Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:07:48 GMT

قیمت ظروف یکبار مصرف در آستانه تاسوعا و عاشورا

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۳۰۳۹

قیمت ظروف یکبار مصرف در آستانه تاسوعا و عاشورا

بیشترین تقاضای ظروف یکبار مصرف در ماه محرم است که هیات‌ها و تکایا برای صرف نذورات از آن‌ استفاده می‌کنند، ‌ اما امسال فروشندگان می‌گویند "کمی کاهش تقاضا داشته‌اند که علت اصلی آن افزایش چشمگیر قیمت‌هاست".

بر اساس گزارش میدانی ایسنا، امروز (سه‌شنبه)، یک ‌روز مانده به تاسوعا، بازار خرید ظروف یکبار مصرف شلوغ‌تر از قبل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما فروشندگان می‌گویند نسبت به سال‌های گذشته تقاضای ظروف یکبار مصرف در این ماه کاهش جزئی داشته است که علت اصلی آن افزایش قیمت چشمگیر محصولات پلاستیکی است.

فروشندگان همچنین می‌گویند این مدت شاهد کاهش دوره‌ای انواع محصولات پلاستیکی در بازار بودند و در هر دوره بعضی از محصولات را به سختی در بازار پیدا می‌کردند. از سوی دیگر افزایش چشمگیر قیمت این محصولات، مغازه‌داران را نیز برای تهیه ظروف پلاستیکی دچار مشکل کرده است؛ موضوعی که دبیر انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف هم آن را تایید کرده و می‌گوید "به دلیل کاهش عرضه مواد اولیه و ترس از اتهام احتکار، قیمت این محصولات دو تا سه برابر افزایش یافته است".

در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی، مشاهدات از قیمت ظروف یکبار مصرف در بازار حاکی از این است که هر قطعه ظروف «تک پرس آلومینیمی» بیش از سه برابر ظرف «تک پرس فومی» فروخته می‌شود. به طوریکه بسته ۳۰۰ تایی ظرف «تک‌پرس فومی» ۶۲ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ یعنی هر عدد ۲۰۶ تومان. همچنین هر عدد ظرف «تک پرس آلومینیمی» ۷۰۰ تومان است که به گفته فروشندگان، ‌ هر چه تعداد بیشتری خریداری شود قیمت ظرف آلومینیومی ارزان‌تر حساب می‌شود.

‌ «لیوان یکبار مصرف پلاستیکی» که پرمصرف‌ترین ظرف یکبار مصرف در این ایام است در بسته‌های ۵۰۰ تایی به قیمت ۲۸ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ یعنی دانه‌ای ۵۶ تومان. همچنین «لیوان‌های یکبار مصرف کاغذی» که به گفته دست‌اندرکاران زیان کمتری نیز برای محیط زیست دارد، دانه‌ای ۲۳۰ تومان و در بسته‌های ۵۰ تایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.

«قاشق و چنگال پلاستیکی»، هر کدام در بسته‌های جداگانه ۱۰۰ تایی ۸۰۰۰ تومان قیمت دارد که برای این محصولات جایگزین گیاهی به قیمت بسته‌ای ۲۵۰۰ تومان در بازار عرضه می‌شود که در هر بسته آن ۱۲ عدد موجود است.

بشقاب یکبار مصرف نیز که معمولا استفاده کمتری در این ایام دارد، در بسته‌های ۲۵ تایی در دو طرح شیشه‌ای و سفید موجود است. قیمت هر بسته «بشقاب پلاستیکی سفید» ۱۰ هزار تومان و هر بسته «بشقاب پلاستیکی شیشه‌ای» ۵۰۰۰ تومان است.

البته در بازار مصرف ظروفی هم عرضه می شوند که به اصطلاح کالای زیرپله‌ای خوانده می‌شوند و به دلیل نداشتن مجوز استاندارد و پروانه ساخت ارزان‌تر هستند. اما تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران بازار این محصول به خریداران توصیه می‌کنند محصولاتی را بخرند که پروانه ساخت دارند، چراکه این برچسب نشان‌دهنده این است که ظروف، مورد تایید اداره کل نظارت غذا و مواد آشامیدنی وزارت بهداشت است.

همچنین درخصوص احتمال مضر بودن مصرف غذای داغ در ظروف یکبار مصرف برای سلامتی، باید در نظر داشت که مسئولیت این کالا با توجه به نام آن این است که غذا را از محل طبخ تا منزل منتقل کند در نتیجه نگه داشتن غذا یا گرم کردن غذا با این ظروف در مایکروفر درست نیست و این کالا حد و درجه حرارت مصرف دارد که روی پروانه ساخت آن ذکر شده است.

موضوع دیگری که در صنعت پلاستیک به آن تاکید می‌شود این است که پلاستیک ثروت مولدی است که نباید از بین برود؛ لذا باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد که پلاستیک زباله نیست و ظروف یکبار مصرفی که در ایام محرم استفاده می شود می‌تواند به صنعت بازیافت برگردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام بازار ماه محرم ظروف يكبار مصرف مواد پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۳۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید

به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه تکلو ضمن تاکید بر سلامت آب‌های آشامیدنی و معدنی بسته بندی، افزود: امکان ندارد ارگان نظارتی مهمی مثل سازمان غذا و دارو بدون مطالعه و لحاظ مسائل فنی و بهداشتی برای فرآورده‌ای مجوز مصرف و پروانه بهداشتی صادر کند کما اینکه عدول از تعهدات توسط شرکت هم می‌تواند موجب ابطال موقت یا دائم مجوز شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مباحث فنی و علمی اصولاً در رسانه‌های عمومی نیست، تصریح کرد: گاهی ناچار هستیم برای اطمینان بیشتر مردم نکاتی را گوشزد کنیم مثل اینکه گرانول پلیمر مورد مصرف جهت بسته بندی آب‌های بسته بندی شده، پلیمر پلی اتیلن ترفنالات است که از دو منومر اتیلن گلایکون و اسید ترفتالیک تحت خلأ دما و زمان معین و با ایجاد پیوند کوالانسی بین دو منومر مذکور در راکتور پتروشیمی تولید می‌شود.

کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: این شرکت پترو شیمی تندگویان دارای گواهی مناسب برای مصرف انسان از آزمایشگاه‌های داخل و خارج کشور است، لذا قرار گرفتن بطری آب در معرض نور آفتاب و یا انجماد آن در فریز، قادر به تخریب بطری‌های یکبار مصرف آب و خروج ترکیبات فتالات از پلیمر نمی‌شود.

تکلو در پایان به مردم این اطمینان را داد که با توجه به کنترل سه سطحی سلامت آب‌های معدنی و آشامیدنی بسته بندی در سازمان غذا و دارو، با خیال راحت از آنها استفاده کنند و بدانند کوچک‌ترین تهدید سلامتی در فرآورده‌های غذای و آشامیدنی در اولین زمان ممکن به اطلاع آنها خواهد رسید.

کد خبر 6097843 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • سلامت آب‌های بسته بندی هیچ مشکلی ندارد/ به شایعات توجه نکنید
  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • آب‌ بسته بندی چه مزیت هایی دارد
  • قیمت روغن خوراکی امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