Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@23:43:35 GMT

افزایش خطر سرطان با این خوراکی‌ها

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۲۲۱۸

ممکن است هنگام انتخاب مواد غذایی به فشار خون یا بیماری قلبی توجه داشته باشید. اما شاید گزینه‌ای مهم که می‌تواند خطری عظیم را ایجاد کند کمتر مد نظر قرار بگیرد: سرطان. غذاهای مصرفی شما نقشی کلیدی در احتمال ابتلا به سرطان در ادامه زندگی ایفا می‌کنند. البته این تنها عامل محسوب نمی‌شود و موارد دیگری مانند سیگار کشیدن، سابقه ژنتیکی و فعالیت جسمانی نیز تعیین کننده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما توجه به آنچه در بشقاب غذای شما وجود دارد برای کاهش هرچه بیشتر خطر مفید است.افراد بسیاری از ارتباط بین غذا و سرطان آگاهی چندانی ندارند یا با برخی باورهای اشتباه و سوءتفاهمات مواجه هستند. به‌عنوان مثال، افراد بسیاری بر این باورند که برخی انواع چربی خطر سرطان را افزایش می‌دهند. با این وجود، بنابر گزارش انجمن سرطان آمریکا، شواهد قطعی که نشان دهنده این مساله باشند، وجود ندارند، اگرچه چربی می‌تواند بر جنبه‌های دیگر سلامت انسان اثرگذار باشد. این مرکز فهرستی از خوراکی‌های تاثیرگذار بر سرطان را ارائه کرده است که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود.

غذاهای کنسروی

استفاده از غذاهای کنسروی راحت است و می‌توانند در کاهش هزینه‌های شما نیز موثر باشند، در دیواره داخلی برخی قوطی‌های کنسرو ترکیبی به‌طور بالقوه به DNA آسیب وارد کند، وجود دارد. این آسیب ممکن است ابتلا به برخی انواع سرطان را در پی باشد.

کالباس

کالباس از محتوای پروتئین بالا برخوردار است، اما محصولی بیش از اندازه پردازش شده محسوب می‌شود. برخی تولیدکنندگان میزان نیترات‌ها و مواد افزودنی دیگر را در محصولات خود کاهش می‌دهند، اما همچنان مصرف کالباس در مقادیر کم توصیه می‌شود. مصرف بیش از حد گوشت‌های پردازش شده با خطر افزایش یافته سرطان پیوند خورده است.

غذاهای سرخ شده

برای تهیه غذاهایی مانند سیب‌زمینی سرخ شده و دونات به دماهای بالا نیاز است تا نتیجه نهایی یک خوراکی خوشمزه و ترد باشد. اما این شرایط موجب تولید ترکیباتی می‌شود که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند. بر همین اساس، روش‌های دیگر پخت و پز مانند آب‌پز و بخار پز توصیه می‌شوند. سیب‌زمینی پخته به اندازه همتای سرخ شده خود خوشمزه نیست، اما در کاهش خطر ابتلا به سرطان نقش چشمگیری دارد.

سبزیجات گریل شده

یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات برای حفظ سلامت بدن بسیار توصیه شده است، اما چگونگی پختن آنها نیز اهمیت دارد. گریل کردن در دماهای بالا می‌تواند موجب تولید ترکیباتی به‌نام هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای شود که سوختگی روی مواد غذایی را شکل می‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند که این مواد شیمیایی به DNA آسیب رسانده و موجب سرطان در حیوانات شده‌اند که می‌توان اثری مشابه را نیز برای انسان‌ها تصور کرد.

همبرگر

پروتئین بخشی مهم از هر رژیم غذایی را تشکیل می‌دهد، اما بهتر است مقدار دریافت این ماده مغذی از گوشت قرمز را محدود کنید. برخی مطالعات نشان داده‌اند که گوشت‌های قرمز حاوی چربی زیاد همانند آنهایی که برای تهیه همبرگر و استیک استفاده می‌شوند با سرطان‌های پانکراس، کلورکتال، و معده پیوند خورده‌اند. گوشت قرمز فوایدی را برای سلامت انسان به‌همراه دارد، اما مساله اصلی میزان مصرف آن است.

هات داگ

اعتدال را در مصرف هات داگ باید به واقع رعایت کنید. برخی انواع هات داگ‌ها اگرچه سرشار از چربی و کالری نیستند، اما این ماده غذایی به شدت پردازش می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیش از حد گوشت‌های پردازش شده با افزایش خطر سرطان‌های معده و کلورکتال پیوند خورده است.

ترشیجات

ترشیجات یکی دیگر از خوراکی‌هایی هستند که باید حد اعتدال را در مصرف آن رعایت کنید. گزینه‌هایی مانند خیارشور زمانی که به میزان متعادل مصرف شوند می‌توانند برای روده مفید باشند، اما یک رژیم غذایی سرشار از این مواد غذایی با سرطان معده پیوند خورده است.

غذاهای نمک سود

گاهی اوقات برای افزایش طول عمر برخی مواد غذایی از جمله ماهی، گوشت، و سبزیجات از روشی به نام نمک سود کردن استفاده می‌شود که مواد غذایی در مقدار زیادی نمک برای مدتی طولانی قرار می‌گیرند. مصرف زیاد این قبیل غذاها می‌تواند خطر بروز سرطان در معده، نازوفارنکس، و گلو را افزایش دهد.

مکمل‌های کلسیم

انسان برای خفظ سلامت استخوان‌ها و اندام‌های دیگر به میزان کافی از کلسیم نیاز دارد. اما نتایج برخی مطالعات نشان داد‌ه‌اند که مقدار بیش از حد این ماده معدنی می‌تواند خطر سرطان پروستات را افزایش دهد.

بیکن

جدا از محتوای چربی زیاد، بیکن به‌دلایل دیگری نیز می‌تواند برای شما مضر باشد. حتی در صورت انتخاب نمونه‌های کم چرب، بیکن به‌طور معمول بیش از حد پردازش می‌شود و روند پردازش با افزودن نیترات‌ها و مواد افزودنی دیگر همراه است. نتایج برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف بیش از حد مواد غذایی پردازش شده می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

منبع: آرمان

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۲۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست

بحث غذا دادن به سگ‌ها موضوع بسیار مهمی است و با وجود آنکه کارشناسان در مورد آن بارهاوبارها تذکر داده و مشکلات غذا دادن به سگ‌ها را برشمرده‌اند، اما بازهم غذا دادن به سگ‌های بی‌صاحب و ولگرد سبب افزایش آمار آنها در مناطق شهری و روستایی شده که همین اتفاق بارها حوادث تلخ و ناگواری را هم رقم زده است.

به گزارش ایسنا، شهروند نوشت:غذا دادن به سگ‌ها نه‌تنها کمکی به آنها نمی‌کند، بلکه می‌تواند اکوسیستم آنها را نیز دچار اشکال کند. این اتفاق علاوه بر اینکه زاد و ولد را در میان آنها زیاد می‌کند، می‌تواند آنها را در پیدا کردن غذا در طبیعت دچار چالش کند. بحث غذا دادن به سگ‌ها موضوع بسیار مهمی است و با وجود آنکه کارشناسان در مورد آن بارهاوبارها تذکر داده و مشکلات غذا دادن به سگ‌ها را برشمرده‌اند، اما بازهم غذا دادن به سگ‌های بی‌صاحب و ولگرد سبب افزایش آمار آنها در مناطق شهری و روستایی شده که همین اتفاق بارها حوادث تلخ و ناگواری را هم رقم زده است.

همین چندوقت پیش بود که نیروهای اورژانس به ماموریتی اعزام شدند که سگ، پای کودک ٤ساله را گاز گرفته بود. در محله‌ای که این حادثه اتفاق افتاده بود چند نفری بودند که مدتی به سگ‌های ولگرد غذا می‌دادند و پس از مدتی که این کار متوقف شد، سگ‌ها به‌دنبال غذا مدام در محدوده می‌چرخیدند و همین ماجرا، حادثه تلخی را برای این کودک رقم زد.
داوود گودرزی، مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران، به این موضوع اشاره می‌کند که مردم باید به غذارسانی بی‌رویه به سگ‌های بی‌صاحب خودداری کنند و به این موضوع اشاره می‌کند که بیش از ۱۲ تیم خودرویی در تهران و به‌ویژه حاشیه شهر در بحث جمع‌آوری حیوانات موذی و سگ‌های بدون صاحب، مسئولیت دارند و فعال هستند.
وی به این موضوع اشاره می‌کند که این تیم‌ها از طریق تماس و شکایات مردمی با سامانه ۱۳۷ و البته گشت‌های خودشان اقدام به جمع‌آوری سگ‌های بدون صاحب می‌کنند.
به‌گفته گودرزی، روزانه ۴۰ تا ۵۰ سگ بدون صاحب در تهران جمع‌آوری و همه آنها به نقاهتگاه کهریزک(آرادکوه) منتقل می‌شوند که ابتدا سگ‌ها در این نقاهتگاه توسط دامپزشک معاینه می‌شوند و پس از شناسایی سگ‌های بیمار، نسبت به معالجه اقدام می‌شود. سگ‌های سالم هم به تفکیک نر و ماده در قفس‌های مخصوص خود در این مرکز نگهداری می‌شوند.

رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است
گودرزی به این موضوع تأکید می‌کند که در گذشته اقدام به پلاک‌کوبی و عقیم‌سازی‌ سگ‌های بدون صاحب می‌شد و در نهایت رهاسازی،‌ صورت می‌گرفت اما طبق قانون و دستورالعمل ابلاغی محیط‌زیست، رهاسازی سگ‌های بدون صاحب تخلف است از این‌رو ما فقط هنگام واگذاری این سگ‌ها به اشخاص واقعی اقدام به عقیم‌سازی‌ و پلاک‌کوبی می‌کنیم.
مدیرکنترل حیوانات مضر شهری یادآور شد که هنگام واگذاری از صلاحیت فرد داوطلب برای نگهداری مطمئن می‌شویم و پس از تزریق واکسن هاری و صدور شناسنامه بهداشتی، این واگذاری به اشخاص حقیقی به‌طور مثال برای نگهبانی سگ در گاراژ، باغ یا کارخانه‌ها انجام می‌شود.
وی این را هم گفت که شهرداری فقط نقاهتگاه کهریزک را برای نگهداری سگ‌های بدون صاحب دارد و بقیه اماکن نگهداری، دست حامیان حیوانات است.
به‌گفته گودرزی، بیشتر هزینه نگهداری سگ‌های بدون صاحب توسط خیران و حامیان حیوانات تامین می‌شود و هم‌اکنون نقاهتگاه آرادکوه ۲ هزار ظرفیت دارد که توسعه آن را شروع کرده‌ایم و ۲ هکتار زمین برای این امر اختصاص یافته که سال بعد این ظرفیت تا هشت هزار قلاده می‌رسد. تعداد سگ‌های بدون صاحب ۱۰ هزار قلاده تخمین زده می‌شود، درحالی‌که ما سال آینده فقط تا هشت هزار قلاده ظرفیت پذیرش و نگهداری خواهیم داشت.
او ساماندهی سگ‌های بدون صاحب را در گرو همکاری مردم دانست و توصیه می‌کند که شهروندان از غذارسانی بی‌رویه به این حیوانات خودداری کنند و باید آگاهی آنها را در این زمینه بالا برد.
وی تأکید می‌کند که خیلی از غذارسانی‌های نابجا و از سردلسوزی به سگ‌های بدون صاحب و البته منفعت و درآمد صاحبان برخی از این صفحه‌های مجازی باعث شده، نتوانیم در کوتاه‌مدت به هدف‌گذاری خود که ساماندهی یک‌ساله سگ‌های تهران است، برسیم.

تأثیر منفی غذا دادن به حیوانات
عارفه لطیف، کارشناس حوزه محیط‌زیست نیز درخصوص غذارسانی به حیوانات می‌گوید: «غذارسانی به حیات‌وحش می‌تواند زندگی اجتماعی جوامع حیوانی را مختل کند. بسیاری از حیوانات برای اجتناب از شرایط سخت زمستانی یا دنبال کردن غذای موجود با تغییر فصل، مهاجرت می‌کنند، اما مهاجرت می‌تواند یک مزیت مهم دیگر نیز داشته باشد. با اجازه دادن به حیوانات برای فرار از زیستگاه‌هایی که در آن انگل‌ها تجمع یافته‌اند و با از بین بردن حیوانات آلوده که قادر به زنده ماندن در سفر نیستند، مهاجرت می‌تواند آلودگی انگل را در جمعیت‌های حیوانی کاهش دهد.
این کارشناس محیط‌زیست بر این باور است که غذارسانی به حیوانات، انتقال بیماری را بین آنان و حتی بین انسان و حیوانات افزایش خواهد داد. این موجودات در معرض ویروس‌ها و باکتری‌های بیشتری قرار دارند و از آنجایی که از آنها مراقبت نمی‌شود، سیستم ایمنی آنها نیز ضعیف است. این بدان معنی است که آنها ممکن است بیمار شوند و آنچه را که آنها را بیمار می‌کند به انسان منتقل کنند. غذادهی گروهی به حیوانات باعث گردهمایی آنان و افزایش احتمال سرایت بیماری و انگل‌ها میان آنان می‌شود.
غذارسانی به حیوانات احتمال شکار شدن آنان را افزایش می‌دهد. لطیف این موضوع را تأکید می‌کند و می‌گوید: «با غذارسانی طولانی‌مدت به حیوانات رفته‌رفته واکنش ذاتی آنان نسبت به شکارچی به واسطه اعتمادی که از غذارسانی انسان پیدا کرده‌اند کاهش می‌یابد و گمان می‌کنند هنگام نزدیک شدن به آنها غذایی در انتظار آنهاست و اگر غذا به‌طور مرتب به آنها نرسد، رفتار پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهند.
از سوی دیگر باید به این موضوع اشاره کرد که غذارسانی باعث برهم خوردن زنجیره غذایی طبیعی موجودات می‌شود. درواقع حیوانات طبق غریزه طبیعی خود به جست‌وجوی غذا رفته و با وابستگی غذایی خود به زنجیره غذایی بقا پیدا می‌کنند و با غذارسانی ما، دیگر به جست‌وجوی غذا نرفته و توالی این زنجیره غذایی برهم می‌خورد و می‌تواند باعث به خطر افتادن جان گونه‌های جانوری دیگر شود.»
او توضیح می‌دهد که وقتی انسان‌ها به حیوانات غذا می‌رسانند درواقع نمی‌دانند که با این کار توانایی و مقاومت آنها را در برابر خطرات اطراف‌شان بالا می‌برند و باروری آنها با این اتفاق افزایش پیدا می‌کند و این ازدیاد آن گونه جانوری می‌تواند به‌گونه‌های دیگر جانوری آسیب برساند. همچنین ازدیاد جانورانی مانند سگ و گربه سبب می‌شود سرپناه مناسب برای این گونه‌ها کاهش پیدا کند و این آمار، تصادفات جاده‌ای این حیوانات را نیز به‌دنبال دارد.
به‌گفته او غذا دادن به سگ و گربه‌های خیابانی، رژیم غذایی آنان را با اختلال مواجه می‌کند و نظم اکوسیستم را به هم می‌زند. هر موجودی طبق ویژگی‌هایی زیستی و فیزیکی‌اش به انواع خاصی از مواد غذایی نیازمند است و در بسیاری از موارد غذای انسانی می‌تواند تعادل تغذیه‌ای آنان را بر هم بزند. از طرفی جمعیت گونه‌هایی که سگ و گربه‌ها به‌صورت طبیعی و ذاتی، آنان را شکار می‌کردند دچار تغییر می‌شوند. برای مثال زمانیکه انسان‌ها به گربه‌های خیابانی غذارسانی می‌کنند این گربه‌ها دیگر به‌دنبال شکار موش‌ها نمی‌روند و ممکن است در آینده جمعیت موش‌ها در شهر افزایش یابد و مشکل‌آفرین شود.
لطیف معتقد است که با وابستگی حیوانات به غذارسانی از جانب انسان، آنان را به موجوداتی وابسته به انسان تبدیل کرده و رفتارهای جست‌وجوی غذا در آنان کمرنگ می‌شوند پس درصورت تغییرات محیطی همچون زلزله، سیل و... یا نبودن شرایطی که انسان برای آنان غذارسانی کند با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • کمبود این ویتامین سبب لاغری می‌شود
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • آسیب های بی خوابی و شب بیداری
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید