Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ بهرام پارسایی نماینده شیراز و سخنگوی فراکسیون امید مجلس به اهداف استیضاح‌کنندگان وزرا اشاره کرد و گفت: استیضاح وزرا از اختیارات نمایندگان و بازوی نظارتی مجلس بر دولت است. برخی از استیضاح‌ها به‌صورت قطع اهداف سیاسی دخیل است. عده‌ای با مطرح کردن استیضاح‌ها به دنبال تضعیف دولت هستند.

او ادامه داد: اما بخشی از استیضاح‌ها هم به نحوه پاسخگویی رئیس‌جمهور برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای روحانی نتوانست با پاسخ‌هایش مجلس را قانع کند. ما انتظار داشتیم رئیس‌جمهور به‌صورت شفاف صحبت کند. برخی می‌گویند مصلحت کشور این بود اما به نظر من مصلحت گفتن واقعیت بود. نمی‌توان واقعیات را بیان نکرد و انتظار داشت مملکت روبه‌راه شود.

سخنگوی فراکسیون امید عدم اقناع نمایندگان از پاسخ‌های روحانی در روز سؤال از رئیس‌جمهور را دلیل دیگر استیضاح وزرا اعلام و تأکید کرد: یکی از دلایلی که استیضاح‌ها مطرح می‌شود مربوط به‌روز سؤال از رئیس‌جمهور است که آن‌طور که انتظار می‌رفت ایشان شفاف صحبت نکرد و حرف جدید نزد. علیرغم اینکه در مصاحبه تلویزیونی اعلام کرده بود که در مجلس همه‌چیز را می‌گویم.

پارسایی گفت: برخی از نمایندگان هم نگرانی‌هایی را از وضع موجود دارند اما در بخش اقتصادی تجربه‌ای که در چند ماه گذشته به دست آوردیم، این است که مجلس تنها می‌تواند به وزارت خانه‌ها نظارت کند اما ما نمی‌توانیم به بانک مرکزی، سازمان برنامه‌وبودجه و... نظارت کنیم. ما شاهد تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی به‌عنوان یکی از مراکز مهم مخصوصاً در مباحث ارزی بودیم. همین‌طور استیضاح وزیر اقتصاد اما بعد از استیضاح شاهد نبودیم که وضعیت بهتر شود.

او ادامه داد: اگر استیضاح‌ها جواب می‌داد و منجر به تحقق خواست نماینده‌ها یعنی ثبات اقتصادی و برون‌رفت از شرایط فعلی می‌شد، می‌توانستیم به تأثیر استیضاح سایر وزرا هم امیدوار باشیم اما زمانی که ما تجربه کردیم و دیدیم که در استیضاح وزرا به نتیجه‌ای که می‌خواستیم نرسیدیم باید تجدیدنظر کنیم.

سخنگوی فراکسیون امید، با بیان اینکه در برخی مشکلات اقتصادی نمایندگان مقصر هستند، تأکید کرد: در حال حاضر هم در استیضاح وزرای اقتصادی کاملاً اعتقاد دارم که در مباحث اقتصادی ما مشکلاتی داریم و مردم به‌ شدت نگران هستند و دغدغه دارند. ما باید برای این مشکلات راه‌حلی پیدا کنیم. در بخش زیادی از مسائل اقتصادی به نظر من، ما نمایندگان مقصر بودیم. برای مثال مسکوت گذاشتن و یا بازی دادن لوایح چهارگانه fatf که می‌توانست روزنه‌ای برای ارتباطات بانکی و اقتصادی ما با دنیا باشد، از تقصیرات ما بود.

پارسایی گفت: البته بخشی از مشکلات اقتصادی هم به دولت برمی‌گردد و بخشی هم فراتر از اختیارات مجلس و دولت است. آقای روحانی در جلسه سؤال از رئیس‌جمهور باید اعلام می‌کرد که چقدر در مسائل اقتصادی اختیار دارد و چون نگفت در حال حاضر او را مخاطب قرار می‌دهند. چون واقعیت را نگفت بنابراین باید مسئولیت‌ها را بپذیرد.

