Web Analytics Made Easy - Statcounter

'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی صبح روز گذشته (سه شنبه) در راس هیاتی 110 نفره به منظور دیداری سه روزه از کره شمالی وارد پیونگ یانگ شد. همچنین 'کیم جونگ اون' و 'مون جائه این' رهبران دو کره امروز چهارشنبه دومین و احتمالا آخرین دیدار خود را با محوریت مذاکرات آمریکا و کره شمالی در مورد خلع سلاح شبه جزیره، در پیونگ یانگ برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : این روزها همه منتظرند ببیند خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی واقعا انجام می‌شود یا خیر؟ درخواستی عمومی که در شمال و جنوب شبه جزیره، همه به دنبال عملی شدن هستند. اما باید منتظر ماند و دید این تلاش‌ها محقق خواهد شد یا خیر.
به گزارش آفتاب‎نیوز؛ بعد از جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ مواردی از خشونت و خصومت بین دو کشور رخ داده است. از آن جمله می‌توان به سال ۲۰۱۰ اشاره کرد، زمانی که ۵۰ شهروند کره جنوبی، در حملات همسایه شمالی کشته شدند.
جنگ سال ۱۹۵۳ هرچند پایان یافته است، اما آن تبادل آتش با یک آتش بس نظامی به پایان رسید و نه با یک عهدنامه صلح. در نتیجه همواره خطر شعله ور شدن اختلافات و درگیری‌ها میان دو کشور همچنان زنده بوده است.
اما سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به پیونگ یانگ که اتفاقی کم سابقه محسوب می‌شود قرار است به این موضوع هم بپردازد. جایی که در اجلاس سران کیم جونگ اون و مون جائه این به موضوع حصول به یک سند رسمی برای پایان دادن جنگ میان دو کشور مورد بررسی قرار می‌گیرد.
هرچند آمریکا هم به دنبال چنین توافقی است، اما کره شمالی چگونه حاضر خواهد شد چنین توافق صلحی را بپذیرد؟ واضح است که این روزها پیونگ یانگ به دنبال یافتن راه حلی برای حصول توافق با آمریکا بر سر برنامه اتمی خود است. در نتیجه آن مذاکرات تاثیر مهمی بر سرنوشت پیمان صلح میان دو کره خواهد داشت.
به نوشته یورونیوز؛ درخواست‌های زیادی برای پیمان صلح، پایان دادن به وضعیت جنگی، یک رژیم صلح وجود دارد اما سوال دیگر اینجاست که کره شمالی باید با برنامه اتمی خود چه بکند؟ آمریکا چه تضمینی می‌خواهد و در مقابل دونالد ترامپ چه دارد که به عنوان تشویق به کیم جونگ اون ارائه کند؟
چه نوع صلحی؟
ایده کره جنوبی این است که امسال به یک بیانیه پایان وضعیت جنگی میان دو کشور دست یابند. وضعیتی که بیش از ۶۵ سال است میان دو کشور وجود داشته و پس از آن به سوی تنظیم یک فرآیند صلح رسمی پیش روند.
ایده لیبرال‌ها در کره جنوبی این است که اگر این رژیم صلح به خوبی پیش رود زمینه برای تجارت و مشارکت عمیق‌تر با همسایه کره شمالی می‌تواند همواره باشد البته به شرطی که کره شمالی در پروسه خلع سلاح به خوبی گام‌های لازم را بردارد.
چرا نگرانی وجود دارد؟
واشنگتن اعلام کرده است تا زمانی که کره شمالی برنامه اتمی خود را نابود نکند، خبری از اعلامیه پایان شرایط جنگی نخواهد بود. حال آنکه کره شمالی به دنبال این است که این اعلامیه صادر شود.
واشنگتن نگران است صدور چنین اعلامیه‌ای که زمینه را برای کاهش نیروهای آمریکا از منطقه فراهم می‌کند، زمینه را برای اعمال نفوذ کره شمالی بر همسایه جنوبی و یا دست زدن به اقدام نظامی را هموار کند.
ضمن اینکه واشنگتن نگران این مسئله هم هست که صدور چنین اعلامیه‌ای که صلح را به صورت رسمی اعلام کند، باعث خواهد شد که کره شمالی به مدد دوستانش در شورای امنیت یعنی چین و روسیه حکم تخلیه نیروهای آمریکایی در مرز کره را صادر کنند.
دیوید ماکسول یکی از کارشناسان موسسه تندرو دفاع از دموکراسی در این خصوص می‌گوید: «تقاضای کیم جونگ اون برای امضای یک معاهده، یک درخواست صادقانه برای صلح نیست بلکه آنها می‌خواهند موضع قوی کره جنوبی که در ۶۵ سال گذشته با کمک آمریکا مانع از وقوع جنگی تازه شده است را از بین ببرند.»
بحث هایی میان دو طرف در خصوص نیت واقعی برای حصول به پیمان صلح وجود دارد. طرف شمالی در مذاکرات با همتای جنوبی اعلام کرده که به دنبال این پیمان است و می‌خواهد این وضعیت غیرعادی و حضور نیروهای آمریکالیی تغییر کند. از سوی دیگر همسایه جنوبی هم نگرانی‌های امنیتی دارد که نمی‌تواند بی‌گدار به آب بزند.
آیا معامله انجام می‌شود؟
همین تفاوت نگاه‌ها باعث شده تردیدها در خصوص احتمال حصول به یک پیمان صلح دشوار شود. در کره جنوبی محافظه کاران به شدت نسبت به نیت واقعی همسایه شمالی تردید دارند و سعی دارند مخالفت خود را با این موضوع به سیستم هم منتقل کنند.
در این خصوص نباید نقش چین را هم از نظر دور نگاه داشت که نه تنها با کره شمالی که با سئول هم روابط خوبی دارد. از سوی دیگر اما نباید به این سادگی به خروج نیروهای آمریکا دلخوش بود. چرا که شاید نیروهای آمریکایی که در ژاپن حضور دارند به دلیل پایان شرایط جنگی دو کره از این منطقه خارج شوند، اما خروج نیروهای آمریکایی از کره جنوبی سختتر خواهد بود. به ویژه که رئیس جمهور آمریکا به رای مثبت دو سوم سناتورها برای این امر نیاز دارد. اتفاقی که در هر مورد و پرونده‌ای به سادگی محقق نمی‌شود.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، در این خصوص به آسوشیتد پرس می‌گوید: «پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون در نشست سنگاپور به خوبی تعهد خود را بر غیرهسته‌ای کردن شبه جزیره و هموارتر کردن مسیر همکاری و همراهی میان دو طرف نشان دادند. تلاش برای دستیابی به یک رژیم صلح پایدار نیازمند گام‌های مهم‌تری در زمینه غیرهسته‌ای شدن شبه جزیره و اقداماتی است که کره شمالی باید آنها را انجام دهد.»
دونالد ترامپ می‌گوید به دنبال پایان دادن به این جنگ است. او پیشتر و بعد از نشست خود با کیم در سنگاپور، گفته بود که «حدود ۷۰ سال است که این وضعیت جنگی وجود دارد. کسی حتی فکرش را هم نمی‌کرد که بتوان به این موضوع خاتمه داد.»
از سوی دیگر دونالد ترامپ، پیش از آغاز دوران ریاست جمهوری‌اش هم از حضور نیروهای نظامی این کشور در مناطق مختلف جهان انتقاد کرده بود. اما در عین حال باید پذیرفت که گاهی آنچه او به زبان می‌آورد با سیاست‌های عملی او همخوانی چندانی نداشته است.
حالا باید منتظر ماند و دید که آیا رویای پایان شرایط جنگی در شبه جزیره محقق خواهد شد؟
رهبران دو کره توافقنامه اجلاس سران را امضا کردند
 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی و 'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی امروز چهارشنبه در پایان دور دوم مذاکرات خود در پیوانگ یانگ، بیانیه اجلاس سران که بر اساس توافقات طرفین صورت گرفته است را امضا کردند.
به گزارش یونهاپ، این توافقنامه با حضور رهبران دو کره صبح امروز در مهمانسرای دولتی 'پائه واون' جایی که رییس جمهوری کره جنوبی نخستین شب از سفر سه روزه اش به کره شمالی را در آنجا گذراند امضا شد.
جزئیات توافقنامه امضا شده توسط رهبران دو کشور تا کنون رسانه ای نشده است.
'یون یانگ چان' دبیر ارشد روابط عمومی رئیس جمهوری کره جنوبی پیشتر اعلام کرده بود منوط به پیشرفت حاصل شده در مذاکرات دو طرف، ممکن است بیانیه مشترکی درباره نتیجه این مذاکرات منتشر شود.
دو کره برای اولین بار برنامه خلع سلاح اتمی را مشخص کردند
همچنین رهبران دو کره برای اولین بار و به طور مشخص گام هایی را که باید برای خلع سلاح هسته ای برداشته شود، تعیین و تدوین کردند.
به گزارش تلویزیون کره جنوبی، این موضوع بخشی از بیانیه و توافقنامه‌ای است که امروز چهارشنبه 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی و 'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی در پیونگ یانگ امضا کردند.
'مون جائه این ' رییس جمهوری کره جنوبی در کنفرانس مطبوعاتی بعد از دومین دور مذاکرات خود با 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی در پیونگ یانگ گفت که خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره دیگر دور از دسترس و طولانی مدت نیست.
وی تاکید کرد که دو رهبر موافقت کرده اند هر موانعی که باعث اختلاف و مناقشه در شبه جزیره کره می شود، برداشته شود.
وی تاکید کرد که طرح های مربوط به مجتمع صنعتی کایه سونگ در مرز دو کشور و منطقه گردشگری کامکانگ نیز زمانی که شرایط مهیا شود ، به اجرا گذاشته خواهد شد.
دو طرف به این توافق رسیده اند که کار بر روی اجرای طرح های راهسازی و احداث خطوط ریلی مرزی که دو کره را به هم مرتبط می کند پیش از پایان سال جاری میلادی شروع شود.
رییس جمهوری کره جنوبی همچنین تاکید کرد: کره شمالی پذیرفته است که برای همیشه سایت و پد آزمایش و پرتاب موشکی بالستیک دونگ چانگ - ری را تعطیل کند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که دو کره موافقت کرده اند در زودترین زمان ممکن مراکز و تاسیساتی دایمی برای برگزاری دیدارهای خانواده های جدا شده از جنگ دو کره در سال 1953 میلادی ایجاد شود.
رهبر کره شمالی نیز در این کنفرانس خبری اعلام کرد در آینده نزدیک به کره جنوبی سفر خواهد کرد.
او تصریح کرد با مون قرار گذاشته ایم فرایند خلع سلاح شبه جزیره را با هدف عاری سازی منطقه از هرگونه تسلیحات هسته ای به پیش ببریم.
اون همچنین تصریح کرد که نشست سران دو کره در پیونگ یانگ باعث صلح و ارامش در شبه جزیره خواهد شد. پیونگ یانگ به دنبال تقویت روابط بین کره ای است.
همچنین امروز در حاشیه امضای بیانیه سران، وزیران دفاع دو کشور نیز اسنادی را امضا کردند که بر اساس آن از هرگونه حادثه میان دو کشور جلوگیری شده و تنش ها میان آنها کاهش یابد.
این بخشی از تلاش های سران دو کره برای پایان دادن به هرگونه رابطه خصمانه پس از اولین دیدار سران در ماه آوریل امسال است.
رهبر کره شمالی: از اقتصاد دنیا عقب هستیم
پیشتر نیز 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی در اظهاراتی کم سابقه و صریح اعلام کرد که کشورش از لحاظ رشد اقتصادی از دنیا بسیار عقب تر است.
به گزارش روزنامه هرالد کره جنوبی، رهبر کره شمالی این مطلب را امروز سه شنبه به دنبال برگزاری سومین دیدار سران با 'مون جائیه این' رییس جمهوری کره جنوبی در پیونگ یانگ عنوان کرد.
بسیاری از رسانه های کره ای و منطقه این اظهار نظر رهبر کره شمالی را تعجب برانگیز و البته قابل تامل توصیف کرده و نوشته اند که این گفته ها نشانی از تلاش وی برای پیشبرد فرایند رشد اقتصادی و کمک گرفتن از کره جنوبی برای تحقق این هدف است.
کیم حتی تصریح کرد که کشورش توانسته است به بمب های اتمی دست یابد اما در زمینه اقتصادی عقب مانده است و درمقایسه با کشورهای توسعه یافته، کره شمالی کمبودهای زیادی دارد.
او به رییس جمهوری کره جنوبی گفت که حتما از کشورهای زیادی بازدید کرده است و اگر اقتصاد آنها را بخواهد با اقتصاد کره شمالی مقایسه کند، متوجه این عقب ماندگی می شود.
رهبر کره شمالی افزود که از اینکه در جریان نشست دوم سران در مرز کره شمالی نتوانسته است آنچنانکه باید و شاید از رییس جمهوری کره جنوبی استقبال کند متاسف است، اما تلاش زیادی شده است تا دیدار سوم در پیونگ یانگ جبران شود.
رهبر کره شمالی در بخش دیگری از سخنانش ضمن ابراز امیدواری نسبت به پیشرفت در مذاکرات خلع سلاح با آمریکا افزود: رییس جمهوری کره جنوبی به آغاز مذاکرات تاریخی کره شمالی وآمریکا کمک زیادی کرده است و به خاطر این دیدار، شرایط منطقه‌ای ثبات یافته است اما نتایج بیشتری مورد انتظار است.
خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی گزارش کرده است که بر زبان راندن این سخنان از رهبر کشوری که توتالیتر محسوب می شود آنهم به این شکل و البته صریح جای شگفتی دارد.
یه نوشته خبرگزاری ایرنا، رهبران دو کره روز سه شنبه برای سومین بار در سال جاری میلادی در پیونگ یانگ و در مقر مرکزی حزب حاکم کار کره شمالی درباره خلع سلاح هسته ای، روابط دو کره و مناسبات آمریکا و کره شمالی به طور مشروح گفت و گو کردند.
'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی صبح روز گذشته (سه شنبه) در راس هیاتی 110 نفره به منظور دیداری سه روزه از کره شمالی وارد پیونگ یانگ شد.
طبق برنامه، رییس جمهوری کره جنوبی قرار است صبح فردا پنجشنبه به سئول برگردد اما مقامات کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی می گویند برگشت وی ممکن است به دلیل شرکت در یک برنامه دوستانه، به تاخیر بیافتد. کد خبر: ۵۴۶۳۳۶ تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۴

منبع: آفتاب

کلیدواژه: خلع سلاح هسته ای کره شمالی جنگ دو کره کره جنوبی کیم جونگ اون آمریکا پیمان صلح چین دونالد ترامپ توافقنامه نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۹۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کره شمالی چند پرتابه راکتی آزمایش کرد
  • پاسخ قاطع پیونگ‌یانگ به نسخه تحریمی آمریکا
  • پیونگ‌یانگ به آمریکا درخصوص «اقدامات عملی قدرتمند» برای تقویت قدرت نظامی خود هشدار داد
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • سفر کم سابقه هیات کره شمالی به تهران پس از 5 سال / معمار رابطه تجاری مسکو و پیونگ یانگ در تهران به دنبال چیست؟
  • کره شمالی: ما یک قدرت نظامی فوق العاده می‌سازیم
  • هیات اقتصادی پیونگ یانگ عازم ایران می‌شود
  • تاکید ایران و عراق بر پیشبرد توافقنامه امنیتی دو کشور
  • رابطه با روسیه، به کره‌شمالی برای اقدامات خصمانه جرات می‌دهد
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد