Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@07:43:19 GMT

ما را به عشق حسین آفریده اند

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۹۰۱۴

ما را به عشق حسین آفریده اند

زنجان – ایرنا - 12 هنرمند، 13 روز محرم و هزاران عزادار و تماشاگر در میعادگاه همیشگی شهر ارمغانخانه در استان زنجان گرد هم می آیند تا در عزای سرور و سالار شهیدان ، امام حسین(ع) به شیوه خود به سوگ بنشینند.

به گزارش ایرنا، هر سال محرم که می شود، 36 کیلومتر غربی تر از زنجان، وسط شهری که تا همین سال 92 روستا بود، مراسمی با قدمت 415 سال به پا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسینیان هر سال در ظهر عاشورا به سوگ کربلاییان می نشینند و هزاران نفر برای تماشای تعزیه آنان به ارمغانخانه می آیند.
415 سال اجرای پی در پی تعزیه در محرم و هنرمند پی هنرمند و عزا پشت عزا، باعث شده است که این روزها اگر حرفی از شبیه خوانی و اجرای تعزیه در کشور به میان آید، کمتر کسی باشد که سخنی از تکیه حسینی ارمغانخانه و هنرمندان آن بر زبان نیاورد و وصف این شور و حال را نگوید.
امسال هم به تبع همه سال ها پرچم امام حسین(ع) در ارمغانخانه بالا رفته است، 12 هنرمند گرد هم جمع شده اند تا بار دیگر بساط شبیه خوانی را به پا کنند.
کربلایی اسلام افشاری یکی از همان هایی است که از سال 1326، لباس زناله بر تن می کند و در همین تکیه حسینی، تعزیه خوانی می کند.
اسلام افشاری که متولد سال 1313 است می گوید: ساکن همین شهرم و تا کنون هم ریزه خوار سفره امام حسین(ع) بوده ام، خدا این سفره را از ما نگیرد.
کربلایی اسلامی می افزاید: تمام این سال ها امام خوان بوده ام و هرگز از ایفای نقش در این هنر خسته نشده ام.
وی معتقد است کسی که در این دستگاه تلاش می کند، از امام حسین(ع) اعتبار می گیرد و کسی که در این راه قدم گذاشت خستگی نمی شناسد.
عیسی مرشدی هم دیگر تعزیه خوان این تکیه حسینی است، مردی با نزدیک 50 سال سابقه امام خوانی در تعزیه و 40 سال هنرنمایی در ارمغانخانه.
مرشدی این تکیه را نظر کرده می داند و می گوید: بارها به چشم خودم حوادثی را دیده ام که برای مردم حاضر در تکیه رخ داده اما خونی از دماغ کسی هم نریخته است.
این تعزیه خوان اشاره می کند زمانی که این تکیه خشت و گل بود، روی سر مهمانان آوار شد، یا روزی اسب ها رم کردند به سمت جایگاهی که برای زنان تعیین شده بود گریختند، کسی حتی کوچکترین خراشی هم برنداشت.
وی ادامه می دهد: این معجزات را همه دیده اند، گر نگه دار من آن است که من می دانم، شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد.
اینجا در این تکیه، هنر تعزیه خوانی سینه به سینه به ارث می رسد، چه عباس اجاقلویی که از 11 سالگی هنرنمایی می کند و چه علی بهرامی که اهل روستای شین است و 23 سال بیشتر ندارد، هر دو می گویند: این هنر را از پدر و پدربزرگمان آموخته ایم.
عباس اجاقلو 36 سال دارد و از سال 1372 هنرنمایی می کند، هنر خود را مدیون اساتیدی همچون حاج فیروز رستمی که پدر بزرگش بود یا کربلایی اسلام افشاری که هنوز هم در تعزیه می خواند، می داند.
اجاقلو معتقد است حضور و فعالیت در همین بارگاه باعث شده تا پایش به جایی که نباید، باز نشود و بیراه نرود.
وی می گوید: بدیهی است کسی که خادم و به درگاه امام حسین(ع) متوسل است، دست خالی از این درگاه باز نگردد، مثل تمام روزهای سختی که بود و امام به دادم رسید.
تعزیه خوان های قیداری مشهور هستند به هنرنمایی، علی بهرامی 23 ساله هم یکی از همان هاست، با این تفاوت که از امسال در تکیه حسینی ارمغانخانه به ایفای نقش می پردازد و امسال قاسم خوان شده است.
بهرامی که از روستای شین شهرستان خدابنده آمده می گوید: از 6 سالگی، قبل از آنکه حتی پایم به مدرسه باز شود، تعزیه خوان شدم.
وی ادامه می دهد: پدر و پدربزرگم تعزیه خوان بودند، شدند استادم و من هم شیفته این درگاه شدم.
این تعزیه خوان می افزاید: کسی که از دور نگاه می کند، شاید این هنر را کاری آسان بداند اما نمی تواند منکر سختی این شود که یک تعزیه خوان هم باید بازیگر باشد، هم خواننده و هم رزمنده و بتواند همزمان بلندگوی توی دستش و شمشیر را به بازی درآورد.
بهرامی این موضوع را هم می گوید که شاید ساعت ها هنرنمایی خسته کننده باشد، اما حضور در دستگاه امام حسین(ع) مرا مشتاق تر می کند، خستگی از تنم می رود و خوبی ها را به خاطرم می آورد.
سیروس رستمی رئیس هیات امنای تکیه حسینی ارمغانخانه در ادامه می گوید: این تعزیه هر ساله از اول تا 14 محرم اجرا می شود و همه ساله پذیرای هزاران مهمان و تماشاگر است.
رستمی اظهار می دارد که هر روز برنامه از ساعت 14 تا 18 اجرا می شود اما روز عاشورا مراسم ویژه ای به روی صحنه می رود که مردم و عزاداران می توانند از ساعت 9 صبح تا 15 بعد از ظهر به تماشای آن بنشینند.
هر سال دهه اول محرم ارمغانخانه میزبان مراسمی 415 ساله است، مراسمی با حضور 12 هنرمند تعزیه خوان، دلداده امام حسین(ع) و مشتاق به نمایش بخشی از واقعه کربلا.
3001/6085

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تعزيه ارمغانخانه عزاداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود

آسترازنکا برای اولین بار اعتراف کرد که واکسن آن علیه ویروس کرونا می‌تواند عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی «تلگراف» منتشر کرده است، این غول داروسازی به دلیل ادعای اینکه واکسن آن که با دانشگاه آکسفورد ساخته شده است در ده‌ها مورد باعث مرگ و آسیب‌های جدی شده است، به همین دلیل در یک دادخواست دسته‌جمعی تحت پیگرد قانونی قرار گرفت. وکلا می‌گویند که واکسن عوارض جانبی ایجاد کرد که تأثیر مخربی بر تعداد از انسان‌ها داشته است.

براساس گزارش الشرق الاوسط، اولین پرونده علیه آسترازنکا سال گذشته توسط پدر دو فرزند، جیمی اسکات، که پس از دریافت این واکسن در آوریل ۲۰۲۱ دچار خونریزی مغزی شد، به دادگاه ارائه شد. آسترازنکا این دعاوی را به چالش می‌کشد، اما در یک سند قانونی که در فوریه به دادگاه عالی ارائه شد، پذیرفت که واکسن این شرکت علیه کروناویروس در مواردی، باعث ایجاد لخته خون و کاهش پلاکت خوان در افراد شده است.

۵۱ پرونده علیه آسترازنکا در دادگاه عالی مطرح شده است که قربانیان و بستگان آنها خواهان غرامتی به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند هستند. اعتراف آسترازنکا که در دفاع قانونی از پرونده دادگاه عالی آقای اسکات بیان شد، در پی کشمکش‌های حقوقی شدید صورت گرفت. اگر شرکت دارو گواهی دهد که واکسن در موارد خاص قانونی باعث بیماری جدی و مرگ شده است، این می‌تواند منجر به پرداخت خسارت شود.

آسترازنکا در پاسخ نامه‌ای که در می ۲۰۲۳ به وکلای آقای اسکات ارسال شده است، ادعا کرد که واکسن در سطح کلی باعث لخته شدن خون نمی‌شود. اما در یک سند قانونی که در فوریه به دیوان عالی ارائه شد، این شرکت گفت: مشخص شده است که واکسن در موارد بسیار نادری می‌تواند باعث ایجاد لخته خوان شود. مکانیسم علت ناشناخته است. علاوه بر این، در غیاب واکسن آسترازنکا (یا هر واکسنی) نیز لخته می‌تواند ایجاد شود. در مقابل وکلا استدلال می‌کنند که واکسن آسترازنکا در افزایش سرعت لخته خوان بسیار فعال عمل کرده است، چیزی که شرکت به شدت آن را رد می‌کند.

چند ماه پس از معرفی واکسن آسترازنکا، دانشمندان عوارض جانبی بالقوه جدی را شناسایی کردند. سپس توصیه شد که یک واکسن جایگزین به افراد زیر چهل سال داده شود، زیرا خطر واکسن آسترازنکا بیشتر از آسیب ناشی از ویروس کرونا است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • فریاد خوان کوادرادو در جشن قهرمانی اینتر: هرکس نَپرد، یوونتوسی است! + فیلم
  • تکیه خاتون‌آبادی، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد
  • کلنگ‌زنی ۲ پروژه تقاطع تکیه و چمن و پارکینگ طبقاتی در سنندج
  • ۲۰ دوربین پلاک خوان برای نخستین بار در زابل نصب می‌شود
  • تاکسی‌های قم مجهز به کارت‌خوان می‌شوند
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با تکیه بر عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