Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@05:13:42 GMT

آماده همکاری با کمیته تخصصی پایش مخاطرات طبیعی هستیم

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۱۳۹۵

آماده همکاری با کمیته تخصصی پایش مخاطرات طبیعی هستیم

تهران – ایرنا - دبیر انجمن علمی مخاطرات محیطی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت موجود دانشگاه ها برای مدیریت علمی و بهینه کشور، از آمادگی این انجمن برای انجام هر نوع همکاری با کمیته تخصصی پایش مخاطرات طبیعی خبر داد.

کبری محمدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی ایرنا در ارتباط با صحبت های اخیر دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه انرژی معاونت علمی مبنی بر نبود داده های دقیق، علمی و تخصصی در زمینه دلائل بروز حوادث طبیعی همچون زلزله و فوران های آتشفشانی و ضرورت راه اندازی کمیته تخصصی پایش مخاطرات محیطی گفت: البته رشته مخاطرات محیطی برای نخستین بار در سال 1390 توسط دکتر ابراهیم مقیمی رئیس دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران و رئیس انجمن مخاطره شناسی ایران مطرح و راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پس از آن کتاب های متعددی همچون دانش مخاطرات تالیف دکتر ابراهیم مقیمی، مخاطرات جوی تالیف دکتر حسین محمدی، مخاطرات محیطی ترجمه دکتر مقیمی و شاپور گودرزی نژاد، مخاطرات طبیعی تالیف کمال امیدوار، مخاطرات محیطی و مدیریت آن ترجمه محسن رنجبر و سمیرا اصغری و صدها مقاله و مجله علمی در این زمینه منتشر شده است.
دبیر انجمن علمی مخاطرات محیطی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، در ادامه اظهارداشت:هم اکنون دانشجویانی در دانشگاه های سراسری تهران، خوارزمی، زاهدان، کرمان، سنندج، گرگان و مازندران مشغول به تحصیل و ارائه پژوهش های پایه و واکاوی علمی رخدادهای طبیعی هستند.
محمدی گفت: در واقع علم مخاطرات محیطی با بررسی شواهد تاریخی اسنادی و مشاهده ای سعی در شناخت عوامل و علل رخداد مخاطراتی همچون سیل، زلزله، خشکسالی، تغییر اقلیم، بیماری های واگیردار، توفان های مختلف دارد و دانشجویان در این رشته همواره در حال پژوهش و واکاوی علمی رخدادها هستند.
وی اظهارداشت:بررسی و ارزیابی ایدئولوژی، نگرش ها و نظریه های مخاطره شناسی، مفاهیم، مبانی، روش شناسی و تکنیک های مربوط به کاهش مخاطرات، پیش بینی و مطالعه مخاطرات، پژوهش در خصوص مخاطرات مبتنی بر رفتار انسان و رفتار ساختار محیط و ارزیابی و تحلیل قوانین، سیاست ها، برنامه ها و اقدامات سازمانی مربوط به مخاطرات از اهداف اولیه مخاطرات محیطی است.
وی ادامه داد: دانشجویان در این رشته از مرحله شناسایی و هشدار وقوع یک مخاطره تا مراحل مختلف ارزیابی هشدار، تصمیم به هشدار دادن، واکنش زیرساخت ها و ارائه برنامه مدیریتی کاهش مخاطره در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آشنا و سعی در تحلیل علمی و پایه ای آنها دارند.
محمدی با اشاره به رشد روز افزون جمعیت و ساکن شدن آنها در نزدیکی مدخل ها و مکان های دارای مخاطره و نزدیک شدن به دوره بازگشت برخی از این مخاطرات، توجه به علم و دانش مخاطرات محیطی که دارای دو زیرشاخه انسانی و طبیعی است را بسیار مهم خواند.
دبیر انجمن علمی مخاطرات محیطی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران ادامه داد:رشته تحصیلی مخاطرات محیطی نیز در مقطع ارشد نیز در برخی از دانشگاه های کشور راه اندازی شده است.
وی با اشاره به شرایط زیست محیطی فعلی در دنیا و تغییرات اقلیمی، گرمایش جهانی و افزایش جمعیت، توجه به پژوهش های دانشجویی عرصه مخاطرات طبیعی و علوم مرتبط را بیش از پیش بسیار ضروری دانست.
محمدی گفت: شواهد تاریخی بیانگر آن است رمز موفقیت های علمی کشورهای پیشرفته در حوزه های مختلف علمی، استفاده از توان نیروهای تحصیکرده جوان و با انگیزه بوده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروزه نقش اساتید و دانشجویان در برنامه های مدیریتی کشور بسیار کم رنگ شده است، بر توجه هرچه بیشتر به استفاده از ظرفیت های علمی دانشگاه ها و مراکز علمی برای مدیریت علمی کشور تاکید کرد.
دبیر انجمن علمی مخاطرات محیطی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران در ادامه، از اعلام آمادگی انجمن علمی مخاطرات محیطی دانشگاه تهران برای انجام هر نوع همکاری با کمیته تخصصی پایش مخاطرات طبیعی خبر داد.
گفتنی است دکترکامبیز مهدی زاده فرساد دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اخیرا در گفت و گو با ایرنا، یکی از مسائل جدی کشور را نبود داده های دقیق، علمی و تخصصی در زمینه دلائل بروز حوادث طبیعی همچون زلزله و فوران های آتشفشانی دانسته و از عزم جدی این ستاد برای راه اندازی کمیته تخصصی پایش مخاطرات طبیعی خبر داده است.
علمی ** 1836 **1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محمدي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۱۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید

ایسنا/گیلان رئیس بسیج اساتید کشور از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور خبر داد و گفت: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

محمدرضا مردانی امروز ششم اردیبهشت در گفت‌وگوی اختصاصی با ایسنا در خصوص نقش آفرینی بسیج اساتید در جبهه علمی و فرهنگی و جهاد تبیین اظهار کرد:  بسیج اساتید متشکل از اعضای هیأت علمی و غیر هیأت علمی دانشگاه‌های کشور بوده و به صورت فردی در ارتباط با توسعه و گسترش فعالیت‌های علمی در رشته و تخصص خود نقش آفرین هستند.

وی افزود: بسیج اساتید در قالب مسئله محوری با تشکیل اندیشکده‌های تخصصی و حلقه‌های علمی اقداماتی را در رابطه با شناسایی نیازهای اساسی کشور و توجه به حل آنها از طریق روش‌های تحقیق، توسعه و بررسی علمی در کشور دنبال می‌کند.

رئیس بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه اولویت ما کمک به اعتلای نظام آموزش عالی کشور است، گفت: در این راستا اندیشکده حکمرانی آموزش عالی را تشکیل دادیم و گروه‌های علمی شکل گرفته  که در کمک به مرجعیت علمی آموزش عالی کشور قدم‌هایی بر می‌دارد. حضور اساتید بسیجی در اتاق‌های فکر وزارت علوم، تشکیل کمیته‌های تخصصی در این زمینه در دانشگاه‌های مختلف از جمله اقداماتی هستند که هر کدام به نوبه خود در تدوین و ارائه بسته‌های سیاستی برای اعتلای آموزش عالی کشور تأثیرگذار می‌باشند.

مردانی از تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید خبر داد و تصریح کرد: این قرارگاه متشکل از ۲۲ کمیته تخصصی نظیر اقتصاد مقاومتی، مسکن و شهرسازی، عمران، کشاورزی و منابع طبیعی، زنان و امور خانواده و... که شامل موضوعات مهم و کلان کشور است، و در قالب این کمیته‌ها تفاهم‌نامه‌های متعددی با سازمان‌های مختلف از جمله مرکز بررسی استراتژیک، مرکز پژوهش‌های مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشگاه‌ها و مراکز مختلف منعقد کردیم تا نیازهای علمی کشور برای حل مسائل و مشکلات را دنبال کنیم.

وی در خصوص برگزاری اردوی راهیان پیشرفت برای اساتید، گفت: در راستای جهاد تبیین و آگاهی مردم از پیشرفت‌های کشور و دستاوردهای علمی، اردوهای راهیان پیشرفت شکل گرفته که اساتید را در قالب گروه‌های مختلف برای بازدید از این مراکز پیشرفت اعزام می‌کنیم. در استان گیلان هم مراکزی شناسایی کردیم که دستاوردهای علمی داشتند و حتی تا لبه دانش و فناوری کار کردند لذا هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا این اردوها برای سایر دانشگاه‌های کشور برگزار و بستری فراهم شود تا دیگر اساتید بتوانند ضمن آشنایی با پیشرفت‌های علمی، ظرفیت‌هایی که در زمینه تداوم پیشرفت‌ها دارند را ارائه کنند و به نوعی تعامل دو طرفه بین اساتید دانشگاه‌های کشور با مراکز علمی در استان‌ها شکل گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه ارتقای کمک به کارآمدی نظام حکمرانی کشور در بسیج اساتید
  • تفاهم‌نامۀ همکاری دانشگاه سلمان فارسی کازرون و انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران امضا شد
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود
  • ماجرای سازه جدید در عمارت تاریخی که شهرداری قالیباف به انجمن مداحان واگذار کرده بود
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک