Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@16:09:02 GMT

توقف نوسازی بافت فرسوده تهران ۹ ماهه شد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۵۴۳۶

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ابلاغ برنامه ملی بازآفرینی شهری توسط رییس جمهور در سال ۹۶ باعث شد وزیر راه و شهرسازی درمحله سیروس تهران حاضر شده و کلنگ احداث ۱۰۰ واحد مسکونی را به زمین بزند.

اما در همان روز نیز بوی توقف و وجود مشکل در این پروژه می‌آمد چرا که در آن مراسم با حضور اکبر ترکان که با حکم رئیس جمهور به عنوان «مشاور رییس جمهور در امور هماهنگی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری» منصوب شده بود حاشیه‌هایی ایجاد کرد و موجب دلخوری‌هایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این حاشیه چندان هم مهم نبود چرا که قرار بود مشکلات بیشتری پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس را تحت الشعاع خود قرار دهد.

*آخوندی: ساخت پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس آغاز یک تغییر نگرش در شهر و طراحی شهری است

آخوندی وزیر راه و شهرسازی در آن مراسم کلنگ زنی در ۱۲ بهمن ماه ۹۶ با تاکید براینکه ساخت پروژه ۱۰۰ واحدی محله سیروس آغاز یک تغییر نگرش در شهر و طراحی شهری است، گفته بود که دولت، مردم و تمامی ساکنین محلات باید خط بطلانی بر تصمیمات و سیاست‌های گذشته بکشند و دوران ساخت بیغوله را به پایان برسانند.

وزیر راه و شهرسازی ارتقای کیفیت زندگی را هدف اصلی دولت دوازدهم در حوزه شهری دانسته و گفته بود پروژه ۱۰۰ واحدی باید به عنوان یک نمونه در تهران  اجرا شده و در نهایت منجر به ارتقای زندگی مردم شود. به گونه‌ای که آن‌ها بتوانند ضمن لذت بردن از محیط زندگی خود، به آن حس تعلق داشته و تجلی تمامی خاطرات تاریخی و هویت ایرانی خود را در آن پیدا کنند.

این اظهارات در حالی مطرح شد که با گذشت بیش از ۸ ماه از مراسم کلنگ زنی هنوز محله سیروس به دلیل مشکلاتی در نشت گاز و تغییر تیم شهرداری متوقف است و تا این مشکل که در سال گذشته وعده هایی بر حل آن داده شده بود مرتفع نشود استارت پروژه زده نخواهد شد.

* نشت گاز و تغییر تیم شهرداری دلیل طولانی شدن زمان اجرای پروژه سیروس

عشایری معاون وزیر راه و شهرسازی که سال گذشته در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس دلیل توقف و تاخیر در آغازنوسازی مسکن در برنامه ملی بازآفرینی شهری را وجود گاز در شبکه عنوان کرده بود دو روز پیش نیز بصورت سر بسته در خصوص طولانی شدن زمان اجرای پروژه سیروس تهران گفت که پروژه محله سیروس به دلیل مشکلاتی در نشت گاز و تغییر تیم شهرداری کمی به طول انجامیده است.

ظاهرا بعد از گذشت ۸ ماه از کلنگ زنی پروژه مزبور هفته گذشته در کمیسیون ماده ۵ این موضوع مطرح شده و قرار است مشکل برطرف شود.

طبق تعهدات اعلام شده از سوی شرکت بازآفرینی شهری در سال جاری برای  ۲۷۰ محله در سطح کشور عملیات بازآفرینی در نظر گرفته شده و آغاز شده است که در این راستا قرار بر این شده تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تأمین خدمات روبنایی و زیربنایی از سوی دولت و ۲۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان وجوه اداره شده در اختیار بانک‌ها قرار بگیرد.

عشایری مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری و معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۱۸ محله باید در شهر تهران بهسازی و نوسازی شود، گفت: عملیات نوسازی این محلات از امسال شروع شده و خوشبختانه شهرداری نیز تا کنون میزان ۸۵۰ میلیارد تومان تخفیف برای صدور پروانه ساختمانی در این راستا اعمال کرده است که دولت باید به طرق گوناگون آن را جبران کند.

