Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@08:28:54 GMT

چرا عضلات بدنمان می‌گیرد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۰۲۰۳

چرا عضلات بدنمان می‌گیرد؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  عضلات شما به ظاهرتان زیبایی می‌دهند؛ اما مهم‌تر از آن نقش حیاتی در حمایت از سلامت عمومی‌تان دارند. عضلات نقش مهمی در سلامت سوخت و ساز، کنترل وزن بدن، استحکام استخوان‌ها و استقامت در برابر استرس و بیماری‌ها دارند. توده‌ی عضلانی کمک می‌کند قند خون کنترل شود، کیفیت خواب بهتر شود، سلامت روانی تقویت شود، ریکاوری بعد از آسیب یا بیماری بهتر صورت بگیرد و استقامت و بنیه در سطح مطلوبی بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید :علت گرفتگی عضلات پا هنگام خواب چیست؟

بدن انسان بیش از 600 عضله دارد که حدود 40 درصد از وزن بدن را تشکیل می‌دهند. شما می‌توانید با ورزش منظم و تغذیه‌ی سالم، عضلات نسبتاً خوبی بسازید. وضعیت سلامت عضلات شما می‌تواند جنبه‌هایی از سلامتتان را افشا کند. بنابراین مهم است که وضعیت سلامت عضلات خود را بررسی کنید.

کمی استراحت کن
بیش از حد ورزش کردن می‌تواند سلامت عضلات را به خطر بیندازد. اگر بعد از ورزش و تمرین در عضلات خود دردی احساس می‌کنید علامت این است که نیاز دارید یک روز استراحت کنید.

حین ورزش و فعالیت‌های شدید، پارگی‌های ریزی در عضلات روی می‌دهد که می‌تواند باعث درد و ناراحتی شود. وقتی استراحت می‌کنید بدن شروع می‌کند به ترمیم این پارگی‌ها و عضله سازی. بنابراین همیشه به بدنتان گوش دهید و زیاد از حد به آن فشار وارد نکنید و ریکاوری و استراحت را بخشی از برنامه‌ی روزانه‌ی سلامتی خود کنید. یادتان باشد هر چه شدت تمریناتتان بیشتر باشد، عضلاتتان به زمان بیشتری برای ترمیم نیاز دارند.

2. بیشتر آب بنوش
گرفتگی‌های عضلانی زمانی روی می‌دهند که عضله به‌طور غیرارادی منقبض می‌شود و علت آن می‌تواند دهیدراته شدن بدن باشد. آب، 75 درصد از بافت عضله را تشکیل می‌دهد و به آن کمک می‌کند منقبض شده و سپس به راحتی رها شود. بنابراین وقتی که بدنتان کم آب می‌شود، بیشتر مستعد گرفتگی‌های عضلانی خواهید بود. ضمناً آب، برای گردش مناسب مواد مغذی در بدن ضروری است و عضلات بدون آب از مواد مغذی محروم خواهند بود.

وقتی که بدنتان کم آب می‌شود، بیشتر مستعد گرفتگی‌های عضلانی خواهید بود. ضمناً آب، برای گردش مناسب مواد مغذی در بدن ضروری است و عضلات بدون آب از مواد مغذی محروم خواهند بود

3. میزان منیزیم بدنت را چک کن
گرفتگی‌های مکرر عضله و اسپاسم‌ها می‌توانند علامت کمبود منیزیم باشند. منیزیم برای سلامت عضله ضروری است چون بازجذب کلسیم و جذب پتاسیم را افزایش می‌دهد و هر دو برای تقویت عضله مهم‌اند. منیزیم کمک می‌کند قند از خون به طرف عضلات برود و اسیدلاکتیک دفع شود. اسید لاکتیک طی ورزش در عضله تجمع می‌کند و موجب درد می‌شود. اگر عضلاتتان مدام می‌گیرند حتماً سطح منیزیمتان را چک کنید.

در صورت داشتن کمبود منیزیم، کافی است با تغذیه‌ی سالم دریافت منیزیمتان را افزاش دهید یا با تجویز پزشک، مکمل منیزیم مصرف کنید. غلات کامل، آجیل، حبوبات و بنشن، سبزیجات برگ‌دار و میوه‌هایی مانند موز و آوکادو سرشار از منیزیم هستند.

4. غذاهای پتاسیم دار بیشتر بخور
اگر متوجه شدید گرفتگی‌های عضلانی‌تان ناگهان بیشتر شده این احتمال وجود دارد که بدنتان دچار کمبود پتاسیم شده باشد. گرفتگی‌های مکرر عضلانی، علامتی شایع از کمبود پتاسیم هستند. پتاسیم کمک می‌کند تا تعادل مایعات و الکترولیت‌ها در بدن حفظ شود.
غذاهای سرشار از پتاسیم مانند موز، کلم فندقی، اسفناج و لوبیا سفید بیشتر مصرف کنید یا با مشورت پزشکتان، از مکمل پتاسیم استفاده کنید.

5. قند خونت را چک کن
دیابت می‌تواند موجب گرفتگی عضلات پا شود. در واقع دیابت کنترل نشده می‌تواند به عصب‌ها آسیب زده و موجب نوروپاتی دیابتی (بیماری اعصاب محیطی) شود. برخی از نشانه‌های نوروپاتی دیابتی شامل درد در عضلات پا و احساس گزگز و کرختی در پاها می‌شود.

اگر دچار گرفتگی‌هایی در عضلات پا هستید و دیابت هم دارید، حتماً سطح قند خونتان را چک کنید. ضمناً برای تشخیص زودتر و درمان مناسب با پزشک مشورت کنید.

6. سیگار را ترک کن

ضعف عضلانی و قدرت اندک در محکم در دست گرفتن و نگه داشتن چیزی از نشانه‌های بارز این هستند که اگر سیگار می‌کشید باید آن را ترک کنید. سموم مضر برای تمام بدن ضرر دارند. نیکوتین می‌تواند بر عضلات اسکلتی و همچنین عضلات نرم قلب اثر بدی بگذارند که می‌تواند منجر به اختلالات حاد یا مزمن عضلانی شود.

سیگار کشیدن باعث می‌شود گردش خون در تمام بدن ضعیف شود که نتیجه‌اش نرسیدن مواد مغذی و اکسیژن کافی به عضلات و عملکرد نامناسب آن‌هاست.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

آنچه عضلات از سلامتی شما می‌گویند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۰۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می‌گیرد

یوسف اینانلو سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین گفت: امسال ۲۰۷ دیزل ژنراتور در استان شناسایی شده است و صاحبان مولد‌های خودتامین برق در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و اداری و تجاری این استان برای عبور از اوج بار مصرف مشارکت خواهند داشت.

 به گفته وی، از سال گذشته کلیه مولد‌ها به کنتور هوشمند مجهز شده اند.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان یکی از اقدامات جهت عبور بدون خاموشی از دوران اوج مصرف تابستان را آماده به کاری و وارد مدار شدن مولد‌های سازمان‌ها و مراکز دولتی عنوان کرد و گفت: ادارات، نهاد‌ها و ارگان‌ها باید در روز‌های کاری هفته و در ساعات اوج مصرف برق، مولد‌های خود تامین (دیزل ژنراتور) را وارد مدار کنند و ارتباط را با شبکه عمومی توزیع برق، قطع کنند.

اینانلو تاکید کرد:دستگاه‌های اجرایی و دولتی باید در وقت اداری ۳۰ درصد و خارج از وقت اداری ۶۰ درصد کاهش مصرف داشته باشند و تحقق این موضوع با جدیت و به صورت مستمر مورد بررسی و پایش قرار خواهد گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • (تصاویر) کارخانه عضله سازی هادی چوپان افتتاح شد!
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • ۶۰ نقطه حادثه خیز در سواحل رشت شناسایی شد
  • ۷ مرحله رأی دادن در انتخابات الکترونیکی اعلام شد +جزئیات
  • ۲۰۷ مولد خود تامین در استان قزوین در مدار قرار می‌گیرد
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید