Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت امنای حسینیه سادات اخوی گفت: این حسینیه مخاطبان زیادی دارد که از شهرهای دیگر خودشان را به اینجا می‌رسانند.

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مراسم عزاداری روز عاشورای حسینیه سادات اخوی، صبح امروز با حضور جمع زیادی از عزاداران حسینی برگزار شد. اول تا سیزدهم محرم هر سال، حسینیه سادات اخوی از ساعت هفت صبح تا اذان ظهر با حضور چندین سخنران، مداح و ذاکر اهل‌بیت‌(ع) میزبان عزاداران حسینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر کدام از سخنرانی‌ها و مداحی‌ها به صورت مستقل اجرا می‌شود و افرادی که در ساعت‌های مختلف (از صبح تا ظهر) وارد مجلس می‌شوند، می‌توانند از این سخنرانی‌ها بهره‌مند شوند و آنها را از دست نخواهند داد. معماری خاص این بنا که در عین قدمت، زیبا و باطراوت مانده است در کنار عناصر سنتی تزئین دیوارها، آن را به بنایی متفاوت از نمونه‌های مشابه تبدیل کرده است.

در حاشیه عزاداری امروز، عضو هیأت امنای حسینیه سادات اخوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اعلام این که بنای حسینیه سادات اخوی 218 سال قدمت داشته و از حدود 190 سال پیش هم وقف حسینیه شده است، گفت: اولین واقف حسینیه «آقا سید ابراهیم سادات اخوی» بود. طبق وقفنامه، متولیان باید در تمام مناسبت‌ها اعم از اعیاد اسلامی، تولد و شهادت ائمه اطهار‌(ع) برنامه مناسبتی داشته باشند. اگر خاندان سادات اخوی از عهده برگزاری این مراسم برنیامدند، اشخاص دیگری طبق تشریفات خاصی باید عهده‌دار اجرای وقفنامه شوند.

حمیدرضا سادات اخوی گفت: این وقفنامه نزدیک دو قرن است که چه در دهه اول محرم و چه در اعیاد اسلامی، نسل اندر نسل اجرا می‌شود. زمانی مرحوم پدر من جزو متولیان بود و حالا من در کنار پسرم به دوستداران اهل‌بیت(ع) خدمت می‌‌کنیم و بعد از من هم پسر و نوه‌هایم عهده‌دار این کار خواهند شد.

وی ادامه داد: مراسم عزاداری حسینیه در ماه محرم، صبح‌ها برگزار می‌شود. دهه فاطمیه هم به همین صورت است، اما برنامه‌های جشن، اعیاد و تولدها بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می‌گردد.

عضو هیأت امنای حسینیه سادات اخوی اظهار کرد: تا چند سال پیش در داخل حسینیه مراسم تعزیه‌خوانی هم داشتیم. شیوه عزاداری، مداحی و روضه‌خوانی در این حسینیه به شکل کاملاً سنتی است و برای همین مخاطبان و علاقه‌مندان زیادی دارد که حتی از محلات و شهرهای دیگر مانند تبریز و کرمانشاه و ... خودشان را به اینجا می‌رسانند. بسیاری از این عزیزان از این حسینیه حاجت گرفته‌اند و معتقدند که وقتی یک بار در عزاداری حضرت سیدالشهدا‌(ع) شرکت کنید سال‌های بعد هم برای آمدن مشتاق می‌شوید.

انتهای پیام/4072/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشن سنتی "گم تلا" در روستای تاریخی استان یزد (+عکس)

جشن سنتی "گم تلا" در یکی از روستاهای تاریخی استان یزد برگزار شد.

  "گم تلا" بر اساس یک رسم دیرینه و کهن عصر سه شنبه در روستای تاریخی هرابرجان مروست برگزار شد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا این آیین سنتی هرساله در روز هفتم فروردین به صورت خودجوش و گسترده مردم روستای هرابرجان برگزار می‌شود.

به یمن این روز بزرگ هر خانواده اجاقی در دل خاک درست و آتشی برپا می‌کند، بر روی آن اجاق، آش می پزند و بعد از صرف آش با نواختن ساز و نقاره و رقص چوب ( ترکه بازی ) به شادی می‌پردازند.

کودکان با تخم مرغ هایی که با ریشه گیاه روناس رنگ شده است با هم بازی می‌کنند، هر ۲ نفر تخم مرغ های رنگی شان را از قسمت سر به هم می‌زنند و تخم مرغ هر کس که شکست بازنده محسوب می‌شود و باید تخم مرغش را به برنده بازی که تخم مرغ سالم دارد تحویل دهد.

مردم این روستا در محلی بنام " گم تلا" که از خشت و گل ساخته شده است بعد از جشن و پایکوبی، آتش روشن می‌کنند و به نیت سلامتی افراد خانواده شان ریسمان‌هایی آغشته به نفت را که به زبان محلی هرابرجان به آن پوزه گفته می‌شود را در آتش می‌سوزانند

این مراسم همراه با بازی‌های سنتی و محلی از جمله لَپَر بازی غیره به همراه ساز و نقاره است.

این مراسم همچنین به عنوان یک دید و بازدید نوروزی توسط اهالی هرابرجان انجام می‌شود.

در این رسم سنتی، انواع مختلف آش نظیر ماش، رشته، حلیم، گندم و آش جو پخت می‌شود و تمامی کسانی که ساکن روستا و یا استان‌های اطراف نظیر فارس، کرمان ویزد که اصالتا هرابرجانی هستند بر اساس این سنت قدیمی در این مراسم شرکت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری استان یزد درحاشیه این مراسم گفت: مردم این روستا بر اساس سنت دیرینه در این روز اجاق‌های متعددی را برای پخت و پز برپا می‌کنند.

"محمد رستگاری" افزود: مردم این روستا حتی هرابرجانی‌های مقیم خارج از کشور برای شرکت در این مراسم می آیند.

وی با بیان اینکه این رویداد در توسعه و جذب گردشگری نقش مهمی دارد، اظهار کرد: شهرستان مروست دارای ظرفیت‌های متعدد گردشگری، اماکن تاریخی و آداب و رسوم ارزشمندی است که با اطلاع رسانی و تولید محتوا می‌توانند گردشگران بیشتری را جذب کند.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد با بیان اینکه توسعه گرشگری با مشارکت مردم رقم می‌خورد، بر حمایت اداره کل میراث فرهنگی از این رویداد تاکید کرد.

به گزارش ایرنا مراسم گم‌تلای هرابرجان با شماره ۱۳۰۹ در فهرست آثار ملی ناملموس ایران به ثبت رسیده است.

این مراسم سابقه تاریخی بسیار طولانی دارد که جزئی از فرهنگ مردمان این روستا است و همچنین هرساله تعداد زیادی از مسافرین نوروزی از این مراسم بازدید می‌کنند

هرابرجان مرکز دهستان هرابرجان و در ۲۰۰ کیلومتری جنوب یزد با جمعیتی بالغ بر یکهزار نفر است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراسم احیاء شب های قدر و عزاداری شهادت امام علی(ع) در کرمانشاه
  • میزبانی ۴۰ هزار خادم رضوی از عزاداران علوی در شب‌های قدر
  • برنامه مراسم معنوی احیای شب‌های قدر و عزاداری شهادت حضرت امیرالمومنین (ع) در دانشگاه تهران
  • برنامه مراسم معنوی احیاء شب‌های قدر و عزاداری شهادت حضرت امیرالمومنین (ع) در دانشگاه تهران
  • ‌مراسم شب‌های قدر در حسینیه «ثارالله» خرم‌آباد برگزار می‌شود
  • برگزاری آیین سنتی سمنوپزان در قزوین+ فیلم
  • برگزاری مراسم شب قدر در بیش از ۹۵ مسجد شهرستان بهار
  • ماماشملی؛ سرآشپز سمنوپزون نوروزی | کاسه اول، سهم سادات محله | آشتی‌کنان همسایه‌ها کنار دیگ سمنو
  • مراسم معنوی ترتیل خوانی قرآن در حسینیه ثارالله یاسوج
  • جشن سنتی "گم تلا" در روستای تاریخی استان یزد (+عکس)