Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ برای اولین بار بعد از پایان نشست سه جانبه اخیر در تهران بین روسای جمهور روسیه، ایران و ترکیه و در حالی که هیچ تصمیم قطعی در رابطه با یکسره کردن عرصه درگیری‌ها در ادلب ضد گروه‌های مسلح اتخاذ نکردند، به نظر می‌رسید که نتایج این نشست به نفع جریان‌هایی بود که به دولت سوریه و متحدانش فشار وارد می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما وقتی نتایج نشست دیروز سوچی منتشر شد، نشان داد که حل و فصل قطعی تحولات در ادلب بر اساس معادله ثابتی که دولت سوریه آن را مشخص کرده در عرصه نظامی و مذاکرات به دست خواهد آمد.

رویکرد سیاسی این توافق همانطور که پیش‌بینی می‌شد، بر اساس نقاط مشترکی بود که در اغلب مذاکرات و نشست‌های طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تاثیر گذار در عرصه سوریه وجود داشت. در عرصه سیاسی طرفین بر ضرورت فعالیت برای تکمیل روند نشست‌های آستانه و مذاکرات و بررسی اصلاحات و تعدیل قانون اساسی در این کشور و پایان دادن به چهره نظامی درگیری‌های ادلب بعد از مهار گروه‌های مسلح معتدل و پایان دادن به موجودیت گروه‌های تروریستی از طریق راهکار‌های ممکن تاکید کردند.

در عرصه میدانی نیز بندهایی از این توافق با دقت و حساسیت کامل تدوین شده است تا بتوانند نتایج تاثیر گذاری بر اوضاع میدانی و نظامی داشته باشد. این موارد را می‌توان در نکات زیر برشمرد:

اول: منطقه عاری از سلاح در ادلب و اطراف آن در حومه حماه و حلب و لاذقیه در بخش‌هایی که گروه‌های مسلح و تروریست به عرض 20 کیلومتر کنترل آن را در اختیار دارند، ایجاد می شود. این موضوع پیامدهای زیر را به دنبال دارد:‌

مساحت این منطقه عاری از سلاح نصف مساحت ادلب و اطراف آن است که در کنترل گروه‌های مسلح قرار دارد. چرا که عملا در خارج از محیط پیرامونی این شهر واقع شده است. این موضوع به معنی ایجاد راه حل برای بحران ادلب است. این همان چیزی است که همواره دولت سوریه در تمامی درگیری‌های خود با گروه‌های مسلح به دنبال آن است، یعنی خلع سلاح و خارج کردن عناصر مسلح و تروریست و برقراری سازش با دیگران که در نتیجه این توافق انجام شده است.

منطقه‌ای که قرار است خلع سلاح شود و به صورت ویژه سلاح‌های سنگین از آن خارج شود، عملاً به معنی توقف درگیری‌ها در اطراف ادلب است. این موضوع باعث می شود هرگونه تاثیرگذاری و تجاوز نظامی تروریست‌ها به غیرنظامیان و نظامیان در استان‌های حلب و حماه و لاذقیه متوقف شود. به عبارت دیگر این توافق باعث ایجاد امنیت و آتش‌بس و آرامش فراگیر در بیشتر مناطق شمال سوریه می‌شود و این موضوع همواره یکی از اهداف ارتش عربی سوریه در تمامی درگیری‌ها است.

دوم: گشتی‌های مشترک روسیه و ترکها در تمامی مناطق کاهش تنش که در کنفرانس مطبوعاتی ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان به آن اشاره شده بود، اجرا می‌شود و تنها مربوط به بخش‌های عاری از سلاح نیست. این اقدام نیز می‌تواند در ابعاد میدانی و نظامی پیامدهای زیر را داشته باشد:

گسترش و کنترل یگان‌های نظارت و امنیت روسیه و ترکیه در تمامی بخشهای استان ادلب که به صورت عملی به معنی از بین بردن قدرت و حاکمیت عناصر مسلح در این مناطق است. این اتفاق حتی اگر در کوتاه مدت به نفع یگان های نظامی روسیه و ترکیه باشد، یک اتفاق استثنایی به شمار می‌رود که یکی از اهداف دولت سوریه است.

سوم: بر اساس این توافق نقاط نظارت ثابت و متحرک توسط روسیه و ترکیه در مناطق مرزی و داخل مناطق عاری از سلاح تشکیل می‌شود. این موضوع بخشی از راهکارهای اجرایی تثبیت منطقه عاری از تسلیحات است. همچنین این اقدام برای تضمین آتش‌بس و آرامش در این منطقه انجام می‌شود. این اقدام بخشی از فعالیت‌های اصلی ارتش عربی سوریه است که قرار بود در صورت آغاز عملیات آزادسازی ادلب آن را انجام دهد.

چهارم: ایجاد خط تماس در منطقه ادلب برای جدا سازی مخالفان معتدل از عوامل تروریستی بخشی از این توافق است. می‌توان این بند را بخشی از فعالیت‌های اساسی و عملیاتی از توافق آستانه دانست که تأکید دارد گروه‌های تروریستی باید از سایر گروه‌ها جدا شوند. این موضوع در واقع یکی از مطالبات سوریه و روسیه و ایران بوده است.

پنجم: باز شدن مسیر حلب به لاذقیه و مسیر بین‌المللی حلب به حماه: این بند شاید در درجه اول اتفاقی آسان به نظر برسد، اما در ابعاد مختلف میدانی و نظامی و استراتژیک و حتی اداری و رسمی برای دولت سوریه از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

بازگشایی دو مسیر مذکور بدان معنی است که منطقه خلع سلاح تا اطراف این دو مسیر کشیده خواهد شد. همچنین باید حاشیه گسترده‌ای برای تامین امنیت و سلامت عابران این مسیر فراهم شود. به عبارت دیگر امنیت و آرامش به بیشتر مناطق جغرافیایی ادلب بزرگ بازخواهد گشت که این اقدام با حضور و نظارت دولت سوریه خواهد بود. تامین امنیت در مسیرهای حلب به حماه و حلب به لاذقیه نیازمند اقدامات امنیتی و اداری است که مختص دولت سوریه و موسسات قانونی این کشور است.

در پایان باید گفت که می‌توان از بندهای این توافق نتیجه گرفت که دولت سوریه گام بزرگ و مهمی در روند بازگرداندن کنترل در بیشتر مناطق و آزادسازی ادلب بزرگ برداشته است. مهمتر از همه اینکه این اتفاق تحت نظارت و با رسمیت منطقه‌ای و بین‌المللی صورت گرفته است.

منبع: مشرق

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امنیت و آرامش ایران خشم رژیم صهیونیستی روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوزها مقابله کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل بر اساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم دانست.

کنعانی تصریح کرد: جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بین‌المللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی محسوب می‌شود، موضع منفعلانه و تشویق کننده برای رژیمِ متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند!

کنعانی خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولت‌هایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگ‌ها و اشغالگری‌ها و ناامنی‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی تحت حمایت و مصونیت قرار داده اند، مضحک است.

کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدید کننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانواده‌های بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی بعنوان قربانی شش ماه نسل‌کُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت به خوبی می‌دانند که ریشه اصلی بحران و بی‌ثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیع‌تر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی طی چندین دهه و محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلّم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهام زنی‌های بی پایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی حل نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعاً به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهام‌زنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردن کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستند. بدیهی است تا زمانیکه اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بی‌ثباتی‌ها و ناامنی‌ها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیت پذیری نسبت به صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بین‌المللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیرند.

کد خبر 6082013 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • گروه هفت مقابل گردن‌کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستد
  • «وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به صهیونیست‌ها بود
  •  واکنش ایران به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران
  • واکنش کنعانی به بیانیه‌ سران اروپا و گروه هفت علیه ایران
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • کنعانی: اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوز‌ها مقابله کنند
  • پیام معاون رئیسی به اسرائیل: اگر مرتکب خطا شوید، به شدت پاسخ خواهیم داد
  • کنعانی: شایسته بود سران اروپا و گروه ۷ قدردان ایران باشند
  • اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوزها مقابله کنند
  • پیشنهاد پوتین برای میانجیگری میان ایران - اسرائیل / 3 شرط تهران / روزنامه کویتی: روسیه قطعات حساس جنگنده سوخو35 را به ایران نداده