پروژه مسکونی سیروس که در اراضی شرکت عمران و بهسازی شهری ایران به وسیله شرکت سرمایه‌گذاری بانک مسکن در این منطقه ساخته خواهد شد به عنوان الگوی پشتیبان طرح پیشگام برنامه ملی بازآفرینی در استان تهران بوده و همچنین قرار است طبق الگوی طرح مسکن اجتماعی اجرائی شود.

طرح بازآفرینی محله قدیمی سیروس در ۱۲ محله و ۵ مرحله برنامه‌ریزی شده که این پروژه ۱۰۰ واحدی یکی از آن ها خواهد بود.

بر اساس این گزارش، مطابق جزئیات طرح «پیشگام»، ساخت ۵۵ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران برای افق ۵ساله، هدف‌گذاری شده است؛ به‌طوری‌که با شروع فاز اول، امکان تکرار این ظرفیت برای هر سال وجود داشته و ساخت‌وساز در این طرح با سه روش «محلی‌سازی»، «محله‌سازی مرحله‌ای» و «محله‌سازی جایگزین» انجام می‌شود.

رئیس جمهور برنامه ملی بازآفرینی شهری را ضمن بازسازی مناطق فرسوده، طرحی نو برای تامین مسکن، از جمله برای خانه اولی ها دانست و با بیان اینکه دولت فروش سریع 50 درصد واحدهای ایجاد شده در طرح بازآفرینی را تضمین می کند، تاکید کرد: ساختمان‌هایی که تحویل مردم می شود باید در برابر زلزله حداقل 7.5 ریشتری مقاوم باشد.

روحانی در مراسم آغاز اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری «امید» در ۱۹ بهمن گفته بود که طرح بازآفرینی شهری برنامه اساسی دولت برای مسکن خانه‌اولی‌ها، صیانت از جان و سلامت مردم و نوسازی محلات کهنه و فرسوده است.

وی گفته بود باید تأکید کنم که دولت خانه‌ساز خوبی نیست، همچنان که تاجر و بنگاه‌دار خوبی هم نیست و معتقدم هر کاری که بر عهده دولت قرار دارد و می‌توان آن را به مردم واگذار کرد، بایستی همه آن امور به مردم واگذار شود.

رئیس جمهور تاکید دارد در بخش مسکن بایستی ساخت و ساز در اختیار مردم و شرکت‌های خصوصی باشد و دولت در این حوزه وظیفه حمایت و پشتیبانی دارد.

به گفته سازندگان مسکن هرگونه فعالیت در بافت فرسوده بسیار مشکل‌تر از ساخت‌وساز در خارج از شهر است و دولت، شرکت‌های آب و برق و گاز و شهرداری باید همه گونه همکاری با سازنده ها داشته باشند، اما امید می رود پروژه ۱۰۰ واحدی سیروس که فاز نخست طرح "پیشگام"است باعث شناسایی مشکلات شود و ساخت واحدهای مسکونی بعدی با مشکلات کمتری ادامه یابد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۵۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور پررنگ مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده همزمان با پرداخت تسهیلات

محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  اجرا و نوسازی بافت های فرسوده نقش بسیاری در بهبود و تسریع اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن  دارد گفت: در صورتی که همکاری  دستگاه ها و بانک ها در پرداخت تسهیلات تقویت شود به طور قطع شاهد آن خواهیم بود که  حضور مردم و بخش خصوصی در این زمینه افزایش می یابد.

وی افزود: نوسازی بافت های فرسوده نقش موثری در تقویت اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن دارد و با توجه به آنکه بخش زیادی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در حوزه نوسازی بافت های فرسوده است بنابراین تنها راهکار برای آنکه متقاضیان به این بخش ورود کنند پرداخت تسهیلات ساخت و تخصیص زمین است.

آیینی یادآور شد: دولت باید برای ورود به این بخش و تقویت آن از تمامی ظرفیت های مردمی در این حوزه استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور
  • تشکیل۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • تشکیل ۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • حضور پررنگ مردم برای نوسازی بافت‌های فرسوده همزمان با پرداخت تسهیلات
  • ۱۶ هزار و ۹۶۶ هکتار بافت ناکارآمد در استان خراسان رضوی شناسایی شد
  • ضرورت استفاده از مشوق ها برای بازسازی و توانمندسازی بافت های فرسوده لرستان