Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مهدی زارع، مدیر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در نشست ویژه "ریسک آتشفشان دماوند، وضعیت موجود و چه باید کردها" با اشاره به اینکه باید رصدخانه‌ای قوی برای دیدن ریزترین لرزه‌ها در دماوند وجود داشته باشد، افزود: اصلی‌ترین مساله از نظر راهبردی آن است که امکان رفت و آمد در این منطقه مرتفع شود تا در صورت رخ دادن حادثه مردم آسیب نبینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: اگر رصدخانه‌ای قوی در دماوند داشته باشیم، می‌توانیم ریزترین تحرک‌ها و رخدادهای لرزه‌ای و آتشفشانی را ببینیم.
وی افزود: گسل مشا، بزرگترین گسل دماوند به گسل فیروزکوه می‌رسد و فعالیت دماوند بر محیط خودش مانند مشا بی تاثیر نیست. گسل کندوان هم که در پیرامون دماوند قرار دارد، دیزین روی آن احداث شده است. همچنین در این منطقه لرزش‌هایی حاصل از زمین لرزه رخ می‌دهد، که در سرزمین بلده به فراوای می توان چنین زمین لرزه‌هایی را مشاهده کرد.
این پژوهشگر درباره قله دماوند گفت: قله دماوند از نظر تکتونیکی در وسط حالت V شکل کوه البرز واقع شده و امکان دارد از آن گدازه خارج شود.
وی افزود: سن دماوند بر اساس محاسبات حدود یک میلیون و ۷۸۰ هزار سال برآورد شده و پایش زلزله‌شناختی آتشفشان برای اینکه بدانیم از نظر تکتونیکی تغییراتی در لرزه‌خیزی گسل های پیرامون دماوند روی می دهد لازم است.
زارع در ادامه تصریح کرد: در سال ۱۸۲۵ و ۱۸۳۰ میلادی زلزله‌های مهم و بزرگی در تهران و دماوند رخ داده است. زلزله‌ای هم در سال ۱۹۵۷ میلادی برابر سال ۱۳۳۶ در نزدیکی آمل داشتیم که حدود هزار و ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.
وی اضافه کرد: براساس آخرین داده‌های لرزه‌ نگاری در ۱۰ سال اخیر، حدود ۱۳۷ زلزله با بزرگای ۲.۵ تا ۳ ریشتر در ۱۴۰ سال اخیر، ۴۰ زلزله بین ۳ تا ۳.۵ ریشتر در ۴۰ سال اخیر و ۱۰ زلزله ۳.۵ تا ۴ در ۲۰ سال و ۵ زلزله ۴ تا ۴.۵ و یک زلزله ۴.۵ تا ۵ ریشتر در ۵ سال اخیر روی داده است.
زارع به پتانسیل استفاده انرژی در دماوند اشاره کرد و گفت: انرژی زمین گرمایی یکی از منابع مهم انرژی‌های تجدیدپذیر است و یک درصد کل انرژی دنیا را تامین می‌کند.
این عضو وابسته فرهنگستان علوم در ادامه گفت: مخزن ۴۰۰ کیلومتر مربعی گدازه در دماوند وجود دارد که اگر حفاری صورت بگیرد، می‌تواند برق منطقه دشت هراز را با ۱۰۰ هزار نفر جمعیت تامین کند.
مدیر پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی همچنین توضیح داد: براساس سرشماری سال ۹۵ حدود ۱۶ میلیون نفر سکونت دارند و ۵ میلیون نفر هم در مازندران. در مجموع حدود ۲۳ میلیون نفر پیرامون دماوند ساکنند و بسیار اهمیت دارد که چنین جمعیتی را در شعاع ۱۰۰ کیلومتری آتشفشان باید به لحاظ مانوری و کاربردی در نظر داشت و بررسی کرد.
وی همچنین اضافه کرد: در صورت هر اتفاقی که پیرامون دماوند از آتشفشان یا سیل رخ دهد، مشکلات ترددی، اختلال فاجعه باری به وجود می‌آورد و مساله از نظر راهبردی آن است که امکان چگونه پخش شدن را در این منطقه فراهم کنیم تا مردم کمتر آسیب ببینند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: زلزله آتشفشان دماوند زارع رخداد تردد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامت است، تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد.

هادی عبداللهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه عضو کبد در بدن انسان وظایف متفاوتی را بر عهده دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین عملکرد کبد سم زدایی بدن است، ذخایر انرژی، ذخایر منابع گلیکوژن در کبد، تولید پروتئین‌ها و آمینه اسیدهای ضروری بدن، تولید ویتامین‌ها و فاکتورهای پیش انعقادی از دیگر وظایف این عضو در بدن است.

وی با بیان اینکه بیماری کبد چرب ارمغان زندگی شهرنشینی است، افزود: فعالیت بدنی کمتر و کم تحرکی در زندگی شهرنشینی امروز بیشتر است و نوع غذاها پرچرب و پرکالری بوده، بنابراین اضافه وزن و چاقی در بین افراد رواج زیادی دارد و این موارد باعث افزایش بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب می‌شود.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان تصریح کرد: کبد چرب بین بزرگسالان شیوع بیشتری داشت، اما در سال‌های اخیر سن شیوع این بیماری کاهش یافته و بین کودکان هم گسترش پیدا کرده است، به دلیل اینکه نوع بازی کودکان تغییر یافته و در تحرک لازم را ندارند و به سمت بازی‌های نشسته و رایانه‌ای گرایش بیشتری دارند.

وی بااشاره به پنهان بودن علائم خطر بروز این بیماری گفت: لازم است بدانیم تنها ۱۰ درصد چربی این عضو طبیعی است، داشتن چربی بیشتر و جایگزینی بافت طبیعی کبد با چربی می‌تواند علامت خطر باشد، بروز این بیماری در مراحل اولیه علامتی ندارد و بیمارانی که ریسک ابتلاء به این بیماری را دارند، باید مورد بررسی قرار گیرند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: خطر ابتلاء به این بیماری در برخی از افراد بیشتر است، بیماران مبتلا به دیابت از مهم‌ترین افراد پرخطر برای ابتلاء به بیماری کبد چرب هستند و حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد آنها مبتلا به این عارضه می‌شوند، کبد چرب بیماری شایعی است و حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد عموم افراد جامعه به این عارضه مبتلا می‌شوند و این آمار بالایی است.

وی با بیان اینکه در برخی افراد خطر ابتلاء به این بیماری بالاتر است، ادامه داد: طبق بررسی‌ها ابتلاء به بیماری کبد چرب در افرادی که دچار فشارخون، دیابت نوع دو، چاقی شکمی و چربی خون هستند، افزایش دارد و عوارض ناشی از بروز این بیماری بیشتر است، برای مثال در بیماران دیابت نوع دو اگر به سمت بیماری کبد چرب پیش بروند، انتظار بروز فیبروز کبدی نیز وجود دارد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان گفت: افراد لاغر هم می‌توانند به کبد چرب مبتلا شوند، کسانی که زمینه ژنتیکی دارند و افرادی که چربی شکمی و زندگی کم تحرکی دارند، نیز در معرض خطر ابتلاء به این بیماری هستند و این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست.

سیروز کبدی، مرحله آخر درگیری با بیماری کبد چرب

وی در خصوص عوارض بیماری کبد چرب برای سلامتی بدن تصریح کرد: کبد چرب بیماری شایع و بدون علامتی است و احتمال دارد مورد غفلت واقع شود و نگرانی از بروز این بیماری تنها ایجاد چربی کبد نیست و بیشترین نگرانی از بروز سکته و فیبروز کبدی در بیماران است و مرحله آخر درگیری با بیماری سیروز کبدی بوده و پیوند کبد تنها راه نجات این گروه از بیماران است.

عبداللهی ادامه داد: پیوند کبد درمان مؤثری برای سیروز کبد است و کشور بهترین قطب در این زمینه است، اما برای انجام این عمل باید منتظر گرفتن عضو از افراد مرگ مغزی بود و بعد از پیوند باید بیماران مراقبت‌های طولانی مدت داشته باشند و داروها را به طور مرتب مصرف کنند تا دچار عارضه نشوند.

وی درباره روند تشخیص بیماری کبد چرب عنوان کرد: برای تشخیص این بیماری در افراد پرخطر ابتدا با آزمایش خون و سونوگرافی آنزیم‌های کبد مورد بررسی قرار می‌گیرد و در این آزمایش‌ها می‌توان متوجه بروز این بیماری شد و در مراحل پیشرفته‌تر تشخیص مورد تأیید نهایی قرار می‌گیرد.

فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسالان با تاکید به شیوه‌های درمانی عارضه کبد چرب گفت: تغییر سبک زندگی مهم‌ترین بخش برای درمان بیماری کبد چرب است، اصلاح شیوه زندگی ۹۰ درصد بخش درمان را به خود اختصاص می‌دهد، در حال حاضر دارو و درمان مؤثری برای این بیماری وجود ندارد و درمان بیماران در مسیر کاهش وزن، جلوگیری از بروز چاقی، انجام فعالیت‌های ورزشی هوازی، پرهیزهای غذایی و کم کردن مصرف کربوهیدرات‌ها، مواد قندی و شکرهای تصفیه شده است.

کد خبر 745059

دیگر خبرها

  • زلزله کوهبنان کرمان را لرزاند
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • ده‌ها زلزله و پس‌لرزه تایوان را لرزاندند
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • بهاباد امروز لرزید
  • افتتاح سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک
  • سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک افتتاح می‌شود
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله بامدادی این استان جنوبی را لرزاند