Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، نفس حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل و هدف سفر به نیویورک هر دو باید در خدمت منافع ملی ایران باشد و برآورد درست از این سفر برای دسترسی به اهداف مشخص و تعیین‌شده باید موردتوجه قرار بگیرد.

در کنار اهداف تعیین‌شده باید توجه داشت حسن روحانی در سازمان ملل رئیس‌جمهور ملت ایران است که در سرزمین و جغرافیای مشخص قرار دارد و کشوری که دارای تمدن و فرهنگ خاص خود است و رئیس‌جمهور این پشتوانه مردمی را با رأی مستقیم به دست آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی دیگر حسن روحانی نماینده حاکمیت جمهوری اسلامی ایران هم هست و در سایه چنین جایگاهی باید مواضع خود را اعلام کند. ازاین‌رو در مجمع عمومی سازمان ملل مختلف قبل از اینکه رئیس دولت و قوه مجریه نظام حاکم باشد، رئیس‌جمهور ملت ایران است و باید نماینده شخصیت و فرهنگ ملتی باشد که از سوی آن‌ها نمایندگی بر عهده دارد.

حسن روحانی بیش از هر چیز باید از خواسته‌ها و نیازهای مردم و مواضع ملت ایران در حوزه بین‌الملل سخن بگوید و در مقام رئیس‌جمهور ایران و از سوی دیگر رئیس قوه اجرایی در ساختار حاکم ایران بیان‌کننده مواضع رسمی جمهوری سلامی ایران هم باشد. ازاین‌رو تا حدودی این امکان وجود دارد که نگاه نخبگان و مردمی به سخنرانی رئیس‌جمهور شکل بگیرد که این امر مخاطرات حضور در نیویورک را برای رئیس‌جمهور بیشتر می‌کند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد هرسال مانند سفرهای رئیس‌جمهور سابق و سفر‌های غیرمستمر روسای‌جمهور اسبق به این سازمان فرصتی گران‌سنگ برای اعلام دیدگاه‌های ایران در صحن عمومی سازمان ملل محسوب ‌شده و امری پسندیده در جهت گسترش دیپلماسی رسمی ایران به‌حساب می‌آمده است امسال نیز به همان شکل است. از طرف دیگر در این نشست ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور پُست نومحافظه‌کار آمریکا سخن خواهد گفت. بالطبع مواضع روسای جمهور و رهبران کشورهایی چون روسیه، چین، فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای مؤثر در نظم منطقه‌ای و نظام بین‌الملل مثل کره شمالی، کره جنوبی و ژاپن در این دوره از مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اهمیت برخوردار است؛ بنابراین سفر اخیر رئیس‌جمهور کشورمان به آمریکا برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای افکار عمومی و محافل مختلف سیاسی و ژورنالیستی کشورهای مختلف جهان قابل‌توجه خواهد بود.

ازاین‌رو سخنرانی روحانی می‌تواند در زمینه‌های گوناگون مطرح‌شده، معطوف به آنچه در ایران امروز جریان دارد و نگرش‌های مختلفی که در نظام بین‌الملل له یا علیه ایران در چارچوب مسائلی چون حقوق بشر، فعالیت‌های موشکی ایران و امثال آن مطرح می‌شود، روشنگر باشد.

سخنرانی حسن روحانی در داخل کشور پیامدهای متفاوتی را خواهد داشت. رئیس‌جمهور در معرض قضاوت نخبگان حاکم و توده مردم قرار خواهد گرفت. نخبگان حاکم از او خواهان دفاع تمام‌قد از مواضع کشور هستند و توده‌های مردم خواستار نمایش قدرت و توان بالای رئیس‌جمهور در بیان خواسته‌های ملی است. درحالی‌که اصطکاک در این دو حوزه ایجاد شود کار رئیس‌جمهور با توجه به اوضاع داخلی سخت خواهد شد.

فشارهای اقتصادی متمرکز از سوی آمریکا، نابسامانی‌ها درونی ناشی از سو مدیریت داخلی کشور از دوره‌های مختلف و به میراث بردن آن در دولت کنونی و همچنین نقطه‌ضعف‌هایی که دولت باید در مدیریت بپذیرد، باعث می‌شود که رئیس‌جمهور برای موضع‌گیری در سارمان ملل در موقعیت خطیری قرار گیرد.

پیشنهاد من این است که رئیس‌جمهور نماینده راستین مردم ایران باشد و به بیان موضع سریع و آشکار ملت ایران برای زندگی آزاد و پیشرو در جهت توسعه ایران توجه داشته باشد و در جهت کاهش مخاطرات ملت ایران کوشش کند. در همین راستا باید از نظام بین‌المللی درخواست کند که به‌جای فشار بر ملت ایران زمینه را برای تعامل ایران با جهانیان فراهم کنند.

مهدی مطهرنیا

کارشناس امور بین‌الملل

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حسن روحانی مجمع عمومی سازمان ملل مردم ایران نخبگان نیویورک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۲۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌ها با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند، به شورای اجتماعی معرفی کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوطه خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به‌هنگام یاری کنند.

رئیس جمهور دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی مؤثر است، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آئین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کد خبر 750979

دیگر خبرها

  • امشب؛ دهمین گزارش تلویزیونی رئیس جمهور به مردم
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه عضویت فلسطین را به رأی می‌گذارد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • تصویب بودجه ۱۴۰۳ هلال احمر
  • بایدن از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون ۱۴۸ اشتباه لفظی مرتکب شده است