Web Analytics Made Easy - Statcounter

قزوین - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: مهارت سنتی پخت شیرینی حاجی کریمی قزوین در فهرست میراث ملی ناملموس کشور به ثبت رسید.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، محمد علی حضرتی روز سه شنبه افزود: قزوین، شهرِ دوست‌ داران شیرینی است و علاقه مردم دیار مینودری به پخت شیرینی‌های سنتی در کنار هنر بانوان خوش سلیقه و کدبانوی قزوینی موجب شده که از دیرباز شیرینی‌های متعدد و متنوعی با عطر و طعم دلپذیر درقزوین تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: نحوه تهیه خمیر وآماده سازی آن ، افزودن مواد اولیه ، تهیه قالب های گوناگون و زیبا ، نحوه و زمان پخت شیرینی وآراستن شیرینی ها در طرح ها و مدل های مختلف هریک نیاز به مهارت و دانش خاص داشته و گویای ذوق و ابتکار زنان و مادران این دیار است.
حضرتی ها با اشاره به ثبت مهارت سنتی پخت شیرینی حاجی کریمی قزوین در فهرست میراث ملی ناملموس کشور، اظهار داشت: شیرینی حاجی کریمی یکی از شیرینی‌های سنتی خوش عطر و طعم و با سابقه قزوین است و مانند کلوچه، از مغز شیرین و معطری تشکیل شده که متاسفانه علی رغم قدمت تاریخی و ارزشهای غنی غذایی ، این شیرینی در معرض فراموشی قرار گرفته و تهیه آن نسبت به دیگر شیرینی های سنتی شهر قزوین در قنادی ها و در میان بانوان قزوینی رواج کمتری دارد.
وی ادامه داد: به منظور ماندگاری و حفظ ارزش های این شیرینی سنتی و اصیل قزوین و نیز جلوگیری از حذف طعم و مزه آن از ذائقه مردم پرونده ثبتی آن با تلاش کارشناسان ثبت این اداره کل تهیه و به شورای تخصصی ثبت میراث نا ملموس کشور ارسال شد و با تائید اعضای شورا مهارت سنتی پخت شیرینی حاجی کریمی قزوین در فهرست میراث ملی ناملموس کشور به ثبت رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین یادآور شد: شیرینی‌های سنتی قزوین فرصتی ارزشمند برای رونق اقتصادی و توسعه گردشگری استان به شمار می روند که امیدواریم با ثبت این مواریث ارزشمند معنوی زمینه پاسداری و معرفی شایسته آنها در عرصه های ملی و جهانی فراهم شود.
3013

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي ميراث ملي ناملموس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد

علی بویری گفت: باتوجه به وضعیت آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آنها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.

سرپرست پایگاه میراث‌جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالار‌های موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند

او با اشاره به این‌که آثار تاریخی مرمت‌شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، ایلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آنها نامطلوب و به علت حساسیت آنها سال‌ها بود که دست‌نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد. همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استاندارد‌های جهانی این حوزه و استحکام‌بخشی ساختار نیز روی آنها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری گفت: موزه باستان‌شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • ۱۰ محور شریانی و غیر شریانی کشور همچنان مسدود است
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • آیین سنتی پخت شیربرنج در روستای توندر کوهسرخ خراسان رضوی برگزار می‌شود
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد