Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از روز دوشنبه در وین اتریش آغاز شده است و تا روز جمعه ادامه دارد.
صالحی در جریان دیدار با ژاک فرانسوا، رئیس کمیسیون انرژی اتمی به پیشینه تاریخی روابط ایران و فرانسه اشاره نمود و خواستار مشارکت فعالانه فرانسه در تبادل دانشجو با ایران و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه علوم و فناوری هسته‌ای شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در حوزه هسته‌ای همکاری در حوزه‌های گداخت، علمی و آموزشی و مدیریت پسماند مورد تأکید قرار گرفت.
کاربرد فناوری کوانتومی در ارتباطات، محاسبات رایانه‌ای، بیولوژی و حسگرها نیز به‌عنوان یکی دیگر از حوزه‌های موردعلاقه مشترک برای همکاری مطرح گردید.
در ادامه این دیدار، فرانسوا بر وجود فرصت‌های فراوان برای همکاری مشترک تأکید کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتمی فرانسه، برجام را توافق موفقی خواند و تعهد فرانسه و به‌ویژه رئیس‌جمهور این کشور به آن را مورد تأکید مجدد قرارداد و اعمال تحریم‌های آمریکا بر ضد ایران را مایه تأسف خواند.
در پایان این دیدار، طرفین بر گسترش و پیگیری همکاری‌های موردعلاقه مشترک از طریق تنظیم اسناد همکاری لازم، تأکید کردند.
صالحی همچنین با سرپرست هیات انگلیسی و نماینده انگلیس در گروه کاری بازطراحی و مدرن سازی رآکتور اراک دیدار کرد. لزوم احیاء و توسعه روابط میان دو کشور در حوزه‌های مختلف ازجمله تجاری و اقتصادی، نقش انگلیس به‌عنوان جانشین آمریکا در پروژه مدرن سازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین خنداب (اراک)، تبادل دانشجو و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه دانش و فناوری هسته‌ای، از اهم موضوعات موردبحث در این دیدار بود.
صالحی با تاکید بر لزوم احیای روابط دو کشور در تمام حوزه‌ها و به‌ویژه حوزه‌های علمی، دانشگاهی و اقتصادی از دولت انگلیس خواست تا از فرصتی که برجام فراهم کرده است، برای گسترش و تعمیق روابط با جمهوری اسلامی ایران استفاده نماید.
انتظار ایران از انگلیس برای ایفای یک نقش مؤثر و فنی در پروژه نوسازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین اراک و لزوم تشویق شرکت‌های کوچک و متوسط انگلیسی برای وارد شدن به بازار ایران، به‌علاوه فراهم شدن امکان تبادل دانشجو و استاد، از دیگر نکات مطروحه در این دیدار بود.
در ادامه این دیدار، پروفسور رابین گرایمز با اشاره به اینکه انگلیس همچنان به برجام پایبند است، موافقت این کشور برای جانشینی آمریکا در پروژه نوسازی اراک را نشانه تداوم تعهد این کشور به برجام دانست. ابراز خرسندی نسبت به گزارش‌های مثبت مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تأیید پایبندی ایران به برجام و تلاش برای گسترش همکاری دوجانبه در سایر حوزه‌ها، از دیگر نکات مطرح‌شده از سوی مقام انگلیسی بود.
از دیگر ملاقات‌های صورت گرفته، دیدار صالحی با ژانگ کجیان، رئیس سازمان انرژی اتمی چین بود که در جریان آن، پیشینه تاریخی روابط دو کشور، راهبردی بودن روابط و اشاره به اهمیت رؤسای جمهور دو کشور به روابط دوجانبه، حمایت از برجام در برابر یک‌جانبه‌گرایی آمریکا، همکاری‌های نویدبخش دو کشور در حوزه‌های هسته‌ای ازجمله نیروگاهی، آموزشی، و امنیت هسته‌ای، از اهم موضوعات موردبحث قرار گرفت.
در ابتدای این دیدار، ژانگ روابط ایران و چین را روابطی راهبردی خواند و دیدارهای رؤسای جمهور دو کشور و تأکید آنان بر این روابط را با اهمیت توصیف کرد.
صالحی نیز به پیشینه تاریخی روابط ایران و چین اشاره و با توجه به دیدارهای مختلف رؤسای جمهور دو کشور در سال‌های اخیر، اظهار داشت که در این دیدارها همواره نسبت به گسترش و تعمیق روابط دوجانبه تأکید شده است.
وی ابراز خرسندی کرد که حوزه همکاری‌های هسته‌ای، از حوزه‌های مورد علاقه دو طرف می‌باشد. دکتر صالحی در مورد روابط دوجانبه، به گام‌های مثبتی اشاره نمود که در چارچوب برجام در حوزه هسته‌ای برداشته‌شده و از پیشرفت در این زمینه ابراز خرسندی شد.
صالحی همچنین اظهار داشت پروژه نوسازی راکتور تحقیقاتی آب‌سنگین خنداب (اراک) از پیشرفت مناسبی برخوردار است و از همکاری مؤثر چین در این پروژه استقبال می‌کنیم.
موضوع دیگر مورد بحث در این دیدار، همکاری در خصوص تولید و ساخت راکتورهای کوچک و متوسط در ایران بود. در این زمینه بیان شد که ایران به دلیل شرایط اقلیمی مایل است به‌ جای استفاده از راکتورهای بزرگ، به استفاده از راکتورهای کوچک و متوسط روی بیاورد.
طرف چینی نیز در ادامه این دیدار، بر دو حوزه تجارت و انرژی در روابط دوجانبه تأکید نموده و حمایت چین از برجام را مورد تأکید مجدد قرارداد.
رئیس سازمان انرژی اتمی چین افزود: پروژه نوسازی اراک را یک پروژه چندجانبه برجامی تلقی می‌کنیم و پیشرفت کار در این زمینه، با اهمیت است.
وی همچنین اعلام داشت که همکاری درزمینه رآکتورهای کوچک و متوسط و سایر حوزه‌ها موردعلاقه جدی طرفین است و امیدواریم همکاری‌های دوطرفه تداوم یابد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی علی اکبر صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۳۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر پیشین وزارت امور خارجه برای بررسی شرایط سیاست خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ به گفتگو پرداخته است.

بخش‌های مهم این گفتگو را در ادامه می‌خوانید:

دنیا دیگر دنیای دوقطبی نیست، حتی موضوع قطبی بودن در جهان با چالش جدی رو به رو است؛ لذا باید این واقعیات را درک کرد. مهمترین عامل در نظام قطبی عامل وفاداریست و ما هنوز بر اساس این تصور به نظرم توهمی از روابط جهانی داریم و عمل می‌کنیم. بعد خیلی زود دلسرد می‌شویم که چرا روس‌ها یا چینی‌ها با ما اینگونه رفتار کردند؟ در صورتی که اگر درست تشخیص دهیم که امروز مبانی رفتار در روابط جهانی چگونه است حتماً نه چنین توقعاتی را خواهیم داشت، نه اقداماتی می‌کنیم که ایجاد چنین توقعاتی برای ما بکند. نه خودمان را فدا برای کسی می‌کنیم و نه توقع داریم که آن‌ها برای ما این کار را بکنند.

باید روابط سازنده با همه کشور‌ها داشته باشیم. معتقدم که بدون روابط سازنده نه با شرق می‌توانیم رابطه خوبی داشته باشیم نه با غرب. یعنی بدون اینکه با غرب رابطه داشته باشیم نمی‌توانیم با شرق رابطه داشته باشیم و برعکس هم همینطور است.

تا زمانی که ما با روسیه و چین رابطه نداریم، حتما غرب هم با ما رابطه فراگیر و همه جانبه نخواهد داشت. تا زمانی که در‌ها به روی غرب از سوی ایران بسته باشد، حتما روسیه و چین هم احساس می‌کنند که کنشگر این حوزه هستند و منافعشان را بر ما تحمیل می‌کنند بدون اینکه منافع ما را در نظر داشته باشند.

اگر قرار است جهان جنگ اقتصادی داشته باشد این جنگ باید بین چین و آمریکا باشد.

فرصت مذاکره با آقای ترامپ را ما از دست ندادیم. با همه احترامی که برای دوست و همکار عزیزم آقای احمدی قائل هستم، اعتقاد دارم که نیمی از قضیه را دیده‌اند. چرا که آقای ترامپ یک بخشی از معادله است و کل معادله نیست.

