Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@01:56:41 GMT

شهریار، جاودان شاعر مسخّر قلب‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۰۴۷۹

شهریار، جاودان شاعر مسخّر قلب‌ها

هر آنچه از دل برآید به دل نیز می‌نشیند و هر آنچه که با دل در پیوند باشد، از اندیشه بهره برد، به زبان جاری شود و روح را سیراب نماید و البته که در تاریخ جاودانه ماند؛ مسلم است هر آنکس که بازماندگان اندیشه و دل را پیوند داده بر زبان جاری کند و قلب‌ها را تسخیر نماید، جاودان تاریخ است.

به گزارش ایمنا، یکی از نام آورترین افراد در آمیختن اندیشه و دل، محمدحسین بهجت تبریزی معروف به شهریار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسی که بیشتر از مغز، با قلبش می‌سرود، و چنان عمیق و تأثیرگذار به زبان می‌آورد که کلامش در قلب‌ها نفوذ می‌کرد و میهمان خانه دل می‌شد. 

شهریار، شاعر گرانقدر این سرزمین که اندیشه و احساس را در کلامی نو و البته به زبانی ساده عرضه داشته است، سلطان غزل‌های ساده و دل انگیز است که از مرزهای این سرزمین کهن پا فراتر گذاشته و به ورای مرزهای ایران راه یافته است. کلام هنرمندانه وی در راستای معرفی مذهب، ملت و میهن خویش به جهانیان از جمله نقش‌های مؤثر شهریار در معرفی فرهنگ و ادب پارسی به دیگر نقاط دنیا است که به همین سبب، سالروز در گذشت او را روز شعر و ادب پارسی نامیده‌اند. وی عِرق ملی خود نسبت به زادگاهش و علاقه وافر خود به سرزمین مادری و مردم آذربایجان را با سرودن "حیدر بابایه سلام" به نمایش گذاشته است که نه تنها در میان ترک زبانان ایرانی، بلکه در تمام دنیا به گردش درآمده و می‌توان گفت به ۹۰% از کل زبان‌های زنده دنیا بازگردانی شده است.  

امروزه پس از گذشت ۳۰ سال از فقدان وجود ارزشمند این شاعر بزرگوار، که در ۲۷ شهریورماه سال ۱۳۶۷ چشم از روشنای این جهان فروبسته و به آغوش حق پیوسته است، شاید کمتر کسی را بتوان یافت که زمزمه‌ای از دو شعر معروف وی، "آمدی جانم به قربانت" و یا "علی ای همای رحمت" را نشنیده باشد. علاوه بر این دو غزل معروف و ساده وی، ویژگی‌ دلنشینی، بیان لطیف، سادگی، روانی و جذابیت کلام اشعار شهریار باعث شده که این سروده‌ها راه قلب را بپیمایند و در حافظه قلب‌ها ثبت شوند به گونه‌ای که حتی اگر کسی نمی‌داند شاعر این شعرها کیست باز هم زمزمه این سروده‌ها را جاری بر زبان‌ها می‌یابیم. شعرهایی که نه به قشر خاصی اختصاص دارند و نه به سن خاصی، بلکه راه خود را در میان هر جمعیت با هر فرهنگی گشوده و برای خواننده و راوی خود خاطره ساز خواهند شد و در یادها به یادگار خواهند ماند. از این روست که استاد بزرگوار نیز در این باره سروده است:

برای ما شعـرا نـیـست مـردنی در کـار         کـه شعـرا را ابـدیـت نوشـته اند شعـار

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شاعران شهریار اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، جدیدترین نوآوری هوش مصنوعی ویژه هنرمندان و شاعران است، کسانی که عاشق کلام نوشتاری هستند. این دستگاه مجهز به هوش مصنوعی که «دوربین شعر» نام گرفته، تصاویر را به شعر تبدیل می‌کند.

در حال حاضر به نظر می‌رسد هیچ پایانی برای نوآوری در فضای هوش مصنوعی وجود ندارد. هوش مصنوعی اکنون می‌تواند تصاویر را به گفتگو و شعر و آواز تبدیل کند، اقدامات آینده انسان را پیش‌بینی کند، در مسابقات هوش مصنوعی رقابت و قضاوت کند.

دوربین شعر (Poetry Camera) یک پروژه منبع باز است که فناوری را با استعداد هنری ادغام می‌کند و نتیجه آن خلاقیتی است که از مرزهای آفرینش هنری و ادبی در هر دو حوزه عکس و ادبیات فراتر می‌رود.

دوربین شعر از نظر ظاهری شبیه یک دوربین معمولی پولاروید است، اما به جای عکس گرفتن، ورودی بصری خود را به شعرهای خاطره انگیز تبدیل می‌کند.

این دستگاه مجهز به کامپیوتر تک بُرد و ارزا‌ن‌قیمت رسپبری پای (Raspberry Pi) است و از مدل جی‌پی‌تی-4 بهره می‌گیرد که نشان‌دهندۀ همگرایی سخت‌افزاری و هوش مصنوعی است.

رسپبری پای تصاویر گرفته‌شده را پردازش و داده‌های بصری را استخراج می‌کند که سپس به مؤلفه هوش مصنوعی منتقل می‌شود. این ماژول هوش مصنوعی جنبه‌های مختلف عکس، از جمله رنگ‌ها، الگوها، عناصر مهم و حتی احساسات اصلی منتقل‌شده را تجزیه و تحلیل می‌کند.

به گفته سازندگان، این دوربین بیش از یک قالب شعر ارائه می‌دهد و کاربران می‌توانند طیف وسیعی از قالب‌های شعری از جمله غزل، هایکو یا شعر سپید را انتخاب کنند.

این دوربین در ابتدا یک پروژه هنری بود و بر اساس علاقه شخصی دو طراح علاقه‌مند به فناوری ساخته شد ولی حالل با توجه به استقبال مخاطبان، قرار است در آینده نزدیک تجاری‌سازی ‌شود.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • ۸۰۰ مورد آبیاری غیرمتعارف با آب فاضلاب در استان گزارش شد
  • سریع‌ترین مرد دنیا حامی کریس: عاشق رونالدوام!
  • هوش مصنوعی دوربین‌ها را شاعر کرد!
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • اجرای طرح سلامت خانواده در هرمزگان+عکس وفیلم
  • اجرای طرح سلامت خانواده در هرمزگان
  • شهریار و رامین یک قدم تا 20 شدن!
  • اجرای کامل طرح سلامت خانواده در هرمزگان