Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل آمریکا گفت: وزیر خزانه داری آمریکا قطعا منافع ایران رادرنظر نمی گیرد، که مخالف خروج ایران از سوئیفت است بلکه منافع آمریکا را از راه دیگری درنظر می گیرد. به طور قطع وزیر خزانه داری آمریکا این نکته را در نظر می‌گیرد که اگر ایران از سوئیفت خارج شود برای حیات اقتصادی خود به دنبال یک راهکار جدید خواهد بود

  مرتضی غرقی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ممانعت وزیر خزانه داری آمریکا از درخواست ترامپ برای اخراج ایران از سیستم مالی سوئیفت گفت: سوئیفت یک سیستم مالی است که براساس دلار عمل می‌کند و ابتکار اصلی تشکیل آن از طرف آمریکایی‌ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه به طور کلی آمریکایی‌ها از این ابزار به عنوان اهرم فشار علیه کشور‌ها استفاده می‌کنند، گفت: با این سازوکار آمریکایی‌ها هر کس را که بخواهند از سیستم سوئیفت خارج و به هر کس بخواهند اجازه مانور و کار با سوئیفت را می‌دهند.

غرقی دلیل مخالفت وزیر خزانه داری آمریکا با خروج ایران از سوئیفت را این طور بیان کرد که وی قطعا منافع ایران رادرنظر نمی گیرد، که مخالف خروج ایران از سوئیفت است بلکه منافع آمریکا را از راه دیگری درنظر می گیرد. به طور قطع وزیر خزانه داری آمریکا این نکته را در نظر می‌گیرد که اگر ایران از سوئیفت خارج شود برای حیات اقتصادی خود به دنبال یک راهکار جدید خواهد بود و به دنبال یک سیستم مالی نو می‌گردد همان طور که الان فشار‌هایی که به ایران وارد شده سبب شد کشورمان رایزنی‌هایی را با ترکیه به عمل آورد و از آنجا که ترک‌ها نیز تحت فشار دلار آمریکا بودند در نتیجه یک سیستم مالی جدید برای خود تعریف کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا افزود: تهدید‌هایی که به لحاظ سوئیفت و دلار علیه کشور‌ها اعمال می‌شود سبب خواهد شد تا کشور‌ها به خود بیایند و به سمت مسیر مستقلی از دلار برای مبادلات اقتصادی خود بروند.

وی با اشاره به اینکه شاید این اقدام آمریکا در کوتاه مدت به ضرر کشور‌ها باشد و روند اقتصادی را مختل کند، گفت:اما در دراز مدت این اقدام منافع سیاسی و اقتصادی برای کشور‌های طردشده خواهد داشت و استقلال اقتصادی را برای آن‌ها به دنبال می‌آورد.

غرقی با بیان اینکه وزیر خزانه داری آمریکا به دلیل اینکه در صورت خروج ایران از سوئیفت آمریکا هیچ اهرم فشاری علیه کشورمان نخواهد داشت مخالفت خود را علنی می‌کند، گفت: این اتفاق به معنی افول قدرت آمریکا در بخش اقتصادی و سوئیفت خواهد بود.

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: وزیر خزانه داری ایالات متحده به دنبال ایجاد سیطره آمریکا بر سوئیفت و دلار است و اقدام ترامپ باعث کم رنگ شدن اهرم آمریکایی‌ها بر کشور‌هایی که آمریکا خواستار خروج آن‌ها از سوئیفت است، خواهد شد.

وی یادآور شد: از سوی دیگر این اقدام می‌تواند تبدیل به یک الگو و مدل در جهان باشد وسایر کشور‌ها مثل آمریکای لاتین، کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و چین و هم پیمانانش باشد و رفته رفته همه این کشور‌ها به دنبال ایجاد راه‌های جدید برای مبادلات اقتصادی خود به دور از دلار باشند و این اتفاق خواه ناخواه انزوای سیاسی و اقتصادی آمریکایی‌ها را به دنبال خواهد داشت.
 به اعتقاد من با توجه به شرایط پیش آمده ایران باید از سوئیفت به طور داوطلبانه خارج شود.

این کارشناس مسائل آمریکا در پاسخ به این سوال که عده‌ای عنوان می‌کنند اگر فشار آمریکا بر سوئیفت برای توقف همکاری با ایران به نتیجه برسد تلاش اروپا برای حمایت از ایران با شکست مواجه خواهد شد، گفت: به طور کلی اقتصاد آمریکا ۲۵ درصد اقتصاد جهان است و در اصل بخش اعظم اقتصاد جهان که مبادلات پولی و بانکی است دست آمریکایی هاست و اروپا استقلال اقتصادی و پولی زیادی در دنیا ندارد و حتی بعضا آمریکایی‌ها بانک‌های داخل اروپا را نیز تحریم می‌کنند.

وی افزود: براساس برجام قرار بود، بانک مرکزی اروپا مشکل مبادلات پولی ایران را حل کند که به بهانه‌های مختلف از جمله FATF و برنامه موشکی ایران این موضوع نیز به تعویق افتاد.

غرقی در پایان خاطرنشان کرد:، اما با تمام این شرایط هنوز اعتقاد دارم چنانچه اروپا، چین و روسیه بخواهند با تحریم‌های آمریکا مقابله کنند توانا خواهند بود، چون وقتی یک کشور تعداد زیادی از کشور‌ها را به باتلاق تحریم می‌کشد در حقیقت این خود آن کشور است که تحریم شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ایران امریکا خزانه داری ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۷۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله تحریم کرد
  • آمریکا پنج فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد
  • آمریکا ۵ فرد و ۲ نهاد را در ارتباط با حزب‌الله لبنان تحریم کرد ؛ ۲ صرافی و ۲ شرکت در لبنان و امارات