Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@14:18:58 GMT

نیاز فرزندان به یک حامی در بزرگسالی

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۷۴۰۹

نیاز فرزندان به یک حامی در بزرگسالی

مهرداد فلاطونی محقق و پژوهشگر سبک زندگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با تک فرزندی و آسیب‌های آن به فرد در دوران‌های مختلف زندگی گفت: به‌طور کلی نمی‌توان گفت تک فرزندی برای کودکان بهتر است چراکه فرزند چه در دوران کودکی و چه در دوران بزرگسالی نیازهایی دارد که تنها با وجود پدر و مادر تامین نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فلاطونی با بیان اینکه فرزند در کودکی از نظر علایق و جایگاه به والدین وابسته است، ادامه داد: اما در دوران بزرگسالی فرد نیاز به وجود دائمی فردی برای درک وی و در میان گذاشتن مشکلات خود دارد.

وی با اشاره به اینکه خواهر یا برادر در بزرگسالی نقش یک حامی را برای فرد ایفا می‌کنند، تصریح کرد: تمامی افراد در سنین بالا نیاز به فردی برای درک مسائل مادی، معنوی و پشتیبانی از آن‌ها دارد که خواهر یا برادر بهترین گزینه برای ایفای این نقش هستند.

این محقق اظهار کرد: برخی معتقداند دوستان می‌توانند این جایگاه را در زندگی فرد داشته باشند، هرچند که وجود دوست کمک زیادی به فرد می‌کند اما نمی‌تواند جای خواهر یا برادر را بگیرد.

فلاطونی با بیان اینکه افراد تک فرزند لزوما افرادی لوس یا ناموفق نخواهند بود، عنوان کرد: نمی‌توان گفت تمامی این افراد دارای این ویژگی‌ها خواهند بود اما درصد زیادی از کودکان تک فرزند در آینده لوس‌تر یا متوقع‌تر خواهند بود.

وی توضیح داد: زمانی که یک کودک خواهر یا برادر نداشته باشد، تمامی توقعات و خواسته‌های وی در خانواده تامین خواهد شد و با حجم زیادی از اهمیت و توجه والدین نسبت به خود روبرو خواهد شد. اما وقتی این فرد رشد کرده و وارد جامعه شود شاید تمامی خواسته‌هایش تامین نشود و یا آن میزان از اهمیتی که در خانواده به او می‌شده در جامعه متوجه وی نباشد.

این محقق اضافه کرد: در این شرایط فرد با یک دوگانگی میان فضای خانواده و جامعه روبرو شده و احتمال سرخوردگی یا شکست‌های روحی در وی افزایش می‌یابد.

فلاطونی با بیان اینکه این دوگانگی می‌تواند موجب عدم شکوفایی و پیشرفت این فرد در جامعه و زندگی فردی وی شود، تصریح کرد: البته این موضوع یک قانون کلی نیست و حتی بسیاری از افراد موفق جامعه تک فرزند بوده‌اند اما احتمال بروز این مشکلات در افراد تک فرزند بیش‌تر است.

وی با بیان اینکه در زندگی افراد تک فرزند یک مثلث عاطفی میان فرزند، مادر و پدر وجود دارد، اظهار کرد: یکی از معضلات تک فرزندی آسیب‌هایی است که درصورت نبود یکی از افراد پدر یا مادر به فرزند وارد می‌شود.

این محقق با بیان اینکه به‌طور کلی نبود پدر یا مادر به خانواده‌های چند فرزندی نیز آسیب می‌زند، عنوان کرد: اما این آسیب در خانوادهای دارای یک فرزند قطعا بیش‌تر خواهد بود چراکه با حذف یکی از اعضای این مثلث عاطفی خلا روحی بزرگی برای فرزند ایجاد شده و از سوی دیگر خواهر یا برادری نیز برای حمایت‌های عاطفی از این فرد وجود ندارد.

فلاطونی یکی از مهم‌ترین دلایل تمایل والدین به تک فرزندی را نبود زیرساخت‌های کافی و شرایط اقتصادی خواند و خاطرنشان کرد: وجود مشکلات اقتصادی و ترس والدین از آینده یا ترس از عدم توانایی تحقق همه خواسته‌های فرزندان یکی از مهم‌ترین علل رشد تک فرزندی است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر نبود زیرساخت‌های کافی برای تحقق آینده مطلوب فرزندان یا تامین تمامی امکانات رفاهی برای آن‌ها خانواده‌ها را به‌سوی تک فرزندی سوق داده است.

این محقق با بیان اینکه عدم توانایی مالی خانواده‌ها برای مدیریت زندگی فرزندان می‌تواند آسیب‌هایی شدید تر از پیامدهای تک فرزندی بر زندگی فرد داشته باشد، عنوان کرد: زمانی که والدین توانایی مالی کافی برای تامین خواسته‌های فرزند نداشته باشند و یا این توانایی را برای فرزندان بزرگ‌تر داشته اما برای دیگر فرزندان نداشته باشند، موجب آسیب‌های روحی ومخربی به فرزند خواهند شد.

فلاطونی تصریح کرد: سرخوردگی و افسردگی از جمله آسیب‌هایی است که این مسئله به کودکان خواهد زد. همین موضوع نیز موجب ترس والدین و تمایل آن‌ها به تک فرزندی شده است.

کد خبر 4405407

منبع: مهر

کلیدواژه: خانواده روانشناسی فرزند آوری شورای شهر تهران شهرداری تهران نیروی انتظامی وزارت آموزش و پرورش ترافیک ماه محرم پلیس راهور سازمان محیط زیست محسن هاشمی شهر تهران سرهنگ نادر رحمانی سازمان بیمه سلامت سازمان حج و زیارت بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۷۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با 6 تکنیک کهن ژاپنی زندگی و روابط تان را متحول کنید

سواد زندگی؛ توسعه توانمندی‌های فردی؛ مریم طرزی- ژاپن کشوری است با میراث فرهنگی غنی و فلسفه‌هایی منحصربه‌فرد که پتانسیل این را دارد که نگاه ما را به جهان در جهت بهبود وضعیت زندگی تغییر دهد.

در اینجا 6 مفهوم ثابت شده طی زمان را که به نظر باورنکردنی می رسند، از این گنجینه کهن حکمت شرقی خدمت تان تقدیم می کنیم. مفاهیمی که بینش های ارزشمندی را در مورد بهزیستی، ذهن آگاهی و رشد شخصی به دست می دهند.

این مفاهیم خردمندانه کمک مان می کنند تا پیچیدگی‌های زندگی مدرن را با فضل و هدفمندی بیشتری و در کمال آرامش دنبال کنیم. با ما همراه باشید.

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)

_____________________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

*مزایای ورزشِ مجازی برای کودکان

*کنترل روانشناختی والدین چگونه به شکست‌های تحصیلی و اجتماعی فرزندان منجر می‌شود؟

*وابستگی چيست و چگونه زندگی ما را به بند می‌کشد؟

*با کج‌خلقی کودکان چه کنیم؟ +توصیه‌های کاربردی

*تنبیه بدنی فرزندان؛ اشتباهی که نباید تکرار کرد (+ 5 روش‌ جایگزین)

*با بی‌حوصلگی بچه‌ها چه کنیم؟ + پنج گام برای رفع بی‌حوصلگی

*چرا فرزندپروری هلی‌کوپتری مردود است؟ +تست و توصیه‌های کاربردی

*هنر چگونه رشد کودکانمان را جهت می‌دهد +6 توصیه برای کارخلاقۀ کودکان در منزل

*چگونه با کودکانمان دربارۀ کرونا و خطرات آن صحبت کنیم؟

*پرورش تفکر انتقادی در کودکان: چرا باید پرسش‌های بچه‌ها را جدی بگیریم؟

کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • شاد، اما خسته!
  • شاد اما خسته
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • زنان بدون فرزند شاد‌تر هستند یا مادران؟
  • جذب ۳ هزار و ۱۰۱ حامی جدید برای حمایت از فرزندان ایتام و محسنین
  • تکریم فرزندان مستقل بهزیستی در البرز
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • زندگی با چندفرزند لذت بخش است
  • با 6 تکنیک کهن ژاپنی زندگی و روابط تان را متحول کنید