Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیشنهاد حذف مهریه از سوی نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس موجی از واکنش‌ها را به همراه داشت، نبود سیاست‌های حمایتی از نهاد خانواده و به‌ویژه زنان چالشی است که طی سالیان گذشته همواره مورد توجه سمن‌ها و فعالان حوزه زنان بوده است. البته هنوز تا رسیدن این پیشنهاد به صحن علنی زمان زیادی باقی است و چه بسا این پیشنهاد حتی به قالب طرح نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال الگوبرداری انتقال 50 درصدی دارایی و جایگزینی با مهریه هنوز در ابهام و کشمکش مخالفان و موافقان قرار دارد.   مجید ابهری پژوهشگر و آسیب‌شناس اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌و گو با «اعتمادآنلاین» در رابطه با پیشنهادهای ارائه شده برای حذف مهریه گفت: از دیدگاه رفتار شناسی عاطفی، مهریه هیچ گاه ضامن دوام خوشبختی زوجین نیست آنچه که باعث قدرت و بقای خانواده‌ها و نسل‌های پیشین شده مهریه نبوده بلکه روابط عاطفی، صداقت و احترام متقابل است.   وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 3400 زندانی مهریه در کشور وجود دارد. بالا رفتن آمار طلاق‌ها نشان می‌دهد که مهریه نمی‌تواند عامل بازدارنده‌ای جهت ازهم پاشیدگی کانون خانواده باشد.   ابهری افزود: بالا رفتن آمار طلاق و کاهش آمار ازدواج به دو گروه دلایل بستگی دارد. یکی دلایل محیطی مثل بیکاری و گرانی و کمبود مسکن و دیگری دلایل رفتاری مثل فقدان مهارت همدلی و برقراری تفاهم و حل مشکلات و همسان‌گزینی و ضعف روابط عاطفی.   وی در خصوص راهکارهای ارائه شده از سوی مسولین مانند حذف مهریه، دادن حق طلاق به زن، تعین مهریه به نرخ روز عقد و یا کاهش معیار 110 سکه گفت: هیچ یک از این راهکارها اصولی نیست و نمی‌تواند باعث کاهش آمار زندانیان مهریه شود چرا که اگر قرار بر تفاهم باشد اصلا زندان لازم نیست اما اگر زوجین توافق نداشته باشند مرد می‌تواند زن را با آزارهای مختلف وادار به بخشش مهریه کند همچنین داشتن حق طلاق توسط زنان آمار طلاق را بالا خواهد برد مگر آنکه شناخت کامل بین زوجین برقرار باشد و زن بلوغ فکری کامل را کسب کرد باشد.   این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: حذف مهریه باعث بالا رفتن آمار ازدواج نخواهد شد.   به عقیده این استاد دانشگاه بر اساس 40 سال پژوهش‌های میدانی و نظری در صورت حذف مهریه، بر اساس تربیت و فرهنگ خانوادگی زنان همواره دچار استرس شده خود را در معرض خطر می‌بینند بنابراین هیچ کدام از این راهکارها باعث افزایش آمار ازدواج و کاهش آمار طلاق نخواهد شد مگر در نشست‌های مختلف موضوع مورد بررسی و کالبد شکافی قرار بگیرد.   منبع: اعتمادآنلاین       

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۳۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میرهای سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟

به گزارش خبرآنلاین، از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

تسنیم در خبری نوشت: در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900148

دیگر خبرها

  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میرهای سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آب قنات؛ مهریه زنان طرشتی | ۵ قنات باغ‌های روستا را سیراب می‌کرد
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • مقاومت ترموود در برابر آتش
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق