Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-04-26@17:04:27 GMT

میادین نفتی خزر باید یکپارچه شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۸۴۴۸

میادین نفتی خزر باید یکپارچه شوند

عضو کمیسیون انرژی مجلس، گفت: هزینه های سرمایه گذاری در خزر بالا است و باید حتما به دلیل هزینه های بالا به یکپارچگی میادین رسید. علی بختیار، با اشاره به عدم بهره برداری مناسب از میادین مشترک نفتی از سوی ایران، گفت: ایران در حوزه خلیج فارس نتوانسته از مدل های یکپارچه سازی میادین استفاده کند و هر کشوری به میزان سهمی که از هر مخزن نفتی، گازی و یا منابع هیدروکربوری دارد میادین خود را می دهد و با انجام توسعه هر کشور از منابع استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اروپا با یکپارچه سازی میادین مشترک بین کشورهای همسایه اقدام خوبی انجام می دهد، افزود: در این میادین هر شرکتی که بهره بردار است سهم کشورهای مختلف را متناسب با میزان دارایی آنها از یک مخزن نفتی مشترک پرداخت می کند. دو سرمایه گذاری جداگانه در مادین مشترک نفتی ایران وی با اشاره به اینکه ایران در طول ۲۰ سال گذشته در میدان هنگام با کشور عمان برای سرمایه گذاری مشترک در میدان نفتی پیش رفته اما به نتیجه نرسیده است، ادامه داد: اکنون در توسعه میادین مشترک ایران با کشورهای همسایه تمامی کشورها مجبور هستند دو سرمایه گذاری جداگانه انجام دهند. نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در میادین آزادگان جنوبی و شمالی، یادآوران و میادین غرب کارون یک سرمایه گذاری توسط ایران و یک سرمایه گذاری توسط عراقی ها انجام شده است. بخش زیادی از نفت در مخازن میادین مشترک حبس شده است وی با بیان اینکه در میادین مشترک ایران با عربستان و در پارس جنوبی نیز سرمایه گذاری گسترده ای توسط ایران و قطر انجام شده است، افزود: این در حالی است که می توانست منافع اقتصادی بیشتری از این میادین با نصف کردن هزینه های سرمایه گذاری متوجه کشورها شود. بختیار با اشاره به اینکه در خلیج فارس کشورها نتوانسته اند به این نقطه برسند که از یک میدان نفتی و گازی به صورت مشترک بهره برداری کنند، ادامه داد: این موضوع سبب شده ایرادات فنی در مخازن ایجاد شود، تولید غیرصیانتی رخ دهد و بخش زیادی از نفت در مخازن حبس شده و هزاران ایراد اجرایی و فنی به دلیل عدم تفاهم ایجاد شود. عمق آب در بخش هایی از خزر به ۷۰۰ متر می رسد وی با بیان اینکه در حوزه خزر میدان البرز یکی از میادین بزرگ و مشترک بین ایران و آذربایجان است، تاکید کرد: در حوزه خزر تکنولوژی پیچیده تر از خلیج فارس است و عمق آب در بخش هایی از خزر به ۷۰۰ متر می رسد اما حداقل عمقی که در خلیج فارس وجود داشته حدود ۹۰ متر است، بنابراین مجبور هستند در حوزه خزر سکوی شناور نصب کنند. این نماینده مردم در مجلس دهم، با اشاره به اینکه در حوزه خزر با ایجاد سکوی ثالث امکان بهره برداری وجود ندارد، افزود: هزینه های سرمایه گذاری در خزر بالا است و باید حتما به دلیل هزینه های بالا به یکپارچگی میادین رسید و به صورت مشترک از میادین استفاده کرد. عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه درباره رژیم حقوقی دریای خزر بین کشورهای ساحلی مباحث صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از مباحثی که در ادامه باید به نتیجه برسد این است که نحوه بهره برداری از میادین مشترک باید به صورت مشترک و یکپارچه انجام شود. 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۸۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟

به گزارش همشهری آنلاین، افزایش تنش‌های نظامی در منطقه بحث برسر تحریم‌های نفتی ایران را افزایش داده و حتی جمهوری‌خواهان در آمریکا در تدارک طرحی برای افزایش تحریم‌های نفتی ایران هستند، اما روز گذشته بلومبرگ اعلام کرد بایدن تمایلی به افزایش تحریم‌های نفتی ایران ندارد.

بلومبرگ همچنین توضیح داد: درحالی‌که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدیدی، تأثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد. تحلیلگران بازار نفت می‌گویند که بایدن از انجام هرگونه حرکتی که قیمت نفت خام یا بنزین را افزایش دهد، بیزار است. آمارها نیز نشان می‌دهد شیب قیمت نفت نزولی شده و دیروز حتی قیمت نفت به مرز ۸۶دلار رسیده است.

سایر خبرها در حوزه انرژی نیز نشان می‌دهد با وجود بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا فروش نفت ونزوئلا با کمک ارزهای دیجیتال شتاب گرفته است. به‌زعم برخی تحلیلگران ایران نیز می‌تواند با استفاده از مکانیسم ارزهای دیجیتال تجارت خارجی خود را به‌ویژه در حوزه انرژی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید

صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟

آمارهای موجود از بازار فروش موبایل درجهان نیز نشان می‌دهد فروش آیفون اپل در چین طی ۳ماهه اول سال میلادی جاری، ۱۹.۱درصد کاهش یافته است؛ درحالی‌که فروش هوآوی ۶۹.۱درصد افزایش داشته است.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هم دیروز با بیان اینکه اقتصاد جهان در یک نقطه عطف قرار گرفته است، گفت: واقعیت‌های گذشته با عدم‌قطعیت‌های جدید جایگزین شده‌اند، اما برخی موارد به‌طور قطع ثابت باقی خواهند ماند.

دیروز در عین حال مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران از عزم ایران و پاکستان برای توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری به‌منظور دستیابی به تجارت ۱۰میلیارد دلاری ۲ کشور خبر داد.

کد خبر 846768 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت نفت و گاز ایران و آمریکا بایدن تحریم هسته‌ای - انرژی

دیگر خبرها

  • گزیده‌های نفتی هفته
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • رئیس شورای عالی استان ها: تلاش برای تکمیل مدیریت یکپارچه شهری
  • سرمایه معنوی جمهوری اسلامی در این منطقه بی‌بدیل از جهان، رو به فزونی است
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • انعقاد تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام خمینی
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • فرهنگ مشترک؛ سرمایه دو ملت