Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا یاراحمدی‌ متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ‌ اختلالات خواب در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مبنی بر علت ایجاد سرگیجه و سردردهایی‌ توأم با تاری دید گاه به گاه بیان کرد: تاری دید اگر به طور متوالی و بلافاصله‌ بعد از هر سردردی‌ انجام شود باید حتماً مورد بررسی تخصصی‌ قرار گیرد اما گاهی یک سری از سردردها‌ و سرگیجه‌های ناشی از گرمازدگی‌ می‌توانند عامل ایجاد تاری دید نیز شوند که در این موارد استفاده از مسکن‌ بزرگترین‌ اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ‌ اختلالات خواب تأکید کرد: عزاداران‌ حسینی اگر می‌خواهند دچار مشکلاتی همچون سرگیجه‌، ضعف عمومی و سردرد نشوند حتماً‌ 8 ساعت خواب شبانه کامل را داشته باشند و به هیچ عنوان به ویژه طی این چند روز کم نخوابند زیرا همین مسئله با کاهش عملکرد مغز، قدرت حافظه را کاهش می‌دهد و علاوه بر آن امکان تمرکز کامل فرد را به حداقل‌ می‌رساند، اگر در چنین موردی همان فرد حین پیاده‌روی زیر آفتاب و حتی گریه کردن باشد این مسئله میزان سرگیجه و سردرد را افزایش می‌دهد و کار را به ضرورت دریافت‌ مسکن و حتی درمان‌های اورژانسی‌تر می‌رساند.

نقش شربت آبلیمو در رفع سردرد و سرگیجه

وی همچنین با اشاره به اینکه تاکنون هیچ علت علمی معتبری مبنی بر تأثیر شربت آبلیمو‌ در رفع سردرد‌ و سرگیجه‌ به اثبات نرسیده است، ادامه داد: برخی‌ها معتقدند‌ شربت آبلیمو‌ در کاهش سردرد نقش بسزایی دارد در حالی که واقعاً این چنین نیست اما به طور کلی نوشیدن شربت‌‌های کم شیرین و حتی نسبتاً‌ خنک می‌تواند با کاهش دمای مغز و رفع نیاز فوری بدن به قند در کنترل سردرد‌ و رفع سرگیجه‌ نقش مهمی ایفا کند.

خودداری از مصرف زیاد خرما در روزهای گرم

یاراحمدی‌ یادآوری کرد: مصرف زیاد خرما با تشنه‌ کردن فرد می‌تواند بخش قابل توجهی از آب بدن را به خود جذب کند و همین کاهش آب باعث سردرد‌ می‌شود، بنابراین عزاداران‌ حسینی تا می‌توانند مایعات زیادی بنوشند و اگر ساعت‌های زیادی زیر نور آفتاب قرار می‌گیرند حتما‌ً به نوشیدن مایعات با مقدار کمی شیرینی و خنک کردن سر و صورت با آب بیشتر توجه کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۸۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید

سگ‌سانان زیرراسته‌ای از گوشتخواران هستند. گرگ، روباه و شغال هر سه شبیه سگ هستند یعنی پوزه‌ای دراز، باریک و استوانه‌ای شکل دارند. تعداد دندان‌ها ۴۲ عدد است. گوش‌های سیخ و مثلثی شکل، دم پرمو، دست و پایی بلند دارند و حیواناتی پنجه رو هستند.

حس بویایی آنها بسیار قوی و شنوایی و بینایی‌شان قوی است. دارای غده‌های تولید بو در سطح زیرین دم هستند. آنها قلمرو خود را به‌وسیله ادرار مشخص می‌کنند. در مقایسه با اغلب گوشت‌خواران دونده‌های خوبی هستند. اکثر آنها طعمه خود را تعقیب و شکار می‌کنند.

به گزارش همشهری آنلاین، این گونه‌ها در گسترش هاری در جوامع انسانی نقش مهمی دارند در نتیجه در صورت گزش حتما باید به مراکز درمانی برای دریافت واکسن هاری فوری اقدام کرد.

