاوه بر افت نرخ ارز، عامل دیگری نیز در ریزش بهای سکه نقش دارد و آن کاهش بهای جهانی طلاست.

همچنین هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به رقم 37 میلیون تومان کاهش داشته است و هر نیم سکه نیز 23 میلیون و 500 هزار تومان ارزش گذاری شده است. هر ربع سکه نیز در بازار تهران 14 میلیون و 300 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

 

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید