Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستای تکیه سپهسالار کرج واقع در چالوس سالیان سال است که در ماه محرم به سوگ امام سوم شیعیان می نشیند، از اوج خفقان حاکم بر فرهنگ شیعی در زمان پهلوی تا امروز که جمهوری اسلامی پرچمدار دنیای اسلام شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  تیتریک، در مسیر جاده پر پیچ و خم چالوس از توابع آسارا، روستایی سرسبز وجود دارد که طراوات خود را مدیون رودخانه ایست که در دل آن جریان دارد و میزبان امام زاده ابراهیم (ع) ملقب به سپهسالار و از نوادگان امام زین العابدین (ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با ماه محرم، عزای سرور و سالار شهیدان تکیه سپهسالار را سیاه پوش کرده است و حال و هوای این روستا جلوه های عشق و محبت به خاندان عصمت و طهارت را نشان می دهد.

روستای تکیه سپهسالار سالیان سال است که در ماه محرم به سوگ امام سوم شیعیان می نشیند، از اوج خفقان حاکم بر فرهنگ شیعی در زمان پهلوی تا امروز که جمهوری اسلامی پرچمدار دنیای اسلام شده است.

نوحه خوان ها را دستگیر می کردند، این را پیرمردی از اهالی روستای سپهسالار با یادآوری خاطراتش از عزاداری های ماه محرم از زمان پهلوی می گوید و ادامه می دهد: ما در مسجد روستا مراسم عزای اباعبدالله حسین (ع) را شروع می کردیم و یکی از جوانان در ورودی می ایستاد تا ورود ماموران را به ما اطلاع دهد.

به لطف انقلاب، شور و حال حسینی به مراسمات ماه محرم بازگشته است، قدیم مساجد کوچک بود اما با اشاعه فرهنگ شیعی، امروز علی رغم تهاجمات دشمن شاهد برپایی پر شور برنامه های معنوی با حضور 40 خانوار این روستا همزمان با مردم کشور در مساجد به عنوان مهمترین سنگر اسلام هستیم.

دوستداران سپهسالار به تکیه روستایشان ارادت خاصی دارند، متولی این تکیه می گوید: 50 سال قبل داود میرزا و حسین میرزا از نوادگان مظفرالدین شاه قاجار، برای امام زاده ابراهیم (ع) نذر می کنند و حاجتشان براورده می شود، سالن و فضای اطراف این امام زاده را برپا می کنند.

تکیه سپهسالار به جهت گردشگری نیز از ویژگی خاصی برخوردار بوده و محل ضریح مقدس امام زاده ابراهیم (ع) که در غار کوه سرخ قرار دارد در فصل تابستان بسیار خنک است، به گونه ای که هنگام ورود به صحن امام زاده تصور می شود وارد سردخانه شده اید.

جالب اینکه بر اساس گفته اهالی این صحن، در فصل زمستان فضای اطراف امام زاده ابراهیم (ع) از هوای معتدلی برخوردار است، روستانشینان معتقدند عزاداری 10 روز ماه محرم در این تکیه، معنوی ترین سوگواری در کشور است درحالیکه در زمان پهلوی با برگزاری مراسمات این چنینی مخالفت می کردند.

مردم روستای تکیه سپهسالار برپایی مراسمات به سبک قدیمی ماه محرم را از ابا و اجدادشان به ارث برده و در قالب دسته های سینه زنی در عزای سرور و سالار شهیدان اشک ماتم می ریزند، پای منبر امام جماعت روستایشان نشسته و تا هفتم شهادت امام حسین (ع) نذورات خود را ادا می کنند.

مردم روستا قرار است در موعد عاشورای امسال (شهریور 97) مراسم عزاداری ویژه تکیه سپهسالار را از مسجد آغاز کرده و با حضور در مزار شهدا و ورود به صحن امام زاده ابراهیم (ع) سوگوار امام سوم شیعیان شده و به اقامه نماز جمعه بپردازند. شور و حال مراسمات محرم در این روستا به گونه ای است که از مناطق اطراف همچون آسارا برای حضور در این برنامه معنوی به سوی تکیه سپهسالار می شتابند.

گویی کوه های اطراف روستای تکیه سپهسالار قلم سرخ حماسه آل الله را برافراشته است چرا که غالب کوه های این روستا سرخ بوده و از عجایب آن می توان به صخره ای سنگی اشاره کرد که در بالای قاب مدفن امام زاده قرار گرفته است و دائما روی آن قطرات آب می ریزد. محل ریزش قطرات آب بالاترین نقطه صخره و جایی است که به کوه های اطراف ارتباط نداشته و روی آن نیز از برف و یخ خبری نیست.

تا به حال مشخص نشده است منبع این قطرات آب که هر 10 ثانیه یکبار می چکد کجاست، اما منبع اشک عزاداران در این روزها و شبها دل های سوخته، جان های عاشق و دلداده حسینی است.

یکی از اهالی روستا می گوید: تکیه سپهسالار نسبت به 60 روستای بزرگ و کوچک محور چالوس، از هر نظر نمونه است، دیگر روستاها اجرا مراسمات مذهبی و تاسیس هیئت های عزاداری را از روستای ما سرمشق گرفتند چرا که مردم روستای سپهسالار فرهنگ خود را از حال و هوای معنوی امام زاده ابراهیم (ع) الگو گرفتند.

هیئت های مذهبی از تهران، کرج و دیگر شهرهای کشور زمانیکه زمزمه عظمت این حضرت را شنیدند به زیارت نواده امام زین العابدین (ع) امدند.

یادم می آید قبل از انقلاب اینجا هیئت هایی به نام قمر بنی هاشم (ع) تشکیل می شد، با امکانات کم آن زمان زیر کرسی به واسطه سرما عزاداری می کردند و به جای شب نشینی، با وحدت کلمه به سوگ حسین بن علی (ع) می نشستند.

 

اهالی روستای تکیه سپهسالار از وحدت کلمه نام می آورند، همان شعاری که رمز پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 شد و مردم را میراث دار فرهنگی کرد که درسش را از مقاومت، ایستادگی و شهادت طلبی حسین (ع) و یارانش در کربلا اموخت.

بدون شک راه آزادگی و اسلام را می توان در امام زاده هایی جستجو کرد که با گذشت هزار و 1400 سال از واقعه عاشورا همچنان مردم را شیفته سیره اهل بیت (ع) خواهد کرد، بزرگوارانی که اگر نبود فرهنگشان، امروز مقاومت و درس آزادگی رنگ می باخت.

 

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسته‌روی عزاداران امام صادق (ع) در شهر صفی‌آباد

دریافت 18 MB

به گزارش خبرگزاری مهر، دسته روی و عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در شهر صفی‌آباد برگزار شد.

کد خبر 6096415

دیگر خبرها

  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • توزیع اقلام اساسی بین ۱۳۴ خانوار آسیب دیده در امامزاده ابراهیم
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  • توزیع اقلام‌ اساسی بین خانوارهای حادثه دیده آتش‌سوزی روستای امام زاده ابراهیم
  • دسته‌روی عزاداران امام صادق (ع) در شهر صفی‌آباد
  • تفال به حافظ شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ المنه لله که در میکده باز است....
  • تصاویر | ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم
  • آمریکا بزرگترین طاغوت جهان است