Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از خانه ملت، حسین امیری خامکانی با تاکید بر لزوم راه اندازی بورس انرژی، گفت: بازار سرمایه محل شفافی است که به تنظیم قیمت ها به صورت خودکار کمک می‌کند.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه نفت کالای گران قیمتی است، افزود: یک کشتی و یا یک محموله نفت قیمت بالایی دارد، بنابراین یکی از راه های شفاف سازی فروش نفت در زمان تحریم ها بازار سرمایه و بورس است که باید زیرساخت ایجاد آن فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ممکن است تنگناهایی برای ایجاد بورس نفت وجود داشته باشد، بنابراین به وزارت نفت پیشنهاد می شود که اگر برای ایجاد بورس نفت به قانون نیاز دارد، لایحه ای با قید فوریت به مجلس ارائه دهد تا قانون در اینباره مصوب شود.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ایجاد شورای اقتصادی قوای سه گانه برای مقابله با تحریم ها، اظهار داشت: وزارت نفت برای دور زدن تحریم ها می تواند از ظرفیت ستاد تدابیر ویژه اقتصادی و شورای عالی هماهنگی سه قوه که با تدبیر مقام معظم رهبری تشکیل شده استفاده کند.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت بورس انرژی برای دور زدن تحریم ها استفاده شود، گفت: وزارت نفت ممکن است تدابیر خاص خود را برای دور زدن تحریم های نفتی داشته باشد، اما نباید بدون هیچ ادله ای از ظرفیت بورس انرژی غافل شود و  باید مشکلات خود را در تشکیل بورس انرژی عنوان کند تا این مشکلات برطرف شود.

امیری خامکانی با تاکید بر اینکه قطعاً دشمن پاتک خاص خود را در برابر روش های مختلف ایران برای دور زدن تحریم های نفتی خواهد زد، ادامه داد: افزایش حمل و نقل محموله های نفتی و قیمت فرآورده های نفتی از جمله مواردی است که باید در زمان تحریم ها تدابیر خاصی برای آن اندیشیده شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون‌های مختلف مجلس از جمله انرژی، اقتصادی و بودجه در موضوع بررسی تشکیل بورس انرژی دخیل هستند، تاکید کرد: قطعاً وزارت نفت کارگروه هایی در وزارتخانه ایجاد کرده تا برای مشکلاتی که در فروش نفت ایجاد می شود، تدابیر لازم را بیندیشد و یکی از ایده‌هایی که روی آن کار می شود، بحث فروش نفت در بورس است و اگر به کمک کمیسیون انرژی در این زمینه نیاز باشد،  حتما این اقدام صورت می گیرد.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بورس انرژی یکی از راه هایی بوده که ممکن است دولت از آن استفاده کند، تصریح کرد: هنوز مشکلات ایجاد بورس انرژی مطرح نشده است تا بررسی شود که آیا این مشکلات می تواند توسط مجلس یا ستاد تدابیر ویژه رفع شود یا خیر، بنابراین اگر کمیسیون انرژی بتواند در این حوزه به وزارت نفت کمک کند، در این جنگ اقتصادی و تحریم‌ها دریغ نمی‌کند.


 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فروش نفت وزارت نفت تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۸۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از توانیر، بهروز احمدی حدید با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حضور مشترکان بالای یک مگاوات در معاملات خارج از بازار از سوی وزیر نیرو در اوایل سال گذشته، اظهار کرد: حجم معاملات این بازار از حدود ١١ درصد در سال ١٤٠١ به حدود ١٤.٥ درصد در پایان سال ١٤٠٢ افزایش یافته است.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: میزان معاملات روندی کاملاً صعودی دارد به صورتی که در ماه‌های بهمن و اسفند ١٤٠٢ سهم معاملات صنایع در بورس انرژی به حدود ٢٠ درصد افزایش یافت.

احمدی حدید با تبیین وضعیت موجود گردش نقدینگی صنعت برق در طی سال‌های گذشته و بیان نقاط ضعف و قوت آن بر تصمیم وزارت نیرو بر ضرورت تغییر روند جاری گردش نقدینگی تاکید کرد.

وی در ادامه به تشریح مدل جدید روابط مالی و گردش نقدینگی در شرکت‌های توزیع پرداخت که بر اساس آن سیستم تخصیص منابع بازنگری شده و ذی‌نفعان زنجیره تأمین برق می‌توانند سهم خود از منابع واریزی به حساب مدیریت منابع را به صورت منظم و در یکشنبه هر هفته دریافت کنند. در این ساز و کار شرکت‌های توزیع هزینه‌های جاری خود را بر اساس میزان وصول مطالبات و بر اساس ضرایب اعلامی وزارت نیرو به صورت هفتگی دریافت می‌کنند. باقیمانده منابع موجود در حساب متمرکز نیز پس از کسر تعهدات قانونی توسط توانیر، به حساب خرید برق شرکت‌های توزیع واریز می‌شود که باید نسبت به خرید برق از طریق بورس انرژی (معاملات سلف یا فیزیکی) اقدام کنند.

احمدی حدید با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از درآمد فروش برق نیروگاه‌ها از طریق بورس انرژی واریز خواهد شد، افزود: ظرفیت تزریق نقدینگی در حساب خرید برق شرکت‌های توزیع بین ٢٥ تا ٣٠ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که با توجه به حضور صنایع بالای یک مگاوات در بورس انرژی با مصرفی در حدود ١٠٠ میلیارد کیلووات ساعت، انتظار می‌رود بیش از ٦٠ درصد از مصرف کشور در سال ١٤٠٣ از طریق بورس انرژی تأمین شود.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران ادامه داد: شرکت‌های توزیع موظفند به شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای خرید برق مورد نیاز خود (که در بورس خریداری نشده است) وکالت می‌دهند تا در صورت عدم خرید برق طی بازه زمانی معین، مانده حساب شرکت‌های توزیع در بورس را برداشت و به حساب تولیدکنندگان برق حاضر در بازار عمده فروشی واریز کند.

وی افزایش سهم معاملات بورس انرژی به ٣٠ درصد در سال جاری و ٦٠ درصد تا پایان سال ١٤٠٦ را از احکام قانونی پیش بینی شده در برنامه هفتم عنوان کرد و خاطرنشان کرد که پیش بینی می‌شود امسال حداقل تا ٤٥ درصد برنامه مذکور محقق شود.

مدیر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: سال گذشته صنایع کشور بالغ بر ٥٣ میلیارد کیلووات ساعت برق مورد نیاز خود را از نیروگاههای خصوصی در بورس انرژی و معاملات دو جانبه تأمین کردند.

کد خبر 6080722 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • احیای پتروشیمی آبادان توسط شستا کلید خورد
  • توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • تحریم‌ناپذیری در فروش نفت‌خام و تجارت انرژی کشور با اجرای سیاست پالایشگاه‌داری فراسرزمینی
  • کارگروه بین‌الملل حوزه اتصال‌پذیری و ارتباطات تشکیل می شود
  • رشد ۴ برابری معاملات برق در بورس انرژی