Web Analytics Made Easy - Statcounter

  'مرتضی عبادی' سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل عراق گفت: حضور اشرار مسلح و تیم های تروریستی ضد ایرانی در کردستان عراق، میراثی از دوران صدام و ادامه این حضور فاقد هر گونه وجاهت قانونی است و توصیف این تروریست ها به پناهنده و یا فعال مدنی امری نادرست است.

به گزارش ایرنا از سرکنسولگری ایران در اربیل، عبادی روز سه شنبه در خصوص دفاع موشکی نیروی های مسلح جمهوری اسلامی ایران در برابر پایگاه نظامی تروریست ها در کردستان عراق گفت: نظر به پیوند عمیق موجود با اقلیم کردستان، نیروی مسلح در کمال اقتدار و خویشتنداری از تعقیب گروهک ها در خارج از مرز خودداری کرده و تلاش های مشترک دو، سه ساله اخیر با مقامات عالی اقلیم را محترم شمردند تا با پیگیری حکومت محلی گروهک های تروریستی به قوانین و مقررات بین المللی و رعایت اصول حسن همجواری اقلیم با ایران پای بند شوند اما عدم تمکین گروهک ها و استمرار اعمال تروریستی آنها، واکنش نظامی نیروی مسلح را برخلاف میل باطنی شان موجب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: بر این اساس اقدام نیروی مسلح جمهوری اسلامی ایران در قبال پایگاه نظامی اشرار مسلح و اقدامات تروریستی آنها، پس از امتحان دیگر راه ها و واکنشی دفاعی و در چارچوب اصل حق طبیعی دفاع مشروع و معلول و نه علت تحرکات ضد انقلاب بوده است.

سرکنسول ایران در اربیل در توضیح این مساله یادآور شد: اشرار در بدو پیروزی انقلاب اسلامی با انتخاب خط و مشی مسلحانه رودرروی نظام نوپای اسلامی و مصالح ملت که با خون هزاران شهید حاصل شد ایستادند و در نهایت در پیوندی نامیمون با رژیم بعث و صدام وصلت و در پایگاه های نظامی استقرار و در خدمت ماشین جنگی صدام بر علیه ایران قرار گرفتند و هرگز شرایط دریافت پناهندگی در عراق را نیافته و ادامه حضور آنها بعنوان ارثیه ای از صدام وجاهت قانونی ندارد.

سرکنسول ایران در ادامه خاطرنشان ساخت: در کجای دنیا معمول است افرادی که پناهندگی دریافت کرده اند در پادگان های نظامی استقرار و با برگزاری انواع دوره های آموزش نظامی، انجام فعالیت های جاسوسی، از امکان سازماندهی جهت فعالیت های تروریستی بر علیه کشور و مردم خود برخوردار شوند؟

وی افزود: اینکه گروهک های تروریستی از حضور در خاک کشور دوست و برادر عراق در ایجاد اخلال در امنیت عمومی ایران، سوء استفاده کنند و در مقابل از نیروی مسلح ایران خواسته شود همچنان خویشتنداری نمایند این موضوع با مصالح و منافع و اصول و قواعد حاکم در نظام بین الملل در تعارض جدی است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در خصوص وجود پایگاه های اشرار در نوار مرزی ایران گفت: نیروهای پیشمرگه اقلیم کردستان عراق با حمله گروهک داعش به مناطقی از شمال عراق، همه توانمندی خود را در اداره جبهه های جنگ با داعش بکار گرفتند و در نتیجه در مرز با ایران خلاء بوجود آمد و به تبع آن اشرار مسلح برای احداث پایگاه های تروریستی در نوار مرزی شهرهای اربیل و سلیمانیه با ایران فرصت پیدا کردند.

وی افزود: استقرار گروهک ها قبل از هر چیز، مخل فرصت توسعه بخش ها و روستاهای مرزی کردستان عراق که رنج و مشقت ظلم صدام را لمس کردند، بود و در نتیجه ناامنی جایگزین رونق اقتصادی مرزهای صلح و دوستی در آن مناطق شد.

وی درخصوص تحرکات ضدانقلاب بر علیه مناطق مرزی و پیگیری های دیپلماتیک عنوان داشت: اشرار مسلح طی یکی دو سال گذشته به دفعات تحت تاثیر سرویس های جاسوسی بیگانه با سوء استفاده از خاک عراق به برخی روستاهای مرزی نفوذ و به پایگاه های مرزی حمله کرده اند که ترور هموطنان در پیرانشهر، حمله به یگان های نوار مرزی مریوان و نیز تیراندازی به سوی خودروی عمومی در اشنویه از آن جمله بوده است.

عبادی افزود: هر چند اکثر قریب باتفاق تیم های تروریستی در بدو ورود به خاک ایران ضربات سنگینی را از نیروهای نظامی و امنیتی دریافت و متحمل تلفات زیادی شدند اما در عین حال وزارت امور خارجه و طبعا نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در اربیل بنابه وظایف ذاتی خود با تشکیل جلسات مستمر و مکاتبات اعتراضی ضرورت مقابله با اعمال تروریستی را به مقامات اقلیم یادآور شده اند.

سرکنسول ایران درخصوص مواضع مقامات اقلیم کردستان در خصوص تحرکات اشرار گفت: مقامات عالی اقلیم کردستان عراق در مجموع جلسات و اظهار نظرهای رسمی مخالفت خود با هرگونه سوء استفاده گروهک ها از خاک عراق علیه همسایگان را اعلام و این قبیل اقدامات را غیر قابل پذیرش می دانند.

وی درخصوص تحویل اشرار مسلح به جمهوری اسلامی ایران گفت: گروهک های تروریستی که در اقلیم استقرار دارند قاتلان فرزندان ایران در انفجار سابق مهاباد (دوازده نفر از آنان زنان و کودکان بوده اند) شهدای پیرانشهر، اشنویه، مریوان و شخصیت های بارز انقلابی از جمله ماموستا عظیمی امام جمعه سابق سردشت و سمیرا حسین پناهی دختر شهید چهارده ساله و دیگر عزیران بوده و القاب غیر منصفانه معدود رسانه ها در اقلیم که برخی از قاتلین فراری را فعال مدنی می نامند، آنها را تطهیر نمی کند و از این رو تحت تعقیب محاکم قضایی هستند و باید با تسلیم در محاکم قضایی کشور محاکمه شوند و لذا تسلیم یا اخراج آنها از خاک کشور دوست و برادر عراق حداقل انتظار است.

نماینده ایران در خصوص اقدامات دفاعی ایران در آینده گفت: پایگاه های نظامی و تحرکات تروریستی اشرار یعنی عامل ناامنی، در چنین صورتی طبیعی است که هیچ کشوری درخصوص امنیت ملی و تمامیت ارضی و آرامش ملت خود در مقابل اقدامات تروریستی و خرابکارانه سکوت و مماشات نمی کند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کنسولگری اربیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر

بررسی موشکافانه آخرین بیانیه گروهک تروریستی جیش‌الظلم نشان می‌دهد که این گروهک با گرای امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در تلاش است ظرفیت‌های توسعه در منطقه را با اقدامات خرابکارانه پایین بیاورد...

به گزارش مشرق، مرتضی سیمیاری تحلیلگر مسائل منطقه طی یادداشتی در روزنامه جوان نوشت:

انتشار یک تصویر جدید از سرکرده گروهک تروریستی جیش‌الظلم در آستانه سفر رئیسی به پاکستان معنای خاصی دارد.

صلاح‌الدین فاروقی تروریست مشهوری است که در سال‌های اخیر در پاکستان اقامت دارد، فاروقی پس از حذف خونین رقبای خود ازجمله عبدالرئوف ریگی و محمد شفیع رهبران دو گروهک تروریستی جیش النصر و انصار توانست جا پای خود را محکم و روی تشکیلات ویران‌شده عبدالمالک ریگی دوباره شبکه ترور را بازسازی کند.

گروهک تروریستی جیش‌الظلم در دو سال گذشته به طرز قابل‌توجهی به دست امریکایی‌ها و نیز رژیم صهیونیستی تجهیز شده و حتی توانسته با پول پاشی مزدوران فرا منطقه‌ای را به استخدام خود درآورد و تبدیل به یک واحد عملیاتی اجاره‌ای شود.

برآوردهای آماری نشان می‌دهد که تا قبل از جنایت خونین چابهار این گروهک به پشتیانی اطلاعاتی از سوی سازمان سیا و موساد، حداقل ۲۵ اقدام تروریستی علیه پاسگاه‌های مرزی ایران انجام داده که در جریان این حملات، ده‌ها تن از نیروهای انتظامی و نظامی در مرزهای استان سیستان و بلوچستان به شهادت رسیده‌اند.

بر خلاف معدوم عبدالمالک ریگی که علاقه خاصی به رسانه‌ها داشته و با عنوان فعال حقوق بشر با صدای امریکا گفتگو می‌کرد، صلاح‌الدین فاروقی خودش را مرد در سایه نامیده و به‌جز معدود مواردی ازجمله گفتگو با شبکه العربیه حاضر به نمایش چهره جنایتکارش نیست، اما در آخرین پیام صوتی در یک کانال تلگرامی علاوه بر تهدید به راه‌اندازی موج جدید حملات تروریستی، تصویر نیم‌رخش را نیز منتشر کرده و آفتابی شده است.