تصاویر برگرفته از کتاب راهنمای صحرایی پستانداران نوشته مهندس هوشنگ ضیایی است گرگ

بزرگترین سگ‌سان وحشی، گرگ است. در ایران از خانواده گرگ‌ها گونه گرگ خاکستریCanis lupus زیست می‌کند. گرگ علارغم شباهت به سگ، سری پهن‌تر، گردنی کلفت‌تر، چشمانی مورب‌تر دارد. دم قدری افتاده و صاف است و گوش‌هایش بر خلاف سگ‌سانان، نوک تیز نیست. رنگ بدنش از خاکستری تا زرد است. توله گرگ‌ها بیشتر سیاه‌رنگ‌اند و با بالا رفتن سن، رنگ پوست آن‌ها کم‌رنگ‌تر می‌شود.

رژیم غذایی: گرگ خاکستری از علف‌خواران بزرگی مانند کل و بز، قوچ و میش، آهو، مرال، شوکا، مهره داران کوچک و پرندگان تغذیه می‌کند.

زادآوری: گرگ ماده در فصل زمستان و اوایل بهار، بچه می‌زاید. پس از دو ماه ۲ تا ۱۰ بچه می‌زایند. عمر گرگ در طبیعت ۱۲ سال و در اسارت ۱۶ سال است.

وضعیت حفاظتی: جمعیت این گونه در اکثر نقاط کشور به شدت کاهش یافته و در برخی مناطق به‌طور کلی از بین رفته است.

 

شغال

شغال طلایی یا آسیایی در سراسر ایران وجود دارد. شغال‌ها تا ۱۳ سال در طبیعت زندگی می‌کنند. آنها هم در روز و هم شب فعال هستند، اگرچه در جایی که با انسان در تماس هستند تمایل به شبگردی دارند.

رژیم غذایی: شغال جانوری همه چیزخوار است و غذای آن با توجه به فصل و منطقه زندگی تفاوت می‌کند.از جانوارنی که در حاشیه جاده کشته شده‌اند تا مارمولک، میوه‌های باغات، جوندگان کوچک، خربزه، ازگیل و ...مصرف می‌کند.

زادآوری: در ایران از مهر تا بهمن ماه جفت‌گیری می‌کنند و۶ -۵ توله پس از ۶۳ روز حاملگی به دنیا می‌آورند و به مدت ۸ تا ۱۰ هفته به آنها شیر می‌دهند.

وضعیت حفاظتی: این جانور از سوی IUCN اتحادیه بین‌ المللی حفاظت از طبیعت، به عنوان موجودی با کمترین نگرانی طبقه‌بندی شده‌است.

روباه معمولی

در بین روباه‌های ایران، روباه معمولی بیشتر خود را به شهرها نزدیک کرده است. دسترسی به زباله‌های شهری و روستایی باعث شده آنها به محیط های انسانی راه یابند. با تغییر کاربری زمین‌های اطراف شهرها از مناطق جنگلی و مراتع به زمین‌های کشاورزی، پارک‌های جنگلی و یا مناطق شهری، حضور حیات وحش در سکونتگاه‌های حاشیه‌ای معمول شده است.

رژیم غذایی: روباه معمولی از پستانداران کوچک مانند موش و خرگوش، پرندگان و جوجه‌ی آن‌ها، قورباغه، حلزون، ماهی و خرچنگ، حشره‌ها و سایر بی مهرگان تغذیه می‌کند و غذاهای گیاهی در حکم غذاهای مکمل برای آن است.

زادآوری: روباه نر از بوی ادرار نوع ماده وی را پیدا می‌کند. روباه ماده ممکن است با چند نر نیز جفت گیری کند. روباه ماده در زمستان بچه می‌زاید. دوران آبستنی این روباه معمولاً بین ۵۱ تا ۶۳ روز است و تعداد توله‌ها بین ۳ تا ۸ عدد است و معمولاً ۴ عدد است. در ۱۰ ماهگی توانایی تولید مثل پیدا کرده و ۱۰ سال عمر می‌کنند.

وضعیت حفاظتی: این گونه وضعیت بدی ندارد و حمایت شده نیست.

 

  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • دردهای سمت چپ سر نشانه چیست؟
  • یادگیری زبان فرانسوی
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • یک بار برای همیشه تفاوت گرگ، شغال و روباه را با رسم شکل یاد بگیرید
  • کاهش آمار مجروحان و مصدومان حوادث در طرح سلامت نوروزی