Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@17:49:44 GMT

فروش و تبلیغ اینترنتی دارو خلاف قانون است

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۶۵۶۶

فروش و تبلیغ اینترنتی دارو خلاف قانون است

سخنگوی سازمان غذاودارو فروش اینترنتی مکمل ها، اقلام آرایشی و بهداشتی و فراورده هایی غیر از دارو را مجاز برشمرد و گفت: فروش و تبلیغ دارو به صورت آنلاین خلاف قانون است.

به گزارش ایسنا، کیانوش جهانپور در یک برنامه رادیویی در عین حال فروش اقلام غیر دارویی بصورت اینترنتی را قانونی دانست و افزود: «بر اساس قانون می توان داروخانه مجاز برای فروش کالاهای سلامت محور غیر دارویی را دایر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی تبلیغ و فروش مجازی مکمل ها، اقلام آرایشی و بهداشتی و فراورده هایی غیر از دارو را مجاز برشمرد و گفت: «فروش هر کالایی که به آن دارو اطلاق می شود بصورت آنلاین خلاف است.»

جهانپور فروش و تبلیغ دارو به صورت آنلاین را اکیدا رد کرد و آن را خلاف قانون دانست و تاکید کرد: «تنها محل فروش مجاز دارو در داروخانه های فیزیکی و حقیقی در سراسر کشور است.»

سخنگوی سازمان غذاودارو در مصاحبه با رادیو گفت وگو گفت: «اگر روزی طبابت و ویزیت قانونی آنلاین ایجاد شود، بعد از آن می توان درباره خدمات دارویی و تغییر ضوابط تصمیم گرفت.»

همچنین محمد بقایی، مشاور انجمن داروسازان با بیان اینکه روند، روش فروش داروی اینترنتی آینده صنعت دارو را به خطر می اندازد، گفت: «کارشناسان بین المللی متفق القول هستند که داروخانه آنلاین فضایی را باز می گذارد که داروخانه های غیر رسمی یا تاریخ گذشته، قاچاق و تقلبی را به مردم عرضه کند!»

به گفته وی،  «داروساز یک عنصر کلیدی در چرخه درمان کشور است و بعد از اینکه داروی بیمار را تایید می کند، بدین معناست که مسئولیت پذیری در داروخانه آنلاین از بین می رود.»

بقایی همچنین دسترسی کودکان و نوجوانان به داروخانه های آنلاین را خطرآفرین دانست و افزود: «افرادی از مسئولان که این موضوع را مطرح می کنند، حتی یک روز به ارائه خدمات دارویی نپرداخته اند؛ اما بحث مکمل ها در این حوزه متفاوت است.»

وی افزود: «در استفاده برخی مکمل ها نیز ممکن است مصرف کننده دچار اُوِردوز شود و افرادی که فروش آنلاین دارو را مطرح می کنند، در راستای سیاست هایی خاص حرکت می کنند و با روح درمان بیگانه هستند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام داروخانه سازمان غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۶۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی

به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی، این سازمان به‌عنوان دومین ارائه‌دهنده خدمات درمانی کشور (پس از وزارت بهداشت)، با تحت پوشش داشتن بالغ بر ۴۶ میلیون نفر از اقشار مختلف مردم، در بخش درمان مستقیم دارای ۴۰۳ داروخانه در مراکز درمانی ملکی سراسر کشور است که با حضور و فعالیت ۶۴۰ داروساز، به بیمه‌شدگان و بازنشستگان ارائه خدمات می‌کنند. از این تعداد، ۳۶۳  داروخانه به صورت یک یا دو شیفته و ۴۰ داروخانه به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند.

بر اساس آخرین آمارهای سازمان تأمین‌اجتماعی، در سال گذشته بیش از ۹/۹۹ درصد نسخ در مراکز درمانی این سازمان به‌صورت الکترونیک در داروخانه‌های مراکز درمانی این سازمان ثبت شده است و داروهای تجویزی برای بیمه‌شدگان و بازنشستگان تحت پوشش خدمات درمانی این سازمان در این مراکز، به‌صورت کاملاً رایگان به این بیماران ارائه شده است.
این گزارش حاکی است ارائه خدمات دارویی در داروخانه‌های سازمان تأمین‌اجتماعی، مطابق سطح‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان به‌عنوان متولی نظام سلامت انجام می‌شود و مبنای اقلام دارویی موجود در داروخانه‌های مراکز درمانی این سازمان نیز «دارونامه» یا «فارماکوپه» رسمی کشور است.
براساس این گزارش، سیاست کلی سازمان تأمین‌اجتماعی در تأمین و توزیع داروهای مورد نیاز در مراکز درمانی سازمان، خرید از شرکت‌های دارویی معتبر و دارای مجوز و البته با در اولویت قراردادن خرید از هولدینگ دارویی این سازمان است به‌گونه‌ای که در حال حاضر حدود ۶۰ درصد  از داروهای مورد نیاز در سیستم درمانی تأمین‌اجتماعی از تولیدات شرکت‌های تابعه شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تأمین (هولدینگ دارویی تیپیکو) تأمین می‌شود.
گزارش روابط‌عمومی سازمان تأمین اجتماعی همچنین حاکی است این سازمان به‌عنوان اولین خریدار خدمات درمانی کشور، در بخش درمان غیرمستقیم نیز با بیش از ۱۵ هزار داروخانه در بخش خصوصی و دولتی طرف قرارداد است که خدمات دارویی مورد نیاز را حسب تشخیص پزشک و در قالب تعهدات بیمه‌های پایه که از سوی شورای عالی بیمه تعریف شده است، به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و سایر افراد تحت پوشش این سازمان ارائه می‌کنند.
مطابق آمارهای سازمان تأمین‌اجتماعی، داروخانه‌های طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور، در سال گذشته خدمات دارویی مورد نیاز را بر اساس ۱۴۸ میلیون نسخه صادرشده، به بیمه‌شدگان این سازمان ارائه کرده‌اند.
لازم به ذکر است به‌منظور تسهیل و تسریع در خدمت رسانی به بیمه‌شدگان و بازنشستگان، با دستور مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی، از تیر ماه سال گذشته، فرآیند رسیدگی به درخواست‌ها و عقد قرارداد با داروخانه‌ها، در مناطق کمتر برخوردار نهایتاً ظرف مدت یک هفته و در سایر مناطق نهایتاً در طول یک ماه انجام می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • گزارش واردات ۳۷۳ شرکت تولیدی و واردکننده دارو
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌ اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل