Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:23:08 GMT

اضطراب و افسردگی در کمین کاربران اینستاگرام

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۸۲۳۶

اضطراب و افسردگی در کمین کاربران اینستاگرام

تهران – ایرنا – نظر سنجی یک موسسه انگلیسی در حوزه سلامت روان نشان می دهد شبکه اجتماعی اینستاگرام علاوه بر اینکه شبکه ای با بیشترین تاثیر منفی بر خواب است، اضطراب، افسردگی و ناامیدی نیز به همراه دارد.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری گاردین، اینستاگرام به ظاهر دوستانه ترین شبکه اجتماعی است که راهکار اصلی ارتباط در آن دوبار لمس تصاویر به منظور ابراز علاقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این شبکه پست ها نه به دلیل ابراز خشم، بلکه به دلیل داشتن جنبه های مثبت، مانند ویروس پخش می شوند، اما برای تعدادی از کاربران و البته متخصصان بیماری های روانی، این ویژگی مثبت بودن، به یک مشکل تبدیل شده است.
این شبکه کاربران خود را تشویق می کند تا تصاویری را به نمایش بگذارند که در بهترین حالت برای سایرین گمراه کننده و در بدترین حالت مضر است. در واقع این شبکه باعث می شود هریک از کاربران تصور کنند زندگی همه کاربران این شبکه به غیر از خود وی، کامل و عالی است.
در سال 2017 میلادی یک موسسه خیریه فعال در حوزه سلامت روانی به نام Royal Society for Public Health در انگلیس یک نظرسنجی از کاربران 14 تا 24 ساله 5 شبکه اجتماعی توییتر، فیسبوک، یوتیوب، اسنپچت و اینستاگرام انجام داد و از آن ها خواست نحوه تاثیرگذاری این شبکه های اجتماعی را بر جنبه های مختلف زندگی از خواب شب گرفته تا ترس از دست دادن فرصت هایی که سایرین از آن لذت می برند را بیان کنند.
در این نظرسنجی، اینستاگرام به دلیل بیشترین تاثیر منفی بر خواب کاربران، تصور آن ها از خود و ترس از دست دادن فرصت هایی که سایرین از آن لذت می برند، کمترین امتیاز را در بین 5 شبکه اجتماعی کسب کرد.
به گفته مدیر ارتباطات و سیاست های کلی موسسه RSPH اینستاگرام در ظاهر بسیار دوستانه است، اما پیمایش بی انتهای صفحات بدون تعامل قابل توجه با سایرین، تاثیر چندان مثبتی بر سلامت روان ندارد.
کاربران کنترل چندانی بر محتوای نمایش داده شده ندارند و تصاویری به ظاهر واقعی را می بینند که واقعی نیستند. معمولا به عنوان یکی از اثرات این رویکرد اینستاگرام، احساس عدم رضایت از فیزیک بدن مورد توجه قرار می گیرد؛ اما این تنها یکی از جنبه های کار با اینستاگرام است.
بسیاری از کاربران تصاویر متعددی از خودروهای گران قیمت را می بینند که قادر به خرید آن ها نیستند و دچار اضطراب و افسردگی می شوند.
شاید مشکل اصلی اینستاگرام این است که کاربران به طور خاص تصاویری را از زندگی خود به اشتراک می گذارند که تنها به خود آن ها احساس مثبت می دهد. در سایر شبکه های اجتماعی، محتوایی از این دست بسیار کمتر است.
در اینستاگرام تقریبا هریک از کاربران هیزمی را در این آتش می اندازند و هر اندازه هم که از دیدن تصاویر غیرواقعی زندگی سایرین ناراحت شده باشند، تصاویری غیرواقعی از زندگی خود منتشر می کنند.
یکی از عوامل موثر بر تشدید این وضعیت ارائه ویژگی تایم لاین در سال 2016 میلادی بود. اینستاگرام به جای این که وضعیت لحظه ای کاربران دنبال شده را نمایش دهد، تنها پربازدیدترین پست ها را از صفحات این کاربران انتخاب کرده و نمایش می دهد.
اغلب این پست ها مربوط به مدت ها قبل هستند و در نتیجه این ویژگی جدید شروع به انتشارت یک نسخه سازماندهی شده و غیرواقعی از محتوایی کرد که قبلا هم به صورت سازماندهی شده و غیرواقعی منتشر شده بود.
این وضعیت موجب شده استفاده از اینستاگرام هرروز بیش از پیش تاثیرات نامطلوبی را بر سلامت روان کاربران بر جای بگذارد. با وجود این صفحات بسیاری در اینستاگرام وجود دارند که در آن ها تصاویر ساختگی از یک زندگی کامل و بدون نقص به نمایش گذاشته نمی شود. اغلب این صفحات مربوط به حیوانات خانگی و فعالیت های خیرخواهانه ای هستند که کاربران با مشاهده آن ها هرگز احساس بدی در مورد خود نخواهند داشت.
علمی (6) ** 9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي اينستاگرام تويتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۸۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مرور زندگی «آقای خاص» کشتی با روایت فرزاد حسنی
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • سریال مشاور و روایتی از باز کردن کلاف‌های پیچیده زندگی
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون