Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، نشست «سوچی» بین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای وی روز گذشته انجام شد و در پایان توافقی صورت گرفت. روزنامه الوطن سوریه گزارش داد که این نشست که بر سر حل مسئله ادلب سوریه برگزار شد، از نظر شکل بسیار مورد توجه و از نظر مضمون نیز بسیار مهم و راهبردی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس توافقی که بین پوتین و اردوغان صورت گرفت، قرار شد که ترکیه از حمایت مستقیم تروریست‌های ادلب دست بردارد و یک منطقه در این استان به عنوان منطقه عاری از سلاح معرفی شود. به گزارش الوطن، این توافق نخستین گام در مسیر بازگردان ادلب به «آغوش حکومت و دور کردن تجاوز آمریکایی-غربی است که واشنگتن و همپیمانانش در صدد اجرای آن هستند».

منابع دیپلماتیک حاضر در مسکو اعلام کردند که این توافق طی سه مرحله انجام خواهد شد؛ مرحله نخست شامل ایجاد یک منطقه «عاری از سلاح» در عمق ۱۵ کیلومتری در اطراف شهر ادلب خواهد بود و پیش از نیمه اکتبر (۲۳ مهر ماه) این مرحله اجرا خواهد شد.

در مرحله دوم، سلاح سنگین جمع‌آوری خواهد شد و این روند تا دهم نوامبر (۱۹ آبان) با نظارت روسیه و ترکیه ادامه خواهد داشت.

پس از آن، در مرحله سوم، بعد از آنکه همه سلاحهای سنگین تروریست‌ها تحویل گرفته شد و از مناطق غیر نظامی دور شدند، نهادهای دولتی سوریه پیش از پایان سال جاری میلادی در ادلب فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

به گفته این منابع، گروههای مسلحی که این توافق را نپذیرند، دشمن ارتش ترکیه خواهند بود و ترورریستی قلمداد خواهند شد.

روزنامه «الاخبار» لبنان نیز به این توافق پرداخت و به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش داد که نتیجه پایانی مذاکرات طولانی میان کشورهای ضامن روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) این بود که هیچ عملیات نظامی در ادلب صورت نخواهد گرفت.

به گزارش الاخبار، توافق روسیه و ترکیه زمینه را برای چالشهای جدیدی درباره ادلب فراهم خواهد کرد و در واقع اجرا کردن چنین توافقاتی عملا میسر نخواهد بود؛ چرا که ترکیه «بر دوش خود مأموریتهای دشواری دارد که پیشتر در انجام آن شکست خورده است».

این روزنامه چالش نخست را اجرای نقشه راه جدید در خصوص بیرون راندن گروههای تروریستی از منطقه عاری از سلاح و خارج کردن سلاح سنگین از آن عنوان و تأکید کرد که در این منطقه برخی از مهمترین مقرهای گروههای تروریستی «تحریر الشام، الحزب الترکستانی، حراس الدین و انصار الاسلام» قرار دارد و قانع یا مجبور کردن این گروهها برای اجرای این نقشه، کار آسانی برای آنکارا نخواهد بود.

پوتین روز گذشته در جریان نشست خبری با اردوغان درباره ادلب اعلام کرد که قرار است منطقه عاری از سلاح در عمق ۱۵-۲۰ کیلومتر در امتداد خطوط برخورد و تماس بین معارضان مسلح و نیروهای دولتی ایجاد شود.

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه دولت سوریه با این موضعگیری موافق است، اعلام کرد که منطقه عاری از سلاح از همه گروههای مسلح افراطی خالی خواهد شد.

ادوغان هم با بیان اینکه «نظر ترکیه همان است که در نشست سه‌جانبه تهران اعلام کردیم»، اظهار داشت که «مناطقی که شبه‌نظامیان در آنجا حضور دارند، باید غیرنظامی شود. شبه‌نظامیان در همان مناطق خواهند ماند ولی با کمک روسیه، عناصر افراط‌گرا باید حذف شوند».

رئیس‌جمهور ترکیه در پایان این نشست گفت که نظامیان کشورش برای مواجهه با «تهدیدهای طرف‌های ثالث»، به صورت مشترک با نظامیان روس، به گشتزنی خواهند پرداخت.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۹۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • سلاح‌ های جدید کلاشینکف، آسمان را تسخیر می‌کنند (+عکس)
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