آقای ترامپ حداکثر می‌تواند یک توافق دو صفحه‌ای مثل آن که با کره شمالی امضا کرد را امضا کند. آقای ترامپ نه توانش را داشت و نه ساختار آمریکا اجازه می‌دهد، همانطور که در کره شمالی اجازه ندادند که ایشان وارد یک توافق محتوایی جدید شود.

با توافق دو صفحه‌ای هم هیچ مشکلی از کسی حل نمی‌شود، فقط یک فرصت عکس انداختن فراهم می‌شود که ممکن است برای کره شمالی فرصت خوبی بود؛ چون همیشه رهبران کره شمالی دوست داشتند که با روسای جمهور آمریکا دیده شوند. چون این فرصت را پیدا نمی‌کردند بعد از اینکه روسای جمهور از کاخ سفید خارج می‌شدند معمولاً آن‌ها را دعوت می‌کردند و با آن‌ها عکس یادگاری می‌انداختند؛ لذا این پیروزی برای آن‌ها بود و یک پیروزی هم برای آقای ترامپ بود که خاصیت نارسیستی‌اش را آبیاری کند؛ لذا این قسمت از فرمایش آقای احمدی کاملاً درست است که ترامپ علاقه داشت که این کار را انجام دهد؛ اما قسمت بعدی‌اش که همانطور که در اجلاس ویتنام آمریکا و کره شمالی دیدیم این افراد دیگر هستند که تصمیم می‌گیریم.

آقای ترامپ از بنده چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما که اجازه برای مذاکره نداشتیم. اما آقای بولتون در کتاب «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» کاملاً تشریح می‌کند که هربار ایشان تا مرز استعفا پیش رفت برای اینکه مانع از مذاکره شود. خیلی هم با آب و تاب توضیح می‌دهد که در هر دو مورد استعفا نامه‌اش را نوشت و وقتی مذاکره صورت نگرفت خیالش راحت شد. اما همین نشان می‌دهد، اگر بنده با آقای ترامپ مذاکره کرده بودم یا آقای دکتر روحانی مذاکره بودند، نهایتاً همین بولتون بودند که باید این مذاکرات را به نتیجه می‌رساندند.

بعضی‌ها ایراد می‌گیرند که آقای بولتون و پومپئو از ابتدای سال ۹۷ وارد کاخ سفید شدند، یعنی از آوریل سال ۲۰۱۸، لذا می‌گویند چرا از دوران آقای تیلرسون استفاده نکردید. من با آقای تیلرسون در جلسه ۵+۱ دیدار داشتم، به هیچ وجه آقای تیلرسون در ظرفیت مذاکره نبود و اعتماد لازم را از سوی آقای ترامپ برای این که مذاکره کند، نداشت. کاملاً مشخص بود و دیدیم که ظرف تقریبا یک سال از دولت آقای ترامپ خارج شد.

من معتقدم که ما اگر تشخیص دهیم که تهدیدی که برای جمهوری اسلامی وجود دارد تهدید امنیتی‌سازی است، در زمین این تهدید بازی نمی‌کنیم؛ لذا می‌توانیم سیاست فعال‌تری را داشته باشیم. البته این به معنا نیست که دست از مخالفت با آمریکا بکشیم، مخالفت با سلطه و مخالفت با استکبار می‌تواند برای کشور یک زمینه قدرتی فراهم کند، با توجه به اینکه الان قدرت دیگر صرفاً قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی نیست. البته قدرت‌های دیگری هم هستند مثل قدرت الهام بخشی.

آن‌هایی که میگویند برجام ایراد داشت خب چرا آمریکا به برجام استناد نکرد، اگر برجام یک طرفه بود آمریکا به یک جمله برجام استناد می‌کرد و از آن خارج می‌شد. آن وقتی که استناد کردند ۱۳ کشور در شورای امنیت علیه‌شان بودند، لذا دوستان ما مقداری به واقعیت‌ها توجه کنند بهتر است.

منبع: اقتصادآنلاین

دیگر خبرها

  • اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • نخستین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • دیدار و گفت‌وگوی وزیران نفت ایران و پاکستان
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری‌های ایران و پاکستان در حوزه انرژی وجود دارد
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • رئیس‌ جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • پاکستان: سفر رئیس جمهور ایران نقطه عطفی در روابط طرفین است