Web Analytics Made Easy - Statcounter

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا سرانجام اعلام کرد تعرفه ۱۰ درصدی روی واردات کالاهای چینی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار را وضع خواهد کرد.

به گزارش ایسنا،  تعرفه‌های جدید روی ۶۰۰۰ قلم کالا اعمال خواهد شد که بزرگترین دور تعرفه‌های آمریکا تاکنون محسوب می‌شود. کیف دستی، برنج و منسوجات شامل این تعرفه‌ها خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما رییس جمهور آمریکا ساعتهای هوشمند اپل، فیت بیت و سایر محصولات مصرفی مانند دوچرخه، کلاه ایمنی و صندلی کودک برای خودرو را مشمول این تعرفه‌ها نکرد.

ترامپ در بیانیه‌ای دور جدید تعرفه‌ها را اعلام کرد و هشدار داد اگر چین علیه کشاورزان یا صنایع آمریکا به اقدامات تلافی جویانه متوسل شود، آمریکا فورا فاز سوم را که تعرفه روی ۲۶۷ میلیارد دلار دیگر واردات از چین است، دنبال خواهد کرد.

یک مقام بلندپایه دولت آمریکا گفت: تعرفه‌ها برای لیست کالاهای اعلام شده ۲۴ سپتامبر آغاز خواهد شد اما تعرفه‌ها تا پایان سال ۲۰۱۸ به ۲۵ درصد افزایش پیدا می‌کند تا شرکتهای آمریکایی فرصت پیدا کنند زنجیره تامین خود را به کشورهای دیگر منتقل کنند.

آمریکا و چین در یک جنگ تجاری که بازارهای مالی جهان را در چند ماه گذشته متلاطم کرده است، تاکنون روی واردات کالاهای یکدیگر به ارزش ۵۰ میلیارد دلار تعرفه وضع کرده‌اند.

وزارت خزانه داری آمریکا هفته گذشته مقامات چینی بلند پایه از جمله لیو هی، معاون نخست وزیر این کشور را برای گفتگو درباره اختلافات تجاری دعوت کرد اما وال استریت ژورنال به نقل از مقامات چینی نوشت: اگر دولت ترامپ تعرفه‌های جدید روی واردات کالاهای چینی را اجرا کند ممکن است مقامات چینی حاضر به شرکت در مذاکرات تجاری پیشنهادی با واشنگتن در اواخر ماه جاری نشوند.

واشنگتن از پکن خواسته است دسترسی به بازار خود و حمایت از مالکیت معنوی برای شرکت‌های آمریکایی را بهبود دهد، یارانه‌های صنعتی را کاهش داده و کسری تجاری ۳۷۵ میلیارد دلاری با آمریکا را کم کند.

بازارها از این واهمه دارند که جنگ تجاری میان دو غول اقتصادی جهان به سرمایه‌گذاری تجاری، تجارت و رشد اقتصادی لطمه بزند.

رییس جمهور آمریکا هفته پیش اعلام کرده بود علاوه بر تعرفه روی ۲۰۰ میلیارد دلار واردات کالاهای چینی، آماده است روی ۲۶۷ میلیارد دلار دیگر واردات چین تعرفه اعمال کند که به معنای وضع مالیات بالاتر روی کل واردات چینی است.

بر اساس گزارش رویترز، چین در اوت فهرست از تعرفه‌های تلافی جویانه روی واردات ۶۰ میلیارد دلار کالای آمریکایی را رونمایی کرد که شامل گاز طبیعی مایع و برخی از مدل‌های هواپیما است و تهدید کرد اگر واشنگتن تعرفه‌ها روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی را اجرایی کند، آن را عملی خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام تعرفه آمریکا روی 200 میلیارد دلار کالای چینی جنگ تجاری آمریکا و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۷۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش  خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی دارابی، با اشاره به اینکه، به طور رسمی و ثبت شده 17 میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی داریم (کم اظهاری و بیش اظهاری در آن نیست) گفت: باید به این نکته توجه داشت که از این 17 میلیارد دلار ما 10 میلیارد دلار عدم بازگشت ارز داریم. در واقع عملا 27 میلیارد دلار کسری در آمار های گمرکی است. 17 میلیارد دلار بابت کسری تجاری و 10 میلیارد دلار  هم عدم بازگشت ارز.

