Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@19:19:42 GMT

گزارش تسنیم| هشدارهای تازه عطامحمد نور به دولت افغانستان چقدر جدی است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۳۱۲۷

گزارش تسنیم| هشدارهای تازه عطامحمد نور به دولت افغانستان چقدر جدی است؟

‍‍‍‍‍‍

رئیس اجرایی حزب جمعیت و از اعضای رهبری ائتلاف بزرگ ملی افغانستان به دولت این کشور هشدار که از اعمال خشونت و برخورد غیر قانونی با هوادران احزاب سیاسی در این کشور خودداری کند اما با توجه به گذشته درباره عملی شدن این هشدارها تاحدودی تردید وجود دارد. ۲۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، روز گذشته نیروهای پلیس در ولایت هرات با شلیک هوایی و استفاده از خشونت شماری از معترضان که هواداران ائتلاف بزرگ ملی بودند را بازداشت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«عطامحمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان در واکنش به این موضوع تصریح کرد که دولت به جای پاسخگویی به خواست‌‌های احزاب سیاسی و مردم این کشور به خشونت متوسل شده و در پی خاموشی صدای مردم است.

وی اظهارداشت: «هشدار می‌دهم که اگر به زودی همکاران تحصن کننده ما در ولایت هرات را که به صورت غیر قانونی بازداشت شدند، آزاد نشوند با اعتراضات بی سابقه مردمی روبرو خواهند شد که عواقب آن به عهده دولت این کشور خواهد بود».

وی افزود: دولتی که توان مقابله با چند مخالف مسلح را ندارد چگونه می‌تواند در برابر موجی از خشم مردم افغانستان رویارویی کند.

عطامحمد نور اظهار داشت: بهتر است دولت افغانستان نیرویی را که در برابر مردم استفاده می‌کند برای تامین امنیت شهروندان این کشور به کار گیرد.

عضو شورای رهبری اپوزیسیون دولت افغانستان ادامه داد: آنها بدانند که ما در تصمیم خود استوار و مصمم هستیم و هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر ما ایستادگی کند.

اخیرا شماری از هواداران احزاب سیاسی افغانستان در اعتراض به تلاش دولت این کشور برای سازماندهی انتخابات و مقاومت در برابر اصلاحات انتخاباتی دفاتر کمیسیون انتخابات این کشور را در شماری از ولایت‌ها مسدود کردند.

معاون امنیتی وزارت کشور افغانستان نیز به نیروهای امنیتی افغان دستور داد تا با هواداران احزاب برخورد کرده و دفاتر کمیسیون انتخابات این کشور را بازگشایی کنند.

در چند روز گذشته معترضان دفاتر کمیسیون انتخابات در ولایت‌های هرات، بلخ، ننگرهار و قندهار را مسدود کردند که در نتیجه با برخورد نیروهای پلیس این کشور روبرو شدند.

از سوی دیگر، دولت افغانستان تاکید کرده است که دفاتر کمیسیون انتخابات در سایر ولایت‌های افغانستان بزودی بازگشایی خواهند شد و نیروهای امنیتی در صورت لزوم با هوداران احزاب سیاسی نیز برخورد خواهد کرد.

اخیرا کمیسیون انتخابات افغانستان نیز هشدار داده بود که اگر دفاتر این کمیسیون از سوی معترضان مسدود شود ممکن است انتخابات پارلمانی این کشور به موقع برگزار نشود.

«عبدالبدیع صیاد» رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان از دولت این کشور خواست تا هر چه سریعتر دفاتر کمیسیون انتخابات در ولایت های قندهار، هرات و بلخ را بازگشایی کند.

وی مسدود کردن دفاتر کمیسیون انتخابات را اقدامی نادرست دانست و برای آغاز دور جدیدی از گفت‌وگوها با احزاب سیاسی این کشور اعلام آمادگی کرد.

 عطامحمد نور اوایل سالجاری که از سوی اشرف غنی مجبور به کناره گیری از ولایت بلخ شده بود بارها دولت افغانستان را به اعتراضات گسترده مدنی تهدید کرد اما ارگ ریاست جمهوری افغانستان هرگز تهدیدات وی را جدی نگرفت.

برخی از کارشناسان بر این باورند که هشدار اخیر رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی با توجه به عملکرد گذشته وی، متفاوت است زیرا در حال حاضر عطامحمد نور در راس ائتلاف بزرگ ملی افغانستان قرار دارد که حمایت بیش از 30 حزب سیاسی را در برابر دولت این کشور با خود دارد.

بنابر این افزایش تنش‌ها بین عطامحمد نور و دولت افغانستان آن هم در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور می‌تواند باعث ایجاد بحران جدید و یا حتی پایان عمر حکومت وحدت ملی شود.

اگر چه کمیسیون انتخابات افغانستان برای حل این مسئله خواستار آغاز مذاکره با احزاب سیاسی این کشور شده است اما  در 2 ماه گذشته چندین دوره رایزنی‌های مشترک احزاب سیاسی با دولت و کمیسیون انتخابات بدون نتیجه پایان یافته است. زیرا ظاهرا دولت افغانستان تحت هیچ شرایطی حاضر به پذیرش اصلاحات انتخاباتی و استفاده از فناوری بیومتریک در انتخابات پارلمانی این کشور نیست.

از سوی دیگر، «عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز روز گذشته در شورای وزیران این کشور گفت که احزاب سیاسی باید از مسدود کردن دفاتر کمیسیون انتخابات خودداری کنند زیرا این اقدامی غیر سازنده است.

با این حال، کمتر از یک ماه زمان به برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور باقی مانده است اما احزاب سیاسی افغانستان خواستار استفاده از فناوری بیومتریک و اصلاح نظام انتخاباتی برای تضمین شفافیت انتخابات پارلمانی در این کشور هستند.

این در حالی است که تنش‌های سیاسی بین دولت و احزاب سیاسی، وارد مرحله جدیدی شده و با بازداشت معترضان در ولایت‌های مختلف افغانستان احتمال برخورد فیزیکی دو طرف رت بیش از گذشته افزایش داده است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۳۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

رئیس مجلس با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، گفت: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم اما با دولت همراهی کرده‌ایم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی،  محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در  مجلس برگزار شد.

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را  به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه با یادآوری اینکه  حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر  به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • بازگشت حدود ۸۵۰ شخصیت‌ به افغانستان
  • دور خیز احزاب برای مرحله دوم انتخابات مجلس
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