او با بیان اینکه تجربه چند ماه اخیر نشان می‌دهد سیاست استیضاح وزرا، سیاست کارا و نتیجه‌بخشی نیست، گفت: ضمن احترام به نظر سایر همکاران استیضاح وزرای اقتصادی در این مقطع قطعاً شرایط را بدتر خواهد کرد و استیضاح را به نفع منافع ملی نمی‌دانم. سیاست‌های ما قائم به شخص نیست که بگوییم یک وزیر می‌تواند در بخش اقتصادی تصمیم‌گیرنده باشد. سهم اختیار دولت در مسائل اقتصادی و سیاست‌گذاری اقتصادی برای ما مبهم است البته سهم وزارتخانه‌های اقتصادی هم با توجه به معاونت‌های مختلف و سازمان برنامه‌وبودجه مشخص نیست در دولت چقدر است.

این نماینده مجلس در خصوص اینکه آیا در مجلس برخی به دنبال از حد نصاب انداختن دولت با استیضاح‌های مختلف هستند؟ گفت: افرادی که به دنبال اهداف سیاسی هستند با سؤال از رئیس‌جمهور کار خود را استارت زدند و قطعاً برای تضعیف دولت علیرغم تأکیدات رهبری از هیچ کوششی فروگذار نخواهند بود اما تمامی استیضاح‌ها را نمی‌توان به کسانیکه به دنبال این هدف هستند انتصاب داد.

پارسایی تأکید کرد: در چند سال گذشته مجلس استیضاح چندانی نداشته ولی بازهم تأکید می‌کنم که بجای استیضاح که حق مسلم ما است با توجه به اینکه استیضاح‌ها در تیم اقتصادی جواب نداده است خودمان را کنکاش کنیم که چرا مجلس لوایح چهارگانه را تصویب نمی‌کند و حتی معاونت قوانین با دست‌کاری کردن لوایح، چند ماه این لایحه را معطل گذاشت و در مجلس هم پیشنهاد مسکوت ماندن آن را قبل از انتخابات هیات رئیسه به رأی گذاشتند تا این‌گونه بتوانند رأی مخالفان را بگیرند.

او در پایان گفت: با برکناری وزرا مشخص نیست وزیر بعدی آقای روحانی آدم توانمندتری باشد یا خیر. بنابراین به نظر من کمیسیون‌های تخصصی با ارائه طرح‌هایی برای برون‌رفت از وضعیت کنونی می‌توانند در بهبود شرایط کمک کنند. ضمن اینکه مرکز پژوهش‌های مجلس با توجه به هزینه زیادی که برای آن می‌شود، می‌تواند کار خود را منتهی به گزارش به صحن نکند و چند طرح اساسی و استخوان‌دار در مباحث سیاسی و اقتصادی بیاورد؛ چراکه برخی از مشکلات اقتصادی ما نشات گرفته از مشکلات سیاسی است و این مشکلات به‌هم‌پیوسته است. بنابراین استیضاح وزرای اقتصادی راه‌حل نیست.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت استیضاح مجلس شورای اسلامی فراکسیون امید استیضاح وزرا FATF ایران FATF مجلس رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۵۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش ها در مجلس برگزار شد.

آنگونه که فارس روایت کرده، قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

حجت‌الاسلام بحرینی نماینده مشهد نیز در این جلسه صدای فردی را پخش کرد که در تماس با دفتر ارتباطات مردمی خود، انتقادات صریحی را علیه سیاست‌های کنونی مطرح کرده و تاکید می‌کرد که این رویکرد به تولید کننده و مصرف کننده آسیب زده است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899486

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم گیران اقتصادی کشور قرار گرفت
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود