Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- طرح ارائه کوپن الکرتونیکی در قالب شارژ کارت عابر بانک موضوعی است که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه مرود توجه قرار گرفته و ین طرح که از سوی وزارت رفاه ارائه شده قرار است تا پایان شهریور ماه برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اجرایی شود. به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، موضوع اعطای کوپن الکترونیکی و شارژ کارت‌های یارانه برای خرید کالا‌های اساسی به یکی از مهم‌ترین مسئله‌های در میان مردم تبدیل شده و تمامی افراد در پی اخبار تکمیلی در این باره هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این طرح با توجه به کهش قدرت خرید ۳۰ درصدی مردم برای تامین مایحتاج ضروری بوده و در قالب حمایت از اقشار جامعه و از سوی وزارت کار و راه اجتماعی مطرح شده تا کالای اساسی مردم در سبد خانوار تامین شود که در این راستا قرار است کارت‌های یارانه سالی ۳ تا ۴ بار هر مرتبه ۱۰۰ هزار تومان شارژ شود تا خانوار از طریق هم به وجه نقد دسترسی نداشته باشند و از طرفی کالا‌های مورد نیاز خود را فروشگاه‌های سطح شهر خریداری کنند.
قدم اول این طرح این است که طرح کوپن‌های الکترونیکی برای یک تا هشت دهک جامعه برای تامین کالا‌های اساسی بار نرخ مصوب اجرایی شود و در مرحله دوم حمایت اجتماعی نقدی و غیر نقدی برای پنج دهک شامل، حداقل بگیران، بازنشسته ها، کارگران، مستمری بگیران و افراد تحت پ. شش نهاد‌های حمایتی صورت می‌گیرد.
به گفته میدری معاون وزیر رفاه تخصیص کوپن الکترونیکی در حد یک پیشنهاد از سوی این وزارتخانه در دولت بوده که هنوز نهایی و قطعی نشده است. با توجه به اینکه اجرای آن به تصویب دولت نرسیده هنوز جزئیات طرح کوپن الکترونیکی مشخص نیست، ولی به چند روش می‌توان این طرح را عملی کرد.
وی در ادامه افزود: زیرساخت‌های اجرای طرح کوپن الکترونیکی در وزارت کار آماده شده و این وزارتخانه منتظر تصویب طرح در دولت است.
به علاوه در این طرح مقرر شده کارت یارانه افراد به کالا کارت تبدیل شود و دارندگان کارت بانکی بتوانند با مراجعه به فروشگاه‌های مورد نظر و کشیدن کارت یارانه، سهمیه کالا‌های اساسی خود را شامل مرغ، گوشت، برنج، روغن و لبنیات را خریداری کنند.
بر اساس این طرح برای افراد به‌طور مستقیم سبد غذا تعریف کرده و برنامه‌ای را دنبال خواهیم کرد که همه دهک‌ها را پوشش دهد و دست کم به دو دهک هم به طور کامل سبد غذای رایگان اعطا شود.
در این باره کمال اطهاری کارشناس بازار کار در گفت‎وگو با خبرگزاری میزان بیان کرد: با توجه به آنکه بیش‌ترین فشار در شرایط اقتصادی موجود بر دوش خانوار‌های ضعیف کارگری است و معیشت کارگران به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد و رکود کارخانه‌ها با مشکل مواجه شده و حقوقی که کارگران می‌گیرند، صرفنظر از اقلام مصرفی، کفاف هزینه‌های اجاره‌بها و ایاب و ذهاب را نمی‌دهد لذا پیشنهاد کردیم به شکل غیرنقدی سبد کالای اساسی به کارگران داده شود.
وی در ادامه افزود: طبعا تزریق نقدی پول تورم‌زاست و از طرفی بسیاری از اقلام مصرفی مشمول درصدی افزایش قیمت شده‌اند لذا درخواست کردیم بسته‌های غذایی شامل اقلام خوراکی و پروتئینی برای کارگران در نظر گرفته و به شکل بن کارگری یا کوپن الکترونیکی داده شود. به گفته ابوی، درصورت اجرای طرح در مرحله اول، افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و کارگران و مستمری‌بگیران باید مشمول توزیع کوپن شوند.
با این تفاسیر اجرایی شدن کوپن الکترونیکی براساس وعده مسئولین به تمامی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، سبد کالایی تا پایان شهریور ماه صورت خواهد گرفت و تصمیم درباره هشت دهک دیگر جامعه برای ارائه کوپم الکترونیکی در قالب کارت یارانه در دست بررسی قرار دارد.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کوپن الکترونیکی کارت یارانه توزیع اقلام خوراکی اقشار کم درآمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۷۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد

۱۱ آبان ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی رونمایی شد. ابزار پرداختی که بر اساس تبصره الحاقی به ماده یک قانون صدور چک مصوب سال ۱۳۹۷، امکان صدور آن به صورت قانونی فراهم شد و این نوع چک نیز مشمول قوانین و مقررات مرتبط با چک‌های کاغذی قرار گرفت.

چک الکترونیکی که آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با ارائه آماری گفت: از ابتدای رونمایی چک الکترونیکی یعنی آبان سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۵۰ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده و حدود ۲۰۰ هزار فقره از این چک‌ها هم نقد شده است.

کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ بانک از جمله بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون و ملی خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند.

پیش از این هم مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفته بود: در حال حاضر هر بانکی که دسته چک الکترونیکی به مشتری خود می‌دهد و آن مشتری، برگه چک الکترونیکی را صادر می‌کند و به ذی نفع می‌دهد، اگر ذی نفع یا گیرنده چک از طریق ابز‌ار‌های الکترونیکی همان بانک اقدام کند، می‌تواند وصول چک را به صورت کاملا غیر حضوری انجام دهد.

او افزود: چک‌های الکترونیک فعلا در بانک صادر کننده قابل پذیرش است، اما به تدریج با پیاده سازی کامل فرآیندها، امسال در سایر بانک‌ها نیز چک‌های الکترونیک نقد پذیر خواهد شد.

اما آیا بناست بانک جدیدی خدمت چک الکترونیکی را ارائه دهد؟ در همین رابطه آمنه نادعلی‌زاده، مدیر اداره توسعه و تدوین مقررات نظام‌های پرداخت بانک مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان پاسخ داد: بله. ۳ بانک آینده، مسکن و سپه در صف تست و آزمون و انجام اقدامات فنی هستند در صورتی که آزمون‌ها موفق باشد می‌توانند سرویس‌ها را دریافت و خدمت را ارائه دهند.

پیش از این هم محمد نوری کارشناس امور چکی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: چک الکترونیکی آخرین حلقه نهایی جهت تکمیل شدن فرآیند‌های مربوط به چک است که در قانون پیش بینی شده است به عبارتی چک الکترونیکی ابزاری جدید است اگر در ابتدای کار خیلی از بانک‌ها آن را ارائه نکنند در واقع سرعت حرکت آن کاسته می‌شود و اساسا به شکل صحیحی پا نمی‌گیرد. بنابر این ارائه خدمت چک الکترونیکی توسط بانک برای شکل گیری و پا گیری آن بسیار ضرورت دارد و باید به این فرآیند سرعت بخشید.

چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف می‌شود

در ادامه هم محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: اکنون ۱۲ بانک مجهز به سیستم صدور چک الکترونیکی هستند و به تدریج همه بانک‌ها به این سیستم مجهز می‌شوند و همچنین تمام بانک‌ها در حال حاضر مجهز به سیستم پذیرش چک الکترونیک هستند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته چک کاغذی تا سه سال آینده در شبکه بانکی حذف و چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

به گفته کارشناسان این ابزار معاملاتی دارای مزیت‌های مختلفی از جمله امکات حذف دخل و تصرف است؛ موردی که فرزانی کارشناس اقتصادی با اشاره به آن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: این نوع چک جذابیت‌های خودش را دارد. تسریع در صدور چک، حذف دخل، تصرف و جعل توسط دارنده چک و کاهش مراجعه حضوری از مزیت‌های آن محسوب می‌شود. اقدام به صدور چک‌های الکترونیکی و استفاده از فناوری اطلاعات در مبادلات سبب کاهش هزینه‌های مبادلاتی می‌شود. همچنین تسریع و شفافیت در معاملات را می‌تواند به همراه داشته باشد که این مورد می‌تواند به اقتصاد کشور کمک کنند.

در ادامه هم سیاوش غیبی پور دیگر کارشناس اقتصادی به باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: افزایش شفافیت در حوزه معاملاتی که با چک‌های الکترونیکی شکل می‌گیرد علاوه بر مزیت‌هایی که برای خود افراد دارد در بحث‌های مالیاتی هم به کمک دولت خواهد آمد. همچنین می‌تواند به رونق معاملات و حتی کاهش بار ترافیکی و صرفه جویی در زمان و هزینه‌ها نیز کمک شایانی کند امکان جعل را از بین می‌برد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • مامور قلابی در سنگر دستگیر شد
  • چگونه در انتخابات الکترونیک رأی بدهیم؟+ فیلم
  • چگونگی و مراحل رأی دادن در انتخابات الکترونیک
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • مراحل رای دادن در انتخابات الکترونیکی چگونه است؟
  • تمامی امکانات و تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت‌
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • سه بانک دیگر به فهرست ارائه دهندگان خدمت چک الکترونیکی اضافه خواهند شد
  • بوریس جانسون از رای‌دادن در انتخابات محلی باز ماند