Web Analytics Made Easy - Statcounter

کابل - ایرنا - سفر یک روزه «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان به هند که در راس یک هیات اقتصادی و سیاسی انجام شد، روند کمک های دهلی نو به کابل را تضمین و بندر چابهار را به عنوان محور راهبردی کمک های اقتصادی تعیین کرد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهوری افغانستان که دیروز چهارشنبه به هند سفر کرد، پیش از ظهر در قصر حیدرآباد دهلی نو از سوی «نارندرا مودی» نخست وزیر هند مورد استقبال قرار گرفت و در پایان این دیدار هر دو طرف از توسعه مناسبات دوجانبه خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در گزارشی که وزارت امورخارجه هند از این دیدار منتشر کرد بر تصمیم دو کشور برای گسترش روابط اقتصادی از طریق بندر چابهار و دهلیز حمل و نقل هوایی تاکید کرده است.
افزایش مبادلات تجاری میان هند و افغانستان و عبور ارزش این تجارت از مرز یک میلیارد دلار در سال از دیگر محورهای گفت و گوی در جریان این سفر بود و از نقش بندر چابهار به عنوان مسیری مطمئن و ارزان برای ارتقای این همکاری ها به عنوان پیش فرض دو طرف یاد می شود.
به گزارش خبرگزاری های افغانستان در دیدار سران دو کشور، در مورد تقویت روابط و همکاری‌های دوجانبه، مبارزه مشترک با تروریسم، توسعۀ همکاری‌های اقتصادی و ترانزیت، توسعه دهلیز هوایی افغانستان به هند، ارایه بورسیه تحصیلات عالی و فنی، توسعه زیرساخت اینترنت و همچنین گسترش سرمایه‌گذاری مشترک در بخش های مختلف افغانستان تبادل نظر شده است.
مودی نخست وزیر هند گفته است که کشورش آمادگی دارد حکومت و مردم افغانستان را در عرصه‌های مختلف، به ویژه ساخت سد 'شاه ‌توت' و شبکه آبرسانی پایین دست سد، انرژی خورشیدی و تامین آب آشامیدنی و اجرای 160طرح در روستاها، حمل و نقل، ترمیم350 دستگاه اتوبوس شهری و اعطای یک هزار دستگاه اتوبوس جدید و همچنین فرآیند تولید و بسته بندی مواد غذایی، کمک کند.
غنی هم به توسعه دهلیز هوایی میان افغانستان و هند و افزایش تعداد پروازها به شهرهای دیگر اشاره داشته و علاوه بر تداوم کمک های قبلی خواستار کمک برای تولید سنگ‌های قیمتی و صادرات آن، تولید دارو و همکاری مشترک تیم‌های فنی افغانستان و هند شد.
در جریان این سفر، هند وعده ادامه بورسیه‌های تحصیلی برای افغانستان را تا پنج سال دیگر و همچنین ارایه آموزش مهارت های مختلف را به کارکنان دولتی داد.
نخست وزیر هند گفته که در آینده نزدیک وزیر خارجه آن کشور همراه با کارشناسان به افغانستان سفر خواهند کرد تا در دیدار با مقامات افغان، در مورد روابط راهبردی میان هند و افغانستان و شیوه اجرای این توافقات بحث و تبادل کنند.
اشرف غنی در این دیدار برپایی نمایشگاه مشترک تجار و سرمایه ‌گذاران افغان و هند را در شهر بمبی هندوستان برای رشد اقتصادی دو کشور مهم و مفید دانسته و از همکاری‌های هند در بخش‌های مختلف، به ویژه اجرای طرح های زیربنایی در کشورش قدردانی کرد و گفته کمک‌های هند سبب تغییر مثبت و ایجاد رفاه در زندگی افغان‌ها خواهد شد.
بندر چابهار در کرانه دریای عمان در جنوب شرقی ایران قرار دارد و دسترسی هند را به افغانستان و از طریق به آسیای میانه تسهیل می کند.
دولت هند متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری برای توسعه چابهار و همچنین سرمایه گذاری 1.5 میلیارد دلاری برای ساخت مجموعه ای از جاده ها و راه آهن برای تسهیل این دسترسی به افغانستان شده است.
*آساق*1104*2040

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد هند افغانستان بندرچابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود تا جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که پیش از این‌نیز بانک جهانی گفته بود این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تأیید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کرزی: قدردان همکاری‌های همیشگی ایران با افغانستان هستیم
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • بریتانیا بر لبه پرتگاه اقتصادی
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی