Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:37:54 GMT

ارتباط چاقی کودکان با محصولات ضدعفونی کننده

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۸۷۵۴

ارتباط چاقی کودکان با محصولات ضدعفونی کننده

محققان هشدار دادند که مواد پاک کننده خانگی به دلیل افزایش باکتری‌های روده موجب چاقی کودکان می‌شوند.

به گزارش ایسنا، به نقل از مدیکال نیوز، دانشمندان کانادایی دریافتند کودکانی که در خانواده‌هایی زندگی می کنند که حداقل یک بار در هفته از مواد ضدعفونی کننده استفاده می‌کنند در سه سالگی دارای شاخص توده بدنی (BMI)  بالاتر و کودکانی که در خانه‌هایی زندگی می کنند که از مواد مصرفی سازگار با محیط زیست استفاده می‌کنند شاخص توده بدنی کمتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسندگان خاطر نشان کردند که در دو دهه گذشته  خانواده‌ها بیشتر و بیشتر از مواد ضدعفونی کننده استفاده می‌کردند و در این تحقیق محققان تاثیر این شوینده‌ها بر کودکان را بررسی کردند و دریافتند این مواد نه تنها موجب چاقی کودکان شده بلکه بر سلامت روان و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی نیز تاثیر دارد.

در این تحقیق محققان فلور روده (موجودات ریزی که در مجراهای گوارشی انسان و دیگر حیوانات یافت می‌شوند) 757 نوزاد سه تا چهار ماهه را بررسی کردند. در این بررسی نمونه‌های مدفوع .کودکان جمع آوری شد تا باکتری روده آنان مشخص شوند. در این زمان چگونگی تمیز کردن خانه آنان نیز بررسی و سپس در سن یک و سه سالگی این ارزیابی دوباره انجام شد

این تحقیق نشان داد که میکروبیولوکتیو روده کودک بسته به اینکه کدام محصولات تمیز کننده در خانه استفاده شود متفاوت بود. به عنوان مثال بچه‌هایی که اغلب در معرض مواد ضدعفونی کننده مصنوعی قرار داشتند با کاهش هموفیلوس سطوح بالاتری از باکتری‌های Lachnospiraceae در روده آنان وجود داشت وEnterobacteriaceae در کودکان در معرض محصولات سازگار با محیط زیست کمتر بود.

اندازه‌گیری شاخص توده بدنی در سه سالگی نشان داد کودکان در معرض مواد ضد عفونی کننده مصنوعی، بالاتر از گروه مواد شوینده سازگار با محیط زیست از جمله سرکه بود.

محقق این تحقیق دکتر آنیتا کوزیرسکی استاد پزشکی اطفال دانشگاه آلبرتا اظهار کرد: Lachnospiraceae به طور معمول در روده انسان وجود دارد اما در نوزادان سه تا چهار ماهه میزان آن پایین و با رشد نوزاد افزایش می‌یابد.

با آزمایش مواد شوینده بر روی حیوانات مشخص شد موش‌هایی که سطوح بالاتری از Lachnospiraceae در میکروبیوتاسیون روده دارند چربی و مقاومت به انسولین بیشتری دارند.

وی گفت: مادرانی که در دوران بارداری از محصولات سازگار با محیط زیست استفاده می کردند رژیم‌های غذایی مغذی بیشتری داشتند و بارداری آنان نیز سالم تر بود در نتیجه میکروبیوم سالم آنان به نوزادان منتقل شده و آنان نیز سالم‌تر و شاخص توده بدنی کمتری در آنان مشاهده شد.

این تحقیق در آگاهی مادران و خانواده در استفاده از نوع ماده شوینده بسیار مهم و کمک کننده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام چاقی کودکان منطقه خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۸۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه تازه از بیش از ۷۰۰ نفر سوالاتی در مورد رژیم غذایی‌شان پرسیدند، از جمله اینکه چه مواد غذایی و نوشیدنی‌های خاصی را مصرف می‌کنند (مانند سبزیجات، نان، نوشابه‌های انرژی‌زا، شیر و چای) و سپس سطح مواد شیمیایی ماندگار در خون آن‌ها را آزمایش کردند.

به گزارش یورونیوز، محققان همچنین از شرکت‌کنندگان در تحقیق پرسیدند که چقدر غذای آماده در خانه، مغازه فست‌فود یا رستوران غیرفست‌فودی می‌خورند. آنها از این اطلاعات برای بررسی این فرضیه استفاده کردند که افراد تا چه میزان با بسته‌‌بندی مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی ماندگار در تماس بوده‌اند.

سال‌هاست که دانشمندان درباره «مواد شیمیایی ماندگار» هشدار می‌دهند. این ترکیبات پرمصرف شامل مشتقات پلی‌فلوروالکیل، دسته‌ای از مواد شیمیایی ساخته دست بشر هستند که چندین دهه است در طیف گسترده‌ای از صنایع برای مقاوم‌سازی محصولات در برابر گرما، آب، چربی و لکه‌ها استفاده می‌شوند.

در هشتاد سال گذشته مشتقات بسیاری از این ترکیبات ساخته شده‌اند که در تولید هزاران کالای مصرفی روزمره از ظروف غذای یک‌بار مصرف گرفته تا کف ضد حریق (کپسول‌ آتش‌نشانی) استفاده می‌شوند.

این ترکیبات که امروزه ردپایی از آن‌ها حتی دورافتاده‌ترین مکان‌های کره خاکی از جمله در بدن خرس‌های قطبی در قطب شمال نیز یافت شده است، به دلیل پیوندهای بسیار قوی فلوئور-کربن در بدن ما تجزیه نمی‌شوند و می‌توانند تا ده‌ها هزار سال در محیط زیست باقی بمانند. به همین علت نیز مواد شیمیایی «ماندگار» لقب گرفته‌اند.

مطالعات نشان داده‌اند که آن‌ها می‌توانند هورمون‌ها را مختل کرده، استخوان‌ها را تضعیف کنند یا خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را افزایش دهند. آن‌ها همچنین با انواع سرطان، نقایص مادرزادی، بیماری‌های کلیوی و سایر مشکلات جدی سلامت مرتبط هستند.

یافته‌های مطالعه تازه نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد چای، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای آماده خارج از خانه با افزایش سطح مواد شیمیایی ماندگار در بدن در طول زمان مرتبط است.

در واقع شرکت‌کنندگانی که بیشتر چای، هات‌داگ و گوشت‌های فرآوری‌شده مصرف می‌کردند، سطح مواد شیمیایی ماندگار بالاتری در خون خود داشتند.

با این حال، برخی از غذاها تنها زمانی با سطوح بالاتر این ماده شیمیایی مرتبط بودند که خارج از خانه تهیه می شدند. افرادی که غذاهایی مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا پیتزای تهیه‌شده در رستوران‌ها را می‌خوردند، سطوح بیشتری از مواد شیمیایی ماندگار را در خون خود نشان دادند. محققان می‌گویند دریافته‌اند که این مشکل عمدتا در فرآیند بسته‌بندی محصولات غذایی ایجاد می‌شود.

به عنوان مثال، آنها تصور می‌کنند که ارتباط بین چای و سطوح بالای مواد شیمیایی ماندگار به خاطر کیسه‌‌ای است که چای در آن قرار داده می‌شود. گوشت‌های فرآوری‌شده نیز با بسیاری از راه‌های احتمالی برای آلودگی در فرآیند تولید، چندان تعجب‌برانگیز نیست.

هیلی همپسون، محقق مقطع دکترا در دانشکده پزشکی کک کالیفرنیای جنوبی و نویسنده اصلی این مطالعه، در این باره می‌گوید: «حتی غذاهایی که از نظر متابولیک کاملاً سالم هستند نیز می‌توانند به مواد شیمیایی ماندگار آلوده شوند.»

نویسندگان این مطالعه می‌گویند هدف آزمایش آنها لزوماً تعیین این نیست که کدام غذاها «سالم» هستند و کدام‌ها نیستند، بلکه هدف این است که بفهمند کدام غذاها ممکن است به آزمایش بیشتری نیاز داشته باشند تا نظارت شود که آلودگی‌شان از کجا آمده است.

بسیاری از تحقیقات قبلی بر حضور آنها در آب متمرکز شده بودند، اما دانشمندان اکنون می‌گویند غذای آلوده احتمالاً تهدید بزرگتری برای سلامت انسان است.

برخی از بدترین منابع آلودگی در مواد غذایی عبارتند از برخی‌ از کاغذها و پلاستیک‌های بسته‌بندی، آفت‌کش‌ها و همچنین کودهای آلوده به مواد شیمیایی ماندگار که برای تقویت رشد محصولات غذایی استفاده می‌شوند.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Environment International» منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • بایدن حین کنایه به ترامپ گاف داد!
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه با انعقاد تفاهم نامه شرکت ایرانول و دانشگاه شریف
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • متن کامل گزارش نهایی تحقیق و تفحص درباره عملکرد سازمان حفظ نباتات
  • اقتباس بهترین راه ارتباط کودکان با سینما
  • کدام موادغذایی حاوی سطح خطرناک‌تری از مواد شیمیایی ماندگار هستند؟ چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • سالمندی، ژاپن را به دردسری عجیب انداخت