Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیران-مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: کم اهمیتی و کمبود مراقبت بهداشتی در دامپروری ها مایه شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شده است.

شهرام موحدی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان تیران و کرون اظهار کرد: بی توجهی و کمبود مراقبت بهداشتی در دامپروری ها توسط متولیان و سرمایه گذاران طیور منجر به گسترش و شیوع بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هشت کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سه ماهه گذشته در استان اصفهان شناسایی شده که هفت کانون در شهرستان نجف آباد و یک کانون در شهرستان تیران و کرون و در نزدیکی کانون های آلوده نجف آباد بوده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: ترددهای زیاد نیروی انسانی از محیط بیرون و مرغداری های اطراف به محل های نگهداری طیور مایه گسترش این بیماری شده و در صورت بی توجهی به قرنطینه و کشتار مرغداری های همجوار کانون آلوده به بیماری، خسارت بیشتری به سرمایه گذاران این بخش وارد می شد.

وی با بیان اینکه آبرسانی از طریق تانکر، تردد کارگران مرغداری ها به سایر مراکز نگهداری طیور و همچنین کاهش مراقبت های بهداشتی از عوامل اصلی انتقال بیماری به شمار می رود، تصریح کرد: برای پیشگیری از انتقال بیماری باید رفت و آمدها کنترل و آبرسانی از طریق شبکه های انتقال آب و توجه به سلامت آب شرب صورت گیرد.

موحدی با بیان اینکه شیوع این بیماری در فصل زمستان بیش از فصل تابستان است، خاطرنشان کرد: با توجه به خسارت هایی که بیماری آنفلولانزا در سال گذشته به دامپروری ها وارد کرده نیاز به مراقت بیشتری دارد.

وی به نظارت های دامپزشکی در خصوص تولید فراورده های خام دامی نیز اشاره کرد و گفت: شیوع بیماری در دام و طیور تهدید جدی علیه سلامت عمومی و اقتصاد جامعه است و از این جهت باید نظارت های بهداشتی افزایش و مسئولان محلی نیز در این خصوص با دغدغه جدی با دامپزشکی همکاری کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: احداث اتاق پیش‌سرد در کشتارگاه ها، جلوگیری از کشتار دام و طیور در مراکز غیربهداشتی، انجام واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی در مراکز پرورش و نگهداری دام و طیور از مسائل مورد پیگیری دامپزشکی برای ارتقای سلامت تولیدات فراورده های خام دامی است و با متخلفان این عرصه ها برخورد قانونی می شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آنفلوآنزا تيران و كرون سلامت کشتارگاه اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۷۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • فواصل بهداشتی دامپزشکی مانعی برای مجوز‌های دامداری و پرورش طیور
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • ۴ هزار و ۸۰۰ مجوز دامداری و پرورش طیور رد شد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • تخلف یک کشتارگاه طیور در استان کرمانشاه