وی با اشاره به اینکه این 27 میلیارد دلار کسری از کدام محل تامین خواهد شد؟ گفت: ناترازی مذکور از صادارت نفت خام و میعانات و نفت سفید و نفت کوره، که در آمار های گمرکی نمی اید، تامین میشود.

دارابی ادامه داد، اما مخارج ارزی ما صرفا این موارد نیست. ما غیر از صادرات نفتی که داریم و در موازنه پرداخت ها ثبت می شود موارد مصرفی دیگری هم داریم.

وی با اشاره به اینکه، موازنه پرداخت ها و تراز تجاری خیلی تفاوت دارد، گفت:  موازنه پرداخت ها خودش شامل حساب جاری و سرمایه است. حساب جاری خودش نیز شامل چند حساب است که یکی از آن ها حساب بازرگانی است. حساب بازرگانی نیز خودش دو قسمت  می شود و صادرات و واردات غیر رسمی در آن افزوده می شود. وقتی می خواهیم موازنه پرداخت ها را تحلیل کنیم باید تمامی حساب ها را تحلیل کنیم.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس گفت: نکته بعدی این است که ما اگر  مازاد ارزی داریم، چرا باید این همه صف تخصیص و تامین داشته باشیم؟نکته ی مهم تر این است که تامین ارز قاچاق وارداتی و فرارسرمایه از کجا صورت می گیرد؟ پاسخ این است که از سمت قاچاق صادرات که شامل: عدم بازگشت ارز- کم اظهاری صادرات – بیش اظهاری واردات است. حدود 20 میلیارد دلار به این سمت می رود.

تحلیل موازنه پرداخت ها برای نظام های ارزی ثابت مانند عربستان و قطر و امارات تحلیل  می شود کاملا با نظام های ارزی غیر ثابت متفاوت است.به عنوان مثال در کشور امارات تحلیل موازنه پرداخت ها، از سمت موازنه پرداخت ها به نرخ ارز است. وقتی موازنه پرداخت های امارات مازاد دارد در واقع این را نشان می دهد که امارات می تواند نرخ ارزش را ثابت نگه دارد. این تحلیل درست است.

وی گفت: اما نکته ی دیگر این است که در نظام ارزی غیرثابت و شناور، تحلیل از نرخ ارز به موازنه پرداخت ها است. یعنی نرخ ارز انقدر تغییر می کند تا موازنه پرداخت شما بالانس شود. در کشور ما که این ناترازی در موازنه پرداخت ها وجود دارد، در قیمت اقلام بازار غیر رسمی( همانند قاچاق، فرار سرمایه و تقاضای احتیاطی) بالانس شود.

وی تاکید کرد، در واقع وقتی نرخ در این بازار از حدی بالاتر می رود دیگر تقاضایی وجود ندارد که شما برای قاچاق یا فرار سرمایه استفاده کنید. نکته ی مهم این است تحلیل موازنه پرداخت ها در نظام ارزی ثابت و در نظام ارزی غیر ثابت کاملا متفاوت است. از موازنه پرداخت ها می خواهند به نرخ ارز برسند که این در نظام ارزی ثابت امکان پذیر است. اما در شرایطی که نظام ارزی شما ثابت نیست، باید از نرخ ارز به آن سمت بروید.

دارابی گفت: در دهه 80 که 250 تا 280میلیارد دلار  ارز در اختیار داشتیم، عمده تامین ارز قاچاق به دلیل تزریق و مداخلات بانک مرکزی بود. اما الان بانک مرکزی نمی تواند چنین مداخلاتی کند. عمده ی تامین ارزی که شاهد آن هستیم، از کم اظهاری صادرات و بیش اظهاری واردات و قاچاق صادراتی تامین می شود.

مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به اینکه، اساسا موازنه پرداخت ها خیلی پیچیده است، گفت: هم اکنون  نمی دانیم کدام قسمت موازنه پرداخت ها نقش تراز کننده نرخ را ایفا میکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش اظهاری واردات و کم اظهاری صادرات
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۴.۳ میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در ۱۴۰۲