آگاهان اعتقاد دارند که این نمایش عجولانه به معنای احساس خطر تروریست‌ها از حضور رئیس‌جمهور ایران در پاکستان و برهم خوردن معادلاتی است که سرویس‌های بین‌المللی آن را چیده‌اند، مقدمه این تحولات زیرپوستی نیز ماجرای به درک واصل شدن شرور مشهور مراد نوتی‌زهی از عناصر کلیدی گروهک تروریستی جیش العدل است که به تیر غیب دچار شده است.

البته تصفیه کامل تروریست‌ها اقدامی یکجانبه از سوی دو کشور همسایه نیست، پاکستان به دلیل قرار گرفتن در چرخه ناآرام قدرت یکی از قربانیان بزرگ تروریسم کور است، در حال حاضر هسته‌های داعش خراسان در پاکستان فعال‌شده، همچنین مدتی پیش و پس از ترور مسعود الرحمن عثمانی نفر دوم سپاه صحابه در مرز یک بحران بزرگ فرقه‌ای قرار گرفت.

از سویی پاکستان با خطر برخی گروه‌های قوم‌گرا با گرایشات مارکسیستی، چون ارتش آزادی‌بخش بلوچستان، جبهه آزادی‌بخش بلوچستان وارتش جمهوری‌خواه بلوچ نیز روبه‌رو است، برآوردها نشان می‌دهد که امریکایی‌ها تمامی تحرکات تروریستی در این کشور مسلمان ۲۵۰ میلیون نفری را مدیریت می‌کنند، انگیزه اصلی سازمان سیا از بالا بردن حجم ترددهای تروریستی در پاکستان ایجاد یک کریدور جنایی - تروریستی برای ورود به مناسبات آسیای میانه است.

اسلام‌آباد برای عبور از این مسیر پرخطر، طولانی و خونین نیازمند همکاری، حمایت و ابتکارات کشورهایی، چون جمهوری اسلامی ایران است که سابقه موفقی در مبارزه با تروریسم بین‌المللی دارند، اما در سال‌های اخیر دولت پاکستان به دلایل متعدد ازجمله بحران‌های سیاسی، شرایط امنیتی و رقابت‌های قومی میان پنجابی‌ها، سندی، پختون‌ها و بلوچ‌ها نتوانسته است گام‌های بلندی در این زمینه برداشته و شمشیر را از رو علیه تروریست‌ها ببندد.

سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان و تکیه روی سیاست‌های توسعه همسایگی از یک‌سو و همچنین استفاده از ظرفیت‌های بالای ارتباطات فرهنگی به‌ویژه تمرکز روی مناسبات عمیق و تمدنی با استفاده از علمای برجسته جهان اسلام خصوصاً بزرگان جمعیت علمای اسلام پاکستان نظیر مولانا فضل الرحمن و مولانا حامد الحق و بزرگان جماعت اسلامی پاکستان و نیز علمای شیعه نظیر حجت‌الاسلام راجا ناصر و تقوی می‌تواند زمینه‌های ارتباط همسایگی را بالا ببرد.

بررسی موشکافانه آخرین بیانیه گروهک تروریستی جیش‌الظلم نشان می‌دهد که این گروهک با گرای امریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در تلاش است ظرفیت‌های توسعه در منطقه را با اقدامات خرابکارانه پایین بیاورد، در این وضعیت دو کشور ایران و پاکستان می‌توانند با استفاده از ظرافت‌های دیپلماتیک و مزیت‌های اقتصادی بااتصال بندر چابهار به‌عنوان دروازه تجارت به کشورهای عضو IORA، افغانستان، CIS و نیز بندر گوادر (با ظرفیت نهایی ۴۵۰ میلیون تن در سال) به یکدیگر و باز کردن قفل آسیای میانه بسترهای رشد محیطی ویروس‌های تروریستی و هسته‌های آشوب را کم کند. بی‌تردید توسعه عملی بندر چابهار فرصت‌های رشد تروریسم در منطقه را نیز کمتر خواهد و رابطه تناسبی میان طرفین و ذی‌نفعان ایجاد می‌کند، این بازی هوشمندانه نیاز به‌سرعت عمل بیشتر دارد!

دیگر خبرها

  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • نتانیاهو هیتلر زمان، نمی‌تواند فرار کند | ترکیه در عراق عملیات نظامی انجام می دهد؟
  • دادگاه منافقین آغاز شد
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • ◄ قتل یک راننده کامیون توسط اشرار مسلح
  • مرکز مبادله ایران فاقد وجاهت قانونی است؟