Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@04:05:51 GMT

قزاقستان از خط لوله باکو - تفلیس - جیهان نفت صادر می کند

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۰۴۰۲

قزاقستان از خط لوله باکو - تفلیس - جیهان نفت صادر می کند

باکو - ایرنا- معاون وزیر انرژی قزاقستان گفت: آستانه برنامه ریزی کرده است، بخشی از نفت میدان 'کاشاقان' واقع در دریای خزر را از طریق خط لوله باکو - تفلیس - جیهان به بازارهای جهانی صادر کند .

به گزارش وزارت انرژی جمهوری آذربایجان،«بولات آکچولاکوف» برای بررسی صادرات بخشی از نفت این کشور از طریق خاک جمهوری آذربایجان به بازارهای جهانی به باکو سفر کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی روز چهارشنبه در دیدار با « پرویز شاهباز اف » وزیر انرژی جمهوری آذربایجان گفت : قزاقستان بدنبال مسیرهای امن برای صادرات نفت و گاز است.
آکچولاکوف، همچنین، درباره ذخایر نفت و گاز قزاقستان ، حجم استخراج این فرآورده ها گزارشی ارایه کرد و گفت : برای پیگیری عملیات صدور ، همچنین تصمیم گرفته شد دیدار جدید گروه های کاری دو کشور در آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شود.
قزاقستان چند سال پیش نیز نفت خود را از طریق خط لوله گاز «باکو – تفلیس – جیهون» و از طریق راه آهن از «باکو» تا بندرهای دریای سیاه گرجستان عرضه می‌کرد،
ولی از سال 2016 میلادی این روند متوقف شد.
بنا به این گزارش ، شاهبازاف نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت های بزرگ برای گسترش همکاری جمهوری آذربایجان و قزاقستان در بخش انرژی ، اظهار داشت : در این نشست نخستین گام ها در این زمینه برداشته شد.
طرفین در این نشست، چشم انداز همکاری در حوزه انرژی و صادرات فرآورده های نفتی و گاز مایع قزاقستان از طریق خاک جمهوری آذربایجان را بررسی کردند.
به گزارش ایرنا،حجم استخراج نفت قزاقستان در سال 2017 میلادی 10.5 درصد افزایش یافت و به 86.2 میلیون تن رسید .
در حال حاضر نزدیک به 200 میدان نفت و گاز در قزاقستان وجود دارد و مجموع ذخایر نفتی این کشور بیش از 11 میلیارد تن برآورد می شود .
قزاقستان در حالی موضوع صادرات نفت از طریق خاک جمهوری آذربایجان را بررسی می کند که بیش از هفت سال از توقف سوآپ نفت خام کشورهای حاشیه دریای خزر از مسیر ایران می گذرد.
ترانزیت و انتقال نفت خام از مسیرهای جایگزین ایران و از طریق کشورهای گرجستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه و روسیه، توجیه اقتصادی ندارد و سال گذشته، قزاقستان راه اندازی دوباره سوآپ نفت از طریق ایران بعنوان یک مسیر کم هزینه را پیگیری می کرد که ظاهرا به نتیجه نرسیده است .
سوآپ معامله پایاپای، معاوضه، مبادله و جانشین کردن است که به‌ صورت تخصصی این‌گونه تعریف شده است که، یک کالا را از نقطه‌ای تحویل و دقیقاً همان میزان کالا را در نقطه‌ای دیگر تحویل داده شود.
قزاقستان به عنوان بزرگترین و با ثبات ترین جمهوری آسیای مرکزی، جایگاه مهمی در راهبرد منطقه ای ایران دارد.
خاورم ** 337** 1579

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد جمهوري آذربايجان قزاقستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۰۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی اف: باکو و ایروان بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک شده اند

الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان تایید کرد که باکو و ایروان درک مشترکی از اینکه یک توافقنامه صلح باید چگونه باشد، دارند و تاکید کرد که تنها بررسی جزئیات نهایی باقی مانده است.

علی اف گفت: ما بیش از هر زمان دیگری به حل موضوع (امضای توافقنامه صلح) نزدیک شده ایم. او همچنین خاطرنشان کرد که چندین سال پیش حتی توافقی در مورد اصول توافق وجود نداشت.

رئیس جمهوری آذربایجان ادامه داد: در آن زمان حتی پیش نویس توافقنامه صلح وجود نداشت و اکنون ما یک درک مشترک داریم که یک توافقنامه صلح باید چگونه باشد.

وی در پایان گفت: ما فقط باید جزئیات را بررسی کنیم، البته هر دو طرف به زمان نیاز دارند.

در ۷ دسامبر گذشته، دفتر نخست وزیر ارمنستان و دولت رئیس جمهور آذربایجان بیانیه مشترکی صادر کردند که در آن بر عزم ایروان و باکو برای عادی سازی روابط و انعقاد معاهده صلح بر اساس احترام به اصول حاکمیت و تمامیت ارضی تاکید کردند. آذربایجان به نشانه حسن نیت ۳۲ سرباز ارمنی و ارمنستان دو سرباز آذربایجانی را آزاد کردند.

در همین حال، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان دیروز گفت که ایروان و باکو روند عملی تعیین حدود مرز‌ها را آغاز کرده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • علی‌اف: دستیابی به توافق صلح با ارمنستان تا نوامبر ممکن است
  • الهام علی‌اف: متن توافق صلح بین باکو و ایروان وارد جزییات شده است
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • علی اف: باکو و ایروان بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک شده‌اند
  • علی اف: باکو و ایروان بیش از هر زمان دیگری به توافق صلح نزدیک شده اند
  • بیانیۀ جمعی از شاعران و نویسندگان تبریز درباره شهادت مدافع حرم حاج طالع یوسف‌اف در باکو
  • باکو: ارمنستان تعیین مرز با آذربایجان را آغاز کرد
  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • جمهوری آذربایجان به مناقشه ایران و اسرائیل کشیده می‌شود؟
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند