Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@20:54:53 GMT

محرم و رونق برخی از مشاغل

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۰۲۵۶

محرم و رونق برخی از مشاغل

همدان- ایرنا- کسب و کار از دیرباز رکن مهمی برای ایجاد درآمد مردم محسوب می شده با اینکه در طول سالهای گذشته بسیاری از کسب و کارها از رونق افتاده اما با آمدن ماه محرم بسیاری از مشاغل رونق و جان دوباره می گیرد.

به گزارش ایرنا صدای محرم در کوچه‌ و پس کوچه های شهر طنین انداز شده و مردم در تکاپوی بهره بردن هرچه بیشتر از لحظه‌های این ماه هستند و در این ماه بازار برخی از کسب و کارها داغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صدای تکاپوی هیات های عزاداری در شهر به گوش می‌رسد و در هر نوع کسب و کاری عطر محرم جاری است به هر یک از صاحبان این مشاغل که نگاه کنی شور حسینی را در آنان می‌بینی، انگار که در این ماه به گونه‌ ای متفاوت کار می‌کنند.
ماه محرم از جمله ماههایی است که کسب و کارهای بسیاری در آن رونق می‌گیرد، یکی از شغل‌هایی که از دیرباز تا کنون و در همه زمان جایگاه خود را حفظ کرده و در ماه محرم بازار کارش به اصطلاح به رونق بیشتری می‌افتد قصابی است؛ قصابان با تهیه و توزیع گوشت و قربانی کردن گوسفند، گوشت نذری بسیاری از هیات‌ها و تکایا را تامین می‌کنند.
در ماه محرم بازار آشپزخانه‌ها گرم است آشپزها وظیفه پخت و پز غذای نذری هیات‌ها را بر عهده دارند حتی بسیاری از رستوارن‌ها و کافی شاپ‌ها نیز در این ایام با تغییر سبک آشپزی سرگرم پخت و تهیه و توزیع غذای نذری می‌شوند.
بازار فروشندگان ظروف یکبار مصرف هم در این روزها حسابی داغ می شود، از لیوان چای، قاشق و چنگال گرفته تا کاسه‌های آش و ظرف غذا را برای ادای نذورات در اختیار هیات‌ها و حسینیه‌ها قرار می‌دهند.
از طرف دیگر بازار کسب و کار خیاطان و بزازان نیز در این ایام رونق خاصی می‌گیرد، بزازان هم با عرضه چادر و برزنت و پارچه‌های عزاداری و خیاطان با دوختن لباس‌های مشکی کسب و کار خود را رونق می‌بخشند.
و صد البته شغل‌های دیگری هم هستند که در ایام محرم نمایان می شوند، خواربارفروشان با فروش انواع حبوبات، برنج، رشته آشی و قند و شکر، سبزی فروشان با تامین سبزی آش و خورش، سراجان با عرضه چراغ و فانوس و پارچه نویسان با بنرها و پارچه نوشت ها بازار کارشان گرم و گرمتر می‌شود گویی تمام بازار غرق در محرم است و محرم به اقتصاد آنها رونق بخشیده است.
سازندگان و فروشندگان ابزار و وسایل عزاداری، علم و کتل، طبل و سنج و زنجیر و پرچم،‌ امانت سراها و ... هم این روزها به دنبال کسب روزی حلال هستند.
گذشته از همه اینها بازار مداحان و نوحه خوانان، مبلغان و نقالان و شاعران و نویسندگان با سرودن و خواندن اشعار مرثیه و نوحه در این ایام حال و هوای دیگری پیدا می‌کند.
ایام محرم به دلیل اهمیتی که همواره برای ایرانیان داشته و دارد مورد استقبال اقشار مختلف جامعه، مردم، کسبه و بازاریان قرار دارد و همه ساله مساجد و حسینیه‌ها به استقبال سوگواری سالار شهیدان می‌روند و همراه با تکایا و هیات‌های عزاداری، مردم و کسبه نیز با جنب و جوش خاصی ماه محرم را اغاز کرده اند.
محرم ماهی است که مورد احترام مسلمانان است چراکه در این ماه حق بر باطل پیروز شد و صدای مظلومیت انسان‌های آزاده در دل تاریخ پیچید، باید گفت در این ایام هیچ کس بیکار نیست و همه از طریقی به دنبال راهی برای به دست آوردن ثواب الهی هستند.
9896/2087

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي مشاغل محرم رونق مشاغل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت زباله‌های ناشی از رونق انرژی خورشیدی در هند چه می‌شود؟

بهره‌گیری هرچه بیشتر از انرژی‌های خورشیدی در کشورهایی هم‌چون هند با افزایش ضایعات بسیاری همراه است که نیازمند مدیریت هستند، با این حال ساماندهی این ضایعات تنها به‌کمک نهادهای رسمی غیرممکن به‌نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گسترش نیروگاه‌های خورشیدی عظیم با افزایش ضایعات این بخش همراه است، با این حال دفع این زباله‌ها اغلب به عهده نهادهای غیررسمی قرار دارد که افرادی به‌صورت خودجوش و برای کسب درآمد به‌صورت خانوادگی یا استخدام کارمند آن‌ها را راه‌اندازی کرده‌اند.

هند خانه بعضی از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های خورشیدی جهان و دارای ۱۱ پارک خورشیدی وسیع است. این کشور قصد دارد تا سال ۲۰۲۶، در ۱۲ ایالت خود ۳۹ پارک دیگر نیز راه‌اندازی کند. این اقدام در راستای تعهد آن برای آینده‌ای سبزتر است، اما بدون شک ضایعات حاصل از توسعه انرژی خورشیدی را در این کشور افزایش می‌دهد.

ضایعات انرژی خورشیدی در هند

زیر آفتاب سوزان هند دریایی از صفحات خورشیدی در چشم‌اندازهای نیمه‌خشک می‌درخشد و انرژی پاک برای ایالت‌های سراسر این کشور تأمین می‌کند. با این حال صفحات خورشیدی یک جنبه منفی قابل‌توجه دارد که شامل ضایعات حاصل از پانل‌های ساخته‌شده از شیشه، آلومینیوم، سیلیکون و عناصر خاکی کمیاب، همچنین اینورترهای برق و سیم‌کشی‌ها می‌شود.

در اصل در حالی که سازندگان پنل‌های خورشیدی ادعا می‌کنند که ساخته‌های آن‌ها چندین دهه عمر طولانی دارند، پنل‌ها خیلی زودتر در حین نصب و حمل‌ونقل یا در اثر قرار گرفتن در معرض بادهای موسمی و طوفان شکسته شوند. به این ترتیب بلندپروازی‌های خورشیدی هند با مقدار زیادی زباله همراه است که پیش‌بینی می‌شود این میزان تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۶۰۰ هزار تن و تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۱۹ میلیون تن برسد.

انتظار می‌رود حدود دوسوم از این زباله‌ها از پنج ایالت راجستان، گجرات، کارناتاکا، تامیل‌نادو و آندراپرادش حاصل شود که هشت از ۱۰ پارک بزرگ خورشیدی هند را در خود جای داده‌اند.

هند دارای مقررات اساسی در مورد مدیریت زباله‌های خورشیدی خود است و مسئولیت آن را تا حد زیادی بر عهده شرکت‌های خصوصی واگذار کرده که نیروگاه‌های خورشیدی دارند. طبق این مقررات، زباله‌های خورشیدی باید در یک بازه زمانی مشخص ۹۰ تا ۱۸۰ روزه از نیروگاه‌ها به پیمانکاران زباله الکترونیکی مجاز توسط هیئت مرکزی کنترل آلودگی (CPCB) منتقل شوند.

با این حال چالش‌های عملی و اقتصادی فراوانی هم‌چون تعطیلی ناگهانی یک شرکت بازیافت زباله خورشیدی در تامیل‌نادو در سال ۲۰۲۱ به دلیل رکود اقتصادی ناشی از همه‌گیری در این راستا وجود دارد. بنابراین دوام اقتصادی یک نگرانی حیاتی است. از سوی دیگر بیشتر نیروگاه‌های خورشیدی در نواحی دورافتاده قرار دارند و تدارکات لازم و حمل‌ونقل آن‌ها گران است، شیشه خورشیدی نیز هیچ ارزشی ندارد.

بنابراین شبکه‌ای از اپراتورهای غیررسمی در هند ایجاد شده است که پنل‌های خورشیدی ضایعاتی را برچیده، جمع‌آوری، حمل‌ونقل و بازیافت می‌کنند. فعالیت آن‌ها اوراق کردن پنل‌های شکسته برای دستیابی به فلزات ارزشمند و سایر مواد به‌کاررفته در آن‌ها به‌ویژه نقره است که ارزش بالایی دارد.

این اقدام در اکثر موارد خطرناک محسوب می‌شود، اما فعالان در آن از مهارت بالایی برای انجام فرآیند تفکیک اجزا برخوردار شده‌اند، تا آنجا که حتی بازیافت‌کنندگان بزرگ زباله‌های الکترونیکی و خورشیدی نیز اغلب مسئولیت خود را بر دوش این نهادهای کوچک غیررسمی می‌اندازند. با این وجود هند هنوز هم مسیری طولانی در سر و سامان بخشیدن به عواقب ناشی از بلندپروازی‌های خورشیدی خود در پیش دارد.

کد خبر 745756

دیگر خبرها

  • نویدکیا به هیچکس باج نمی‌دهد (عکس)
  • گزارش زنده: فولاد ۰-۰ مس رفسنجان
  • مسی‌ها آماده شکست دادن فولاد در هفته بیست و چهارم
  • رونق بازار مهاباد با حضور مسافران و گردشگران
  • جانمایی پرنده‌فروشان در فاز ۲ بازار پرندگان خلیج فارس/ انتقال واحد‌های پرنده‌فروشی تا نیمه اردیبهشت
  • سرنوشت زباله‌های ناشی از رونق انرژی خورشیدی در هند چه می‌شود؟
  • سمنان مهد ظرفیت‌ها است/ تلاش برای رونق تولید
  • تشویق بی‌امان محرم نویدکیا از سوی هواداران سپاهان + فیلم
  • رونق اقتصادی در روز بازارها با مشارکت مردمی
  • محرم تنها مربی بدون باخت؛ جواد نکونام به یحیی رسید!