Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: هرسال با فرا رسیدن ماه محرم مردم ولایت مدار و مومن استان چهارمحال و بختیاری به خصوص جوانان و نوجوانان با حال و هوای خاصی، آیین های عزاداری اباعبدالله را در حسینیه‌ها و مساجد برگزار می کنند.

مردم چهارمحال و بختیاری که از شب اول محرم و حتی زودتر از آن  سیاهپوش شده بودند برای مظلومیت اهل بیت عصمت و طهارت به عزاداری در این ماه می پردازند و اشک ماتم می ریزند، آئین های عزاداری در دهه اول محرم رسمی تر شده و مردم در این دهه به تعزیه خوانی، سینه ‌زنی و راه اندازی دسته‌های عزاداری می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با ماه محرم و ایام سوگواری شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان، مردم استان چهارمحال و بختیاری با آئین های مختلف به بزرگداشت این ایام و عزاداری می پردازند.

مردم چهارمحال و بختیاری از دیرباز حضور پرشوری در هیئت های مذهبی برای برگزاری آئین عزاداری داشته اند، هیئت هایی که برخی از آنها قدمت بیش از ۱۰۰ سال دارد. در استان چهارمحال و بختیاری یک هزار و ۴۰۰ هیئت مذهبی فعال است که این هیئت های مذهبی در ۴۰ شهر و ۸۰۰ روستا فعالیت می کنند.

هیئت های مذهبی شهر فرخ شهر یکی از با قدمت ترین هیئت های مذهبی در استان چهارمحال و بختیاری به شمار می روند که بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارند. این هیئت های مذهبی به نام هیئت سادات موسوی(دسته بالا) و سادات حسینی(دسته پایین) مشهور بودند.

دسته سادات موسوی در مسجد تاریخی امام حسین(ع) تشکیل شده است  بیش از ۱۰۰ سال است که مراسم عزاداری سالار شهیدان(ع) و یارانش را برگزار می کند.

در شهرکرد هیئت های مذهبی فاطمیه مسجد جامع شهرکرد، هیئت مذهبی مسجد نو از قدیمی ترین هیئت های مذهبی به شمار می روند که دارای قدمت بالایی هستند.

هیئت های مذهبی در چهارمحال و بختیاری دارای قدمتی بالای ۱۰۰ سال است و نخستین هیئت های مذهبی در مناطق فرخ شهر، چالشتر، شهرکرد، گندمان و کیان تشکیل شده استمحقق معارف دینی و استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تشکیل هیئت های مذهبی در چهارمحال و بختیاری دارای قدمتی بالای ۱۰۰ سال است، بیان کرد:  نخستین هیئت های مذهبی در چهارمحال و بختیاری در مناطق فرخ شهر، چالشتر، شهرکرد، گندمان و کیان تشکیل شده است.

حسین کاوه بیان کرد: فرخ شهر به علت قرار گرفتن در مسیر ارتباطی خوزستان - اصفهان و داشتن کاروانسرای مختلف یکی از شهرهای مهم استان چهارمحال و بختیاری در گذشته به شمار می رفته است.

وی بیان کرد: این ظرفیت ها فرخ شهر را در مسیر توجه مسافران در گذشته قرار داده بود  و وجود اماکن تاریخی از جمله مسجد جامع تاریخی از ظرفیت های دیگر این شهر بوده است.

وی بیان کرد: نخستین هیئت های مذهبی عزاداری سالار شهیدان و یارانش نیز در این منطقه فعال شده اند. این هیئت های مذهبی دارای قدمتی بالای ۱۰۰ سال هستند و هم اکنون این شهر دارای بیشترین هیئت های مذهبی در استان چهارمحال و بختیاری است.

وی ادامه داد:  قدمت تشکیل هیئت های مذهبی در مناطق چالشتر، شهر کیان، شهرکرد و... نیز بسیار بالا است.

 کارشناس تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص گفت: یک هزار و ۴۰۰ هیئت مذهبی در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت می کنند که در راستای برگزاری مراسم عزاداری امام حسین(ع) و یارانش، نشر فعالیت‌های دینی، ارتباطات معنوی با قرآن و امر به معروف و نهی ازمنکر فعالیت می‌کنند.

 ابوذر کارگر با اشاره به فعالیت های خوب و تأثیرگذار هیئت های مذهبی در تمامی عرصه ها، گفت: طبق آمار به دست آمده و بررسی های انجام شده هیئت های مذهبی شهرستان شهرکرد ۳۰۴ هیئت مذهبی است.

یک هزار و ۴۰۰ هیئت مذهبی در استان چهارمحال و بختیاری فعالیت می کنند که در راستای نشر فعالیت‌های دینی، ارتباطات معنوی با قرآن و امر به معروف و نهی ازمنکر فعالیت می‌کنندکارگر افزود: در شهرستان شهرکرد ۱۸۶ مداح مرد و ۹۴ مداح زن فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: در شهرستان بروجن ۲۴۶ هیئت مذهبی وجود دارد.

کارشناس ساماندهی تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری بیان کرد: در شهرستان لردگان ۲۳۲ هیئت مذهبی وجود دارد که ۱۳۲ مداح مرد و ۵۳ مداح زن نیز در این شهرستان فعالیت می کنند.

ابوذر کارگر ادامه داد: در شهرستان اردل ۱۱۵ هیئت مذهبی فعالیت می کنند که ۸۶ مداح مرد و ۲۷ مداح زن هستند.

وی افزود: در شهرستان بن ۵۳ هیئت مذهبی وجود دارد.

کارشناس ساماندهی تشکل های دینی اداره کل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری بیان کرد: در شهرستان کیار ۷۴ هیئت مذهبی فعالیت می کنند و همچنین ۳۶ مداح مرد و ۵۱ مداح زن در این استان فعالیت می کنند.

وی گفت: شهرستان کوهرنگ ۷۷ هیئت مذهبی دارد و ۵۰ مداح مرد و ۲۰مداح زن در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

کارگر ادامه داد: در شهرستان فارسان نیز ۱۲۷هیئت مذهبی وجود دارد. در این شهرستان ۳۴ مداح مرد و ۳۹ مداح زن فعالیت می کنند.

کد خبر 4406052

منبع: مهر

کلیدواژه: تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری شهرکرد مراسم عزاداری ماه محرم کرمانشاه خبرگزاری مهر بوشهر مشهد گرگان شهرکرد مراسم عزاداری شیراز مجلس شورای اسلامی بیرجند خرم آباد احتکار خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - سروش سلیمی: مراسم انتخاب چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ در حالی امسال در استان فارس برگزار شد که این آئین هیچ حاشیه‌ای نداشت و آرشیو عکس‌های برنامه هم گواه لبخند حاکی از رضایتی بود که حین خواندن نام نهایی بر لبان حضار حتی رقبای چهره شاخص هنر انقلاب نشست؛ آزاده‌ای که عکاس شد.

هفته هنر انقلاب اسلامی رویدادی است که با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهید سیدمرتضی آوینی و تقدیر از هنرمندان انقلابی برگزار می‌شود. شهید آوینی که صدای خاصش در کنار دوربین فیلمبرداری‌اش برای ما یادآور روایت فتح و ثبت لحظه‌های ناب حماسه عشق و ایثار دفاع مقدس بود و حال این جایزه در استان فارس به کسی تعلق گرفته که تلاش دارد راه و آئین آوینی را برود. هم جانباز جبهه و جهاد است و هم قاب دوربینش همچنان لحظه‌های ناب را ثبت می‌کند. با هم پای صحبت‌های وی نشستیم.

احمدرضا مداح در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ابتدا در معرفی خود گفت: متولد خرداد ۱۳۴۷ در شهر شیراز هستم؛ فعالیت‌های حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۸۴ با حضور در خبرگزاری‌های ایثار و نوید شاهد به صورت حرفه‌ای آغاز کردم و در خبرگزاری‌های مختلف به ویژه خبرگزاری‌های انقلابی فعالیت مستمر داشته‌ام و هم اکنون نیز در خبرگزاری فارس مشغول خدمت هستم.

چهره شاخص هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ در استان فارس در خصوص زمینه حرفه‌ای فعالیت‌های خود و علایقش خاطرنشان کرد: بیشتر در حوزه‌های اجتماعی و ایثار و شهادت فعالیت دارم اما علاقه خودم به جز حیطه مسائل اجتماعی و حوزه ایثار و شهادت در زمینه عکاسی خبری و مستند اجتماعی است و به مسائل اجتماعی به خصوص آسیب‌های اجتماعی توجه ویژه‌ای نشان می‌دهم.

احمدرضا مداح انتخاب خود به تأیید هیأت داوران به عنوان چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۲ را ابتدا لطف خدا و سپس مرهون لطف شهدا می‌داند. وی در پاسخ به این سوال مهر که مهمترین کلیدواژه گزارش‌های تصویری‌اش چه بوده است می‌گوید: مردم و انعکاس دغدغه‌های آنها مهمترین دغدغه‌ام بوده است.

مداح، حرفه عکاسی و خبرنگاری را ورا و فراتر از حضور در نشست‌ها و جلسات از پیش تعیین شده می‌داند و معتقد است خبرنگار و عکاس خبریِ خوب کسی است که سوژه‌ها را بیافریند و تولید کند نه اینکه منتظر بنشیند تا آفیش شود بلکه باید خودش به دنبال سوژه‌ها ‎بگردد.

از وی می‌پرسم نقطه عطف کار رسانه‌ای احمدرضا مداح را کدام برهه می‌دانی و می‌گوید: فعالیت‌هایم در دوره شیوع کرونا کلی سر و صدا به پا کرد و آن دوران و مشاهده مجاهدت‌ها و ایثار کادر درمان برایم یادآور دوران دفاع مقدس بود. گزارشم راجع به محیط زیست مهارلو و ورود فاضلاب به این تالاب زیبا که انعکاس گسترده‌ای نیز داشت و مسؤولان را به تکاپو واداشت هم از دیگر فعالیت‌های خبرساز دوران حرفه‌ای ام است که تمام دوربین‌ها و توجهات را به آن سو برد.

وی همچنین می‌گوید: ترک خوردن نقش رستم بر اثر فرونشست زمین آن‌هم به دلیل حفر بی رویه چاه‌های آب نیز سوژه دیگری بود که خیلی سر و صدا کرد و توانستم توجه مسؤولان را به صیانت بهتر از میراث کهن نیاکانمان جلب کنم.

مداح در ادامه در حالی که بغض می‌کند می‌گوید: وداع خانواده‌ها با شهدا و تشییع پیکر شهدای گمنام از جمله گزارش‌های تصویری است که در آن آنچه را که به تصویر می‌کشم با عمق وجودم درک می‌کنم و تمام آن لحظات حاوی اشک و عشق و احساس برایم چون گوهری گرانبها است.

وی در ادامه می‌گوید: در کل گزارش‌هایی که در ارتباط با مشکلات مردم، محیط زیست، حوزه ایثار و مسائل فرهنگی و اجتماعی کار کرده‌ام را دوست‌تر می‌دارم تا گزارش‌هایی که مرتبط با ادارات است و هرگاه می‌بینم گزارشم اثرگذار بوده و باعث رضایت مردم شده انگیزه‌ام مضاعف می‌شود.

از او می‌خواهم از حضورش در جبهه‌های جهاد بگوید. تداعی خاطرات همرزمانش لبخندی از سر رضایت بر لبانش می‌نشاند اما به محض اینکه کلامش به بازگویی خاطرات اسارت می‌رسد با تکان سری از سر تالم و اندوه ناشی از خاطرات تلخ اسارت اینگونه بیان می‌کند: آبان ۱۳۶۲ زمانی که اول دبیرستان بودم وارد جبهه شدم و تقدیر اینگونه رقم خورد که ۲۴ اردیبهشت ۶۵ در کانال بجلیه اسیر شوم.

آری درست پیش از عملیات والفجر مقدماتی، احمدرضا، تخریب‌چی این عملیات در یک عملیات ایذایی در بجلیه عراق با موج انفجار مینی که قرار بود خنثی شود، مجروح و سپس اسیر می‌شود و پس از طی تلخ‌ترین روز و روزگار عمرش در زندان‌های بعثی، دوم شهریور ۱۳۶۹ در قالب دهمین گروه از آزادگان سرافراز به میهن اسلامی باز می‌گردد.

نمایشگاه‌های زیادی در مورد احمدرضا مداح یا حاوی آثار وی تاکنون برپا شده و اکنون این آزاده جانباز سرافراز شیراز یک عنوان دیگر را نیز از امروز با خود یدک خواهد کشید. چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی استان فارس.

هرچند درد و رنجی که وی و دیگر آزادگان سرافراز کشورمان کشیده‌اند را هیچ‌گونه نتوان به تصویر کشید اما شاید این دو نفره پدر دختری و لبخندی که بر لبان دختر وی نشسته اندکی از محنتش بکاهد.

چهره شاخص هنر انقلاب اسلامی استان فارس در سال ۱۴۰۲ از امروز الگوی بسیاری از کودکان و نوجوانانی است که نه آن دوران را دیده‌اند و نه خوب درکش کرده‌اند اما برای آنها احمدرضا مداح تداعی‌گر نوجوانان و جوانانی است که برای آرمان‌های خود از تمام هستیشان گذشتند تا اینک شاهد بالندگی انقلاب باشند.

کد خبر 6087425

دیگر خبرها

  • قدمت ۱۵۰ ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده
  • کشف محموله چای قاچاق در چهارمحال وبختیاری
  • ۴۰۰ خیر مدرسه ساز در چهارمحال‌ و بختیاری وجود دارد
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد
  • سفر استاندار چهارمحال وبختیاری به ناغان
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده برای چهارمحال‌ و بختیاری
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • ثبت بیش از ۲ هزار مزاحمت تلفنی در اورژانس چهارمحال‌وبختیاری
  • بهره برداری از ۷ طرح برق رسانی درچهارمحال و بختیاری