Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@17:35:22 GMT

با این وسیله هرگز شنا نکنید

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۸۴۲۵

با این وسیله هرگز شنا نکنید

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خانم اما جنکینز (Emma Jenkins) در سال ۲۰۱۳ به همراه فرزندان خود به انجام ورزش شنا در استخر آب درحالی که لنز تماسی در چشم داشت پرداخته بود که پس از مدتی دچار عفونت شدید در چشم شد و در نهایت پس از بی نتیجه بودن درمان‌ها، پزشکان ناچار به انجام عمل جراحی پیوند قرنیه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زن دچار عفونت کراتیت میکروبی (microbial keratitis) از آب شده بود. عفونت سبب ایجاد زخم در قرنیه و از بین بردن قدرت بینایی او شده بود.


عفونت کراتیت میکروبی در این زن با نشانه هایی، چون سردرد، دید مبهم و درد شدید چشمی نمایان و در نهایت سبب ناتوانی او از دیدن اجسام و مناظر شد.

خوشبختانه پس از سه سال تحمل نابینایی در چشم راست، درسال ۲۰۱۶ پزشکان اهدا کننده مناسبی برای او یافتند و عمل پیوند قرنیه با موفقیت انجام و حال این زن دوباره قادر به تماشای محیط اطراف است.

او فقط به مدت ۲۰ دقیقه در زمان انجام بازی‌های آبی لنز تماسی را بر چشم داشت، اما در عرض سه روز پس از ورود عامل عفونی بینایی خود را از دست داد و تنها قادر به تشخیص مقدار اندکی نور و حرکت به وسیله چشم چپ خود بود. 

پزشکان ابتدا برای او قطره‌های استروئیدی تجویز کردند، اما پس از سه روز از مصرف آن‌ها خانم جنکینز به دلیل رشد سریع عفونت بینایی چشم چپ خود را از دست داد.

عفونت افزون بر ایجاد زخم، عفونت در قرنیه کل چشم خانم جنکینز را فراگرفته و او مجبور به بستری شدن دربیمارستان به مدت ۵ روز شد تا از گسترش عفونت به سایر قسمت‌های بدن به ویژه مغز جلوگیری شود.

پیوند قرنیه چشم

پیوند قرنیه یک جراحی بسیار تخصصی است و می‌تواند در زمان هوشیاری بیمار و تحت بی حسی موضعی انجام شود، درپیوند قرنیه تمام یا بخشی از قرنیه که آسیب دیده است با قرنیه اهدایی تعویض می‌شود؛ قرنیه لایه شفاف چشم است که وظیفه آن ورود نور به داخل چشم است.
این جراحی معمولاً یک ساعت به طول می‌انجامد از جمله عارضه‌های آن عفونت در محل جراحی، مشکل بینایی و یا پس زدن عضو پیوندی از سوی بدن است.

موارد منع استفاده از لنز چشمی

پزشکان هشدار می‌دهند افراد در زمان استحمام، انجام بازی‌های آبی، شنا و حتی استفاده از سونای مرطوب از لنز‌های تماسی استفاده نکنند، زیرا درصورت وجود باکتری و میکروب درآب، این عامل‌های بیماری زا بین لنز و چشم بیمار به دام می‌افتند و خطر بروز عفونت را دوچندان می‌کنند.

حتی پس از اتمام شنا نیز ابتدا افراد باید استحمام و بدن خود راکاملاً خشک کنند و آنگاه با دست تمیز لنز تماسی را در چشم خود قرار دهند.

استفاده از لنز تماسی باید با نظارت پزشک انجام شود، همچنین افراد باید نظارت دقیقی بر شست و شو و ضدعفونی کردن آن داشته باشند.

استفاده از لنز‌های اشتراکی یا غیر استاندارد و تاریخ گذشته می‌تواند خطر ورود عفونت به چشم و نابینایی را به همراه داشته باشد؛ افزون بر ورود عامل‌های باکتریایی و میکروبی استفاده بیش از اندازه از برخی قطره های چشمی بدون نظارت پزشک،  برخی عامل های ژنتیکی، بالا بودن نمره چشم و مواردی ازاین دست نیز می تواند سبب نازک شدن قرنیه چشم و درمواردی به دلیل پارگی آن سبب نیاز به  پیوند قرنیه شود.

منبع: Dailymail
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۸۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، میثم معزی گفت: در کمتر از ۵ روز موفق به انجام ۱۰ عمل پیوند در استان خوزستان شدیم که به جرأت یک جهش بی‌سابقه بوده است و از همه  عزیزان تشکر می‌کنیم، زیرا بدون شک این حرکت و همبستگی در ادامه، منجر به نجات بسیاری از بیماران خواهد شد.

وی افزود: در این هفته ۱۰ عمل پیوند داشتیم که ۴ مورد پیوند کبد و شش مورد پیوند کلیه بود.

معزی ادامه داد: از همه اعضای گروه پیوند اعم از گروه‌های جراحی پیوند، جراحی عروق، ارولوژی، بیهوشی و همه پرستاران و کادر پشتیبانی که با اقدامات لازم و فوری، زمینه‌ساز این حرکت زیبا شدند تشکر ویژه و صمیمانه دارم.

جواد شریعتی، مدیر مرکز پیوند اعضا بیمارستان گلستان هم در این خصوص می‌گوید: واقعا نمی‌دانم با چه زبانی از خانواده‌های اهداکننده تشکر کنم، با این ایثار و جهاد و کار ارزشمند، ۱۰ انسان به زندگی دوباره بازگشتند و قطعا اجر و پاداش این خانواده‌های ایثارگر نزد خداوند متعال محفوظ است.

وی افزود: امیدوارم فرهنگ اهدای عضو روز به روز توسعه بیشتری یابد.  

دیگر خبرها

  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان در ۵ روز، جهشی بی سابقه
  • انجام ۱۰ عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • انجام ۱۰ عمل اهدای عضو در خوزستان در ۵ روز
  • ۶ عمل پیوند اعضا در خوزستان انجام شد
  • انجام ۶ عمل پیوند اعضا در خوزستان
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی