Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@14:17:06 GMT

70 هزار هکتار اراضي شمال گنبدکاووس زهکشي مي شود

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۸۵۱۰

70 هزار هکتار اراضي شمال گنبدکاووس زهکشي مي شود

خبرگزاري آريا - گرگان - ايرنا - رييس گروه طرح هاي شبکه هاي آبياري و زهکشي آب منطقه اي گلستان گفت: مطالعه مرحله دوم طرح زهکشي اراضي اولويت دار استان در قالب 70 هزار هکتار زمين در ناحيه شمالي شهرستان گنبدکاووس در حال انجام است.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، بخش وسيعي از اراضي شمال گلستان به دليل اقليم نيمه خشک، نوع بافت خاک، شيب کم اراضي و شوري امکان کشت قابل قبولي نداشته و طرح هاي زهکشي اين زمين ها در شمال غرب استان نيز در حال اجرا مي باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مجموع حدود 280 هزار هکتار اراضي اولويت دار گلستان بايد زهکشي شود.
افراسياب ميرزايي رييس گروه طرح هاي شبکه هاي آبياري آب منطقه اي گلستان در گزارشي از وضعيت اجراي طرح زهکشي زمين هاي استان، اظهار داشت: هم اينک با همکاري سازمان مديريت و برنامه ريزي استان، استانداري و اتاق بازرگاني پيگير تامين مالي اجرايي شدن اين بخش هستيم.
*پيشرفت 40 درصدي طرح هاي زهکشي
وي اضافه کرد: اکنون پيشرفت کلي طرح زهکشي اراضي اولويت دار استان در محدوده 22 هزار هکتاري ( تعهد سفر دولت تدبير و اميد) حدود 40 درصد است.
به گفته وي، از 24 ارديبهشت 96 قراردادهاي اجرايي با پيمانکاران منعقد شده و هم اينک حدود 10 هزار هکتار از زهکش هاي اصلي در شمال غرب استان آماده بهره برداري است.
وي اضافه کرد: برآورد شرکت آب منطقه اي گلستان براي اولويت يک و دو، (تعهدات دولت) در اجراي اين پروژه يکهزار و صد ميليارد ريال بوده و در سال هاي 95 و96 حدود 550 ميليارد ريال اعتبار به اين طرح تخصيص يافته است.
ميرزايي گفت: با توجه به مساعدت ها و روند اجرايي پروژه ها، تعهدات سفر دولت در سطح 22 هزار هکتار تا 15 ماه آينده تکميل وآماده بهره برداري کامل مي شود.
رييس گروه طرح هاي شبکه هاي آبياري و زهکشي آب منطقه اي گلستان افزود: همچنين اين شرکت پيگير اجراي طرح مزارع پايلوت در سطح 150 هکتار براي استفاده از آب هاي نامتعارف است که در اين راستا تفاهم نامه همکاري با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به منظور تامين بخشي ازهزينه هاي مشاوره اي و خدمات فني منعقد شده است.
به گفته وي، اراضي مورد نياز جهت اجراي مزارع پايلوت در بخش هاي مختلف محدوده طرح زهکشي 280 هزار هکتاري خريداري و يا به نحوي در اختيار طرح قرار گرفته است.
ميرزايي گفت: در اين پروژه با استفاده از آب هاي نامتعارف موجود و زهکش ها، اقدام به کشت گياهان و پرورش گونه هاي مختلف زيستي مي شود که نتيجه حاصل از مزارع پايلوت در کل طرح تعميم يافته و در اشتغال پايدار، توسعه اقتصادي و اجتماعي و بهبود وضعيت زيست محيطي نقش آفريني مي کند.
استان مرزي گلستان واقع در شمال کشور با داشتن 650 هزار هکتار زمين کشاورزي از قطب هاي توليد محصولات زراعي به شمار مي رود و اجراي طرح زهکشي اراضي براي ارتقاي راندمان مصرف آب، کاهش استفاده از نهاده ها و افزايش توليد ضروري است.
اقتصاد اصلي جمعيت يک ميليون و 863 هزار نفري در گلستان بر پايه کشاورزي و تا حدودي دامپروري و ماهيگيري استوار است.
6204/1648
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با اتخاذ سیاست‌های راهبردی، کشت مکانیزه در ۴۷ هزار و ۷۵۶ هکتار از اراضی شالیزار‌ی انجام شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، بابک مومنی رییس گفت: تاکنون 190 هزار و 860 هکتار از اراضی شالیزاری مازندران شخم و شیار شد و 183 هزار و 515 هزار هکتار هم خزانه گیری شده است. 

وی با بیان اینکه تاکنون کشت برنج در 67 هزار و 271 هکتار مزارع شالیزاری استان  انجام شده است، تصریح کرد: 47 هزار و 756 هکتار از اراضی شالیزار‌ی به صورت مکانیزه کشت شده و مابقی به روش سنتی زیر کشت و کار رفت.

وی افزود: 60 هزار و 755 هکتار از مزارع شالیزاری زیر کشت ارقام محلی است و 6 هزار و 516 هکتار نیز به کشت ارقام پرمحصول اختصاص دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: تاکنون 290 تن بذر برنج و 24 هزار و 876 تن کود کشاورزی میان شالیکاران توزیع شده و 158 مورد آزمون خاک انجام شده است.

 مومنی خاطرنشان کرد: 178 بانک نشاء برنج در استان هم در حال فعالیت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: میزان ذخیره آب سد‌های استان 256 میلیون مترمکعب و ذخیره آب در آببندان‌ها 340 میلیون مترمکعب است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • صیانت از آرای مردم گنبدکاووس با ۷۰۰ ناظر آموزش‌ دیده
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • پاکسازی و تسطیح ۱۴ هکتار از فضا‌های بی دفاع شهری منطقه ۱۹
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها