Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه بعد از انتخاب الحلبوسی آمریکایی‌ها چاره دیگری جز انتشار پیام تبریک به وی نداشتند، گفت: آن‌ها نمی‌توانستند با نظر نمایندگان ملت عراق مخالفت کنند.

حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، انتخاب محمد الحلبوسی به عنوان رئیس پارلمان عراق گفت: انتخاب رئیس پارلمان عراق و هیئت رئیسه یک امر داخلی در این کشور است که توسط نمایندگان پارلمان انجام و رای قابل توجهی را هم از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه این حق مردم عراق است که نمایندگان مجلس رئیس پارلمان را معرفی کنند، گفت: تا جایی که کارنامه الحلبوسی نشان می‌دهد وی یک شخصیت ملی است که توجه به مسائل و مصالح ملی عراق جزو اولویت‌های او محسوب می‌شود و به دنبال آن است که با همکاری همه جانبه که بین همه فراکسیون‌ها و جریان‌ها است عراق را از این شرایط خطیر عبور دهد.

کاظمی قمی با اشاره به بیانیه تبریک وزارت خارجه آمریکا به مناسبت انتخاب رئیس پارلمان جدید در عراق گفت: اینکه آمریکایی‌ها بیانیه دادند و از او حمایت کردند با نگاهی به تحرکات آمریکایی‌ها طی دو سه ماه اخیر در عراق و در رابطه با پارلمان و دولت جدید کاملا واضح است که آمریکایی‌ها دنبال اهداف دیگری در این کشور بودند و سعی می‌کردند با اقدامات مداخله گرایانه اهداف مورد نظر خود را عملیاتی کنند که این اتفاق محقق نشد و با مخالفت نمایندگان پارلمان عراق مواجه شد.

سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه بعد از انتخاب الحلبوسی آمریکایی‌ها چاره دیگری جز انتشار پیام تبریک به وی نداشتند، گفت: آن‌ها نمی‌توانستند با نظر نمایندگان ملت عراق مخالفت کنند.

وی با اشاره به مواضع رئیس جوان پارلمان عراق گفت: مواضع او تاکنون نشان داده که نگاهش در بعد خارجی و در توسعه همکاری با کشور‌های همسایه و به ویژه ایران نگاه مثبتی است و این بیانگر روحیه تعاملی او با هدایت و حمایت دولت و پارلمان عراق خواهد بود.

کاظمی قمی ابراز امیدواری کرد که می‌توان با انتخاب الحلبوسی شاهد همکاری‌های همه جانبه بین ایران و عراق باشیم که البته این اتفاق برخلاف خواست آمریکایی هاست.

سفیر سابق ایران در عراق با اشاره به سابقه رئیس پارلمان عراق گفت: وی در گذشته استاندار استان الانبار و نماینده مجلس بوده و در کمیسیون‌های حقوق بشر فعالیت‌های زیادی داشته است رشته تخصصی او مهندسی است و در طول این سال‌ها با مسائل پارلمانی بیگانه نبوده است.

وی مواضع الحلبوسی در خصوص مسئله مقاومت را نیز شایان توجه دانست و گفت: در مسئله مقاومت هم، مقاومت در برابر جنگ‌های نیابتی و گروه‌های افراطی و حمایت از گروه مردمی الحشدالشعبی در کارنامه وی وجود دارد و حمایت از مقاومت نیز از نکات مثبت عملکرد او محسوب می‌شود.

کاظمی قمی ابراز امیدواری کرد که پس از انتخاب رئیس مجلس در عراق یک دولت مقاوم در این کشور روی کار بیاید تا بتواند در برابر مشکلات عراق مانند مسائل امنیتی، خدمات دهی به مردم و جلوگیری از مداخله آمریکایی‌ها که هنوز تا حدودی نیرو‌های نظامی خود را برخلاف قانون در عراق مستقر کرده اند تشکیل شود.

سفیر سابق ایران در عراق در پاسخ به این سوال که آیا جوان بودن الحلبوسی موجب تطمیع وی توسط آمریکایی‌ها و ارتجاع منطقه نخواهد بود؟ گفت: جوان بودن نکته مثبت شخصیت وی محسوب می‌شود و با مشورتی که او با اصحاب نظر و هیئت‌های اندیشه ورزی که در پارلمان عراق شکل می‌گیرد، انجام می‌دهد از موهبت تجربه نیز استفاده خواهد کرد و عملکرد او نتایج مثبتی را به دنبال خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه عراقی‌ها از بلوغ سیاسی بالایی برخوردارند، گفت: آن‌ها که در صحنه سیاسی عراق وارد شدند می‌دانند کشوری که از یک طرف با اشغالگری مواجه بوده، زیر ساخت‌های اقتصادی اش نابود شده و در طی سه چهار دهه با سیاست‌های رژیم بعثی دست و پنجه نرم کرده از بلوغ سیاسی بالایی برخوردار هستند و طبیعتا تصمیم گیری‌های ملی که نیازمند همکاری‌های همه جانبه بین نهاد‌های مختلف خواهد بود از پختگی لازم برخوردار می‌شود.

کاظمی قمی تصریح کرد: آنچه از اهمیت بالایی در انتخاب رئیس مجلس برخوردار است گرایش‌های رئیس پارلمان است که واقعا به مصالح عراق می‌اندیشد و در نتیجه با کمیته تخصصی که شکل می‌دهند و شخصیت‌هایی که در طول این ۱۴، ۱۵ سال دلسوزانه در عراق کار کردند می‌توانند با کمک یکدیگر عراق را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهند.

سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه ماهیت رفتار آمریکایی‌ها در عداوت و دشمنی با عراقی‌ها برای آن‌ها واضح و روشن است، گفت: از این منظر تشخیص این مسئله و منافع عراق چندان مشکل نیست و عراقی‌ها دوست و دشمن خود را به خوبی می‌شناسند و می‌دانند جمهوری اسلامی در هر شرایط خالصانه به آن‌ها کمک کرده، اما آمریکایی‌ها این کشور را اشغال کردند و این اشغال تنها در جهت منافع آمریکا بود به همین دلیل از آنجا که ماهیت اقدامات آمریکایی‌ها کاملا مکشوف است سیاست گذاری در برابر آن‌ها چندان کار دشواری نیست و در یک خرد جمعی می‌توان به نتایج سازنده‌ای رسید.

وی درپایان خاطرنشان کرد: روحیه جوان یعنی روحیه شتاب بیشتر در تصمیم گیری‌های سریع تر، چون الان یکی از نیاز‌های عراق تصمیم گیری‌های سریع است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عراق پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۸۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سید عمار حکیم: هدف ایران تثبیت حق خود بود

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛  سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق  در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه گفت : قدرت ایران با شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی ثابت شد/هدف ایران تثبیت حق خود بود. 
سید عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق در نشست مجمع بین‌المللی سلیمانیه خواستار تعیین تکلیف انتخاب رئیس جدید پارلمان عراق شد.
وی در این نشست گفت: معتقدیم هدف از پاسخ ایران، به آن اندازه که تثبیت حقش در پاسخ بود، تشدید تنش و گسترش دامنه درگیری نبود و رژیم صهیونیستی از دهه‌های گذشته اینگونه رسمی از سوی کشوری مورد حمله قرار نگرفته بود.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه تاکید کرد: پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی خود، یک متغیر ویژه به شمار می‌رود که قدرت ایران در شکست دیوار امنیتی رژیم صهیونیستی را با وجود همکاری بسیاری از کشور‌ها با آن، ثابت می‌کند.
حکیم با بیان اینکه عراق موضع پیشگامی در یاری ملت فلسطین و همبستگی با فلسطین دارد، عنوان کرد:، اما موضع دولتی و سیاسی رسمی با استفاده از اراضی عراق برای انجام عملیات نظامی موافق نیست و ما از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم، جنگ در غزه را متوقف و مصوبه شورای امنیت برای توقف جنگ و وارد کردن کمک‌ها را اجرا کند.
وی درباره گروه‌های عراقی گفت: گروه‌های عراقی، روزی ادعا نکرده‌اند که عملیات نظامی را به دستوراتی از خارج از کشور انجام می‌دهند بلکه این عملیات برای حفظ حاکمیت کشور بنابر دیدگاه خود انجام می‌شود و نظر ما سیاست مهار این گروه‌ها است و نه سیاست ضربه به آنها به ویژه با توجه به اینکه عراق در حال ساماندهی اوضاع داخلی است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه اشاره کرد: شاهد آن بودیم این گروه‌ها، هنگامی که توقف عملیات نظامی خود را اعلام کردند و برای عدم در تنگنا قرار دادن دولت، وارد آتش بس شدند، با مسئولیت‌پذیری بالایی عمل کردند.
وی همچنین در باره پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق اظهار داشت: عراق در مساله پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی به ویژه با پایان داعش به عنوان یک چالش وجودی جدی است، اما در وهله نخست باید ماموریت ائتلاف بین‌المللی با گفتگو با طرف‌های بین‌المللی و با تفاهم پایان یابد و نه با روش‌های دیگر.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه افزود: در مرحله دوم نیز ما به انتقال به روابط دوجانبه بین عراق و بسیاری از کشور‌های ائتلاف بین‎المللی و در راس آن آمریکا اهتمام داریم و روابط دوجانبه بین عراق و برخی کشور‌های ائتلاف بین‎المللی به نفع عراق است.
وی خاطرنشان کرد: روابط عراق با آمریکا براساس توافقنامه چارچوب استراتژیک که در پارلمان عراق تصویب شده، برقرار است و این توافقنامه مهم، تصویب شده و فراگیر در همه زمینه‌ها است.
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن، گفت: این سفر برای فعال‌سازی این توافقنامه و ایجاد روابط دوجانبه انجام شده و واضح است که هر اندازه روابط دوجانبه بین دو کشور سامان یابد، پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی تسریع می‌شود.
حکیم تاکید کرد که ثبات امروز در عراق، نیازمند تلاش برای تقویت آن است تا به ثبات پایدار تبدیل شود و به صورت مثبت با دستاورد‌های امروز برخورد کنیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان با اشاره به نظر سران کشور‌های منطقه نسبت به عراق توضیح داد: تا حد زیادی نسبت به وضعیت عراق از طریق آنچه از سران منطقه نسبت به عراق می‌شنویم، خوشبین هستیم و قطعا سفر ما به این کشور‌ها برای هماهنگی با دولت است و در این سفر‌ها وضعیت عراق و راه‌های حمایت از عراق و روابط فیمابین و پرونده‌های منطقه‌ای را بررسی و اینگونه بر تاثیر عراق و نقش منطقه‌ای و بین‌المللی آن در کل حوادث منطقه تاکید می‌کنیم.

دیگر خبرها

  • سید عمار حکیم: هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • هدف ایران تثبیت حق خود بود
  • روابط ما با آمریکا به نقطه مهم و حساس رسیده است
  • عراق نگران است منطقه به جنگ گسترده‌تری کشیده شود 
  • السودانی: داشتن روابط همزمان با ایران و آمریکا امتیازی برای عراق است
  • سفر نخست وزیر عراق با هدف تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی
  • جدیدترین موضع گیری السودانی درباره روابط با ایران و آمریکا
  • اگر آمریکایی‌ها از عراق خارج نشوند هدف قرار می گیرند
  • فرمانده سابق سنتکام: در برابر ایران آسیب‌پذیر هستیم
  • نرخ سفر عتبات از اردیبهشت افزایش می‌یابد