Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@22:18:28 GMT

شهری که به حلیم‌های عاشورایش مشهور است!

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۶۶۹۴

شهری که به حلیم‌های عاشورایش مشهور است!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛شاید حلیم یکی از نذرهای قدیمی باشد که در دهه اول محرم در بسیاری از شهرها پخته و توزیع می‌شود. چه بسیار بودند کسانی‌که با نیت شفا گرفتن مریضان و استجابت دعاها، در کنار دیگ‌های حلیم نذری به اهل‌بیت(ع) توسل جستند و حاجت روا شدند.

حال و هوای عزاداری کنار دیگ‌های حلیم دیدنی است، خلوت آدم‌هایی که شب تا صبح حلیم را هم می‌زنند و صلوات می‌فرستند و در دل دعا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهر مریانج که در ۶ کیلومتری جاده همدان- کرمانشاه و در دامنه‌های کوه الوند واقع است، در ایام عزاداری اباعبدالله(ع) آداب و رسوم مخصوص به خود دارد که از اولین روزهای محرم حال و هوای خاصی را به شهر می‌دهد.

حرکت دسته‌های عزاداری شبانه هیئت‌ها در خیابان اصلی شهر، وجود پیرغلامان و عزاداران فراوان حتی خارج از شهر و حتی توریست‌های مذهبی و پخت حلیم به عنوان نذری روز عاشورا شاید جزء جدانشدنی از آداب مریانج باشد.

وقتی در روز عاشورا به این شهر می‌روید، مریانج یکپارچه کربلاست و سیاه‌پوش، آنقدر زیبا که دوست داری خودت هم در جمع عزاداران باشی و عزاداری کنی. کسی در این روز عقب نمی‌نشیند، همه برای ارباب بی‌سر از جان مایه می‌گذارند و سنگ تمام. ظهر عاشورا در تمام خانه‌ها به روی عزاداران باز است. در کنار درب منازلشان می‌ایستند و هر رهگذری را دعوت به ناهار می‌کنند و می‌گویند «بفرمایید حلیم» (حلیم معروف مریانجی‌ها)، بلااستثنا همه حلیم می‌دهند و این نکته جالب توجه در این شهر است.

مجتبی دی‌آبادی مسئول روابط عمومی شهرداری مریانج با بیان اینکه قدمت عزاداری شهر مریاج به ۱۵۰ سال پیش برمی‌گردد، اظهار کرد: با توجه به اینکه غذای اصلی مردم در زمان‌های گذشته حلیم و امثال این نوع غذا بوده و به علت قدمت طولانی عزاداری در مریانج، اغلب نذورات مردم این شهر حلیم است.

دی‌آبادی  افزود: امروز نیز مردم شهر مریانج مانند سال‌های گذشته به ادای نذر حلیم در ماه‌های عزای سالار شهیدان پایبندند و در روز عاشورا در همه جای این شهر بوی حلیم نذری به مشام رهگذران می‌رسد.

وی گفت: به لطف امام حسین(ع) نذورات در مریانج به قدری زیاد است که در روز عاشورا مردم برای دعوت عزاداران که به نوعی آنها را زائر امام حسین(ع) می‌دانند، رقابت کرده و آنها را دعوت به پذیرایی می‌کنند.

مسئول روابط عمومی شهرداری مریانج تصریح کرد: نذری حلیم شهر مریانج در سال‌های گذشته رونق بیشتری داشته و امروز با توجه به تغییر ذائقه مردم و کمرنگ شدن فرهنگ عزاداری پیشینیان، این نذری به دیگر نذورات مانند خورشت قیمه تغییر کرده است.

وی عنوان کرد: مشکلات اقتصادی و تورم یکی دیگر از دلایل کمرنگ شدن نذورات و شور مردمی برای ادای دین خود در این سال‌ها است که گریبان‌گیر بسیاری از خانواده‌ها شده و به آنها اجازه ادای دین خود در ایام محرم را نمی‌دهد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۶۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل امر زیارت تکلیف مدیریت شهری در مشهد است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با شهرداران کلانشهرهای کشور که ظهر پنجشنبه با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد و مدیران شهری کلانشهرها برگزار شد، اظهار کرد: عنوان مدیریت شهری، عنوان جامعی است که غیر از مدیریت خدمات شهری، مدیریت اجتماعی، سیاسی و بالاتر از همه فرهنگی شهر را هم دربر می‌گیرد.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: برادران، وقتی بنا باشد شهر مدیریت شود، اگر مسائل فرهنگی زیر سوال برود و موردتوجه نباشد، اداره شهر در سایر شئون هم فایده‌ای نخواهد داشت. در حقیقت، مقدمه اداره فرهنگی شهر به این است که مردم خادمانشان را بشناسند و به این خدمات احترام بگذارند.

مدیریت شهری، در صدر ارتباط مستقیم با مردم

وی ضمن واکاوی ابعاد ارتباط گسترده مردم با شهرداری در کلانشهرهای کشور خاطرنشان کرد: در هر شهر از ایران اسلامی، مردم به قدری که از خدمات شهرداری‌ها برخوردار هستند، از خدمات هیچ اداره و سازمانی استفاده نمی‌کنند. آن آقا یا خانم هموطنی که صبح از خانه بیرون می‌آید، از همان لحظه اول پا به فضایی می‌گذارد که آسفالتش فراهم شده، اتوبوس و تاکسی برای رفت و آمدش آماده شده، زباله از معابرش جمع آوری شده و فضای سبزش، همه کس را مروّح می‌کند.

علم الهدی با بیان اینکه منظور از پیوست فرهنگی در خدمات شهری، ترویج فرهنگ دینی در جامعه است، تصریح کرد: مهم‌ترین علتی که باعث بروز این نارضایتی‌ها می‌شود، نبود پیوست فرهنگی در کنار خدمات شهری است. مقصود بنده این است که بستری از خدمات فرهنگی تعریف شود تا به همراه خدمات اجتماعی و شهری، مردم از آن استفاده کنند تا شهرداری منحصر در یک جریان خدماتی محض نشود.

فرهنگ دینی، گره گشای چالش‌های امروز کشور

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تأکید کرد: در دین ما تأکید شده حتی اگر کسی یک لیوان آب به دست برادر دینی خود داد، بر او فرض است که از برادرش تشکر کند. اینجاست که می‌گوئیم باید پیوست فرهنگی مبتنی بر ترویج فرهنگ دینی در جامعه باشد تا مردم به یاد بیاورند این خدمات از طرف دلسوزترین برادرانشان در مدیریت شهری به آنها عرضه می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت بهره گیری از فرصت دهه کرامت برای ترویج فرهنگ دینی در کلانشهرها گفت: در این کشور، چالش‌های بسیاری وجود دارد که ریشه واحد همه آنها در عرصه فرهنگ است. در یک قلم، همین موضوع ازدواج جوانان را ببینید. اینکه سن ازدواج بالا رفته، عمده ریشه آن در فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت مالی یک مرد خانواده دار و کامل نرسند، ازدواج نمی‌کنند. اینجاست که بازهم پیوست فرهنگ دینی می‌تواند گره گشا باشد و مدیریت شهری هم در این عرصه‌ها وظایفی برعهده دارد.

تسهیل زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد

علم الهدی با اشاره به ضرورت میدان‌داری مدیریت شهری مشهد در تسهیل امر زیارت اظهار کرد: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به آن دسته از زائرانی است که عشق زیارت علی ابن موسی الرضا (ع) را در دل دارند و به شهر امام رضا (ع) می آیند اما توان مالی برای اقامت چندروزه در یک منزلگاه اعم از هتل، مهمانسرا یا مسافرخانه را ندارند. اینجاست که تأکید ما به شهرداری مشهد متمرکز بر ایجاد زائرسراهای ارزان قیمت است تا این برادران و خواهران عزیز ما به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند.

کد خبر 6082024

دیگر خبرها

  • امسال در قم هر ماه ۳۵۰ واحد مسکن روستایی و شهری تحویل می‌شود
  • تسنیم: فرودگاه شکاری اصفهان در امنیت کامل است /مردم اصفهان در صف خرید حلیم هستند یا ورزش صبحگاهی می کنند /وضعیت غیرعادی نیست
  • تصویر عزاداری زن فلسطینی، عکس خبری برگزیده سال شد
  • تسهیل امر زیارت، تکلیف مدیریت شهری در مشهد است
  • تسهیل امر زیارت تکلیف مدیریت شهری در مشهد است
  • مطالبات شهرداران کلانشهرها پیگیری می‌شود
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • مصاف پاس همدان با تهران یاسا در مریانج
  • ۸ شوال سالروز تخریب قبرستان بقیع و علم‌کشی در شمیران + فیلم و عکس
  • آیین تکیه خوانی، سنت عزاداری و علم کشی