Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، آیت اللله العظمی نوری همدانی روزگذشته در دیدار با حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌ها و معاونین ایشان با بیان این‌که کار در دانشگاه فعالیتی بسیار مهم و مقدس است، اظهار کرد: از اهل بیت(ع) وارد شده است: «عاقل کسی است که زمان خود را درست بشناسد و وظیفه خود را بر اساس آن شناخت درست تنظیم کند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انقلاب اسلامی در زمان ما به وقوع پیوست که تحولی در کل جهان ایجاد کرد و در نتیجه آن دو مرکز مهم یعنی حوزه و دانشگاه بیشتر به چشم آمد، بنابراین کار در این دو مرکز بسیار مهم و حساس است و عملی ساختن برنامه‌هایی که دارید نیز بسیار مهم و البته مشکل است.

این مرجع تقلید عنوان کرد: مسأله اول تاریخ تمدن اسلامی حوزه های علمیه است که امروز باید برای کل دنیا مشخص شود، چراکه قرن ها کشورهایی امثال کشور ما زیر سیطره استکبار قرار داشت و در دانشگاه ها این تفکر وجود داشت که پدیدآورنده علوم غرب بودند در حالی که باید ثابت کنیم همه علوم از اسلام سرچشمه گرفته است.

وی با اشاره به این که اسلام بنیان گذار تمدن گسترده در کل جهان بود، خاطرنشان کرد: تمام دنیا برای برداشت های علوم از اسلام استفاده کرده‌اند به همین جهت بخش عمده ای از اصطلاحات علوم تجربی به زبان عربی است چراکه دانشمندان این علوم مسلمانانی بودند که با آیات و روایات مأنوس بودند.

آیت الله نوری‌همدانی تأکید کرد: کسانی که از اسلام استفاده کردند در حقیقت نمک خورده و نمک‌دان شکسته هستند و در نتیجه مردم فکر می‌کنند که علوم از غرب آمده است؛ به عنوان مثال در منابع دینی ما وجود دارد که برخی کرات دیگر قابلیت سکونت دارند ولی امروز کشف این مسأله را به یکی از دانشمندان غربی نسبت داده اند.

وی عنوان کرد: شما باید اثبات کنید که تمام علوم ساخته و پرداخته اسلام و علمای بزرگ دین بوده است؛ در هر صورت در دانشگاه سه عنصر اساسی وجود دارد، عنصر اول علوم و معارفی است که تدریس می‌ شود که باید تلاش کنیم اسلامی باشد نه غربی.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که الهیات، جامعه شناسی، روانشناسی و سایر علوم انسانی باید با رویکرد قرآنی و روایی به درستی تبیین و ارائه شود، تصریح کرد: مسأله دیگر آن است که دشمنان ما تلاش کردند حوزه و دانشگاه را از یکدیگر جدا کنند، بنابراین باید سعی کنیم این دو مرکز مهم را با هم آشتی بدهیم.

وی اضافه کرد: باید نظارت جدی بر اسلامی بودن دانشگاه ها و دروس شکل بگیرد، مناظره و بیان مسائل به صورت علمی مشکلی ندارد ولی نباید اساتیدی در دانشگاه ها باشند که با اساس اسلام و نظام اسلامی و انقلاب در تضاد باشند چون همیشه افراد عنود و لجوج در همه مراکز از جمله دانشگاه ها وجود دارد.

آیت الله نوری‌همدانی عنوان کرد: بنابراین عنصر دوم اساتید هستند چراکه عقیده و اخلاق و منش استاد بسیار در شاگردان تأثیر می‌ گذارد، چراکه در یک نظام اسلامی باید دانشگاه های ما با اخلاق و امانت و درستی و پاکی توأم باشند.

وی با تأکید بر این که عنصر سوم در دانشگاه ها دانشجویان هستند، یادآور شد: شما نباید ارتباط خود را با این قشر عظیم قطع کنید، چراکه خداوند افراد را متفاوت آفریده است و برای شناخت شخصیت هرفردی باید با او در ارتباط بود.

این مرجع تقلید عنوان کرد: شما باید همچون یک پدر مهربان در کنار شاگردان باشید همچنانکه از شیخ عبدالکریم حائری که مؤسس حوزه های علمیه بود اول به عنوان یک پدر مهربان برای طلاب و بعد از آن به عنوان استاد و مدیر یاد می‌شود.

وی با اشاره به این که دانشگاه ها باید در مسیر علمی گام های جدی بردارند، اضافه کرد: یکی از فعالیت هایی که می‌ توانید داشته باشید این است که برای افراد انقلابی درس‌خوان و اهل معرفت تشویق هایی در نظر بگیرد و برای افرادی که اهمیت کمتری به درس می‌ دهند راه کارهایی برای تقویتشان ارائه بدهید.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت استاد حوزه علمیه قم پدر جامعه شناسی دین روانشناسی رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۱۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳

 به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری  علم و فناوری آنا، انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) با ۲۰۷ عنوان کتاب شامل ۴۰ عنوان کتاب جدید در سی‌و‌پنجمین دوره‌ی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهد داشت‌.

این ۴۰ عنوان کتاب جدید انتشارات انقلاب اسلامی شامل کتاب‌هایی است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ به بعد چاپ شده‌اند و ۱۴ عنوان نیز برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

«حدیث زندگی» عنوان مجموعه‌ای ۶ جلدی از انتشارات انقلاب اسلامی است که ۳ جلد از آن در نمایشگاه کتاب امسال در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. این مجموعه شامل شرح احادیث حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای است که در ابتدای جلسات درس خارج فقه از سال ۶۹ تا ۹۵ مطرح گردیده و برای نخستین بار مجموعه این احادیث منتشر می‌شود.گزیده‌ی احادیث «مکارم‌الاخلاق»، «النوادر» و «امالی الصدوق» به انتخاب و شرح حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) عناوین کتاب‌هایی هستند که در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود.

کتاب «گنجینه‌ی بی‌پایان» مجلّد جدید مجموعه‌ی ۴ جلدی «شرح نهج‌البلاغه» است که دربرگیرنده‌ی شش گفتار از بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای(مدّظلّه‌العالی) می‌باشد که به مسئله‌ی شناخت و بررسی جایگاه، اهمّیّت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه می‌پردازد. ۳ عنوان دیگر این مجموعه، «منشور حکومت علوی»، «راه روشن مدیران» و «نبوتها» را شامل می‌شود که پیش از این منتشر شده بودند و در حال حاضر، با ویرایش، صفحه‌آرایی و طرح‌ جلد جدید ارائه شده‌اند.

«مروری بر بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای مدّظلّه‌العالی درباره‌ی موسیقی» به قلم حجت‌الاسلام مهدی گرامی‌پور، «روایت تولید؛ سیره‌ی اقتصادی معصومین(ع) در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام حمید سبحانی‌صدر، «درآمدی بر نظریه‌ی تعلیم و تربیت در بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی دکتر حسن‌ ملکی، «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی حجت‌الاسلام سیّدمهدی موسوی و «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی در اندیشه‌ی حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» نوشته‌ی مهدی جمشیدی، دیگر عناوین تازه‌ی انتشارات انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب تهران هستند.

«روایت اوّل‌شخص از شخصِ اوّل» نوشته‌ی مهدی قزلی است که شامل حاشیه‌نگاری‌های این نویسنده از دیدارها و برنامه‌های رهبر معظّم انقلاب طی سال‌های ۸۸ تا ۹۸ است که برخی از آنها در پایگاه KHAMENEİ.IR منتشر شده بود و سیزده روایت نیز برای نخستین بار در این کتاب منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی امسال رمانی نیز برای گروه سنی نوجوان عرضه خواهد کرد. «خاکسپاری دوّم بانوی مرگ» عنوان رمانی است که به قلم نیما اکبرخانی در ۲۸۰ صفحه منتشر شده است.

انتشارات انقلاب اسلامی طبق روال سال گذشته برنامه ویژه‌ای به مناسبت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها و روز دختر پیش‌بینی کرده است.

توزیع محصولات و نمایش آثار متنوع با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی از منظر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای نیز از دیگر برنامه‌های انتشارات انقلاب اسلامی خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیت الله رمضانی: علمای مسلمان باید صلح عادلانه را در جهان اسلام تبیین کنند
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • لزوم شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • شناسایی شخصیت‌های بزرگ ایران و اسلام برای مبارزه با اسطوره‌های جعلی
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبرانقلاب در راه نمایشگاه کتاب
  • انتشارات انقلاب اسلامی با ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر معظّم انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