Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین با اشاره به انتقادهایی که نسبت به برخی مداحی‌ها مطرح می‌شود، بیان کرد: الان این مداحی‌ها اثر معنوی مجالس امام حسین (ع) را بسیار کم کرده و مجالس به حزب سیاسی یا میتینگ‌های سیاسی متعلق به گروه‌های سیاسی تبدیل شده است.

 

به گزارش خرداد ،او ادامه داد: به عنوان نمونه فلان مجلس می‌گویند فلان مداح یا سخنران، سخنرانی می‌کند این برای حزب «الف» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن مجلس و آن مسجد دیگر مداح و سخنرانش برای گروه «ب» است، این گروه اصلاح‌طلب، آن گروه اصولگرا، حامی دولت یا مخالف دولت و... است.

 

غرویان تاکید کرد که مجالس ما الان به این شکل تقسیم‌بندی می‌شود که همین بزرگ‌ترین ضربه به مجلس عزاداری امام حسین (ع) است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنان و مداحی‌هایی که جلسات عزاداری را کم‌فروغ کرده گفت: بنابراین ورود مداحان و سخنرانان به چنین مسائل ریز سیاسی بزرگ‌ترین ضربه را به عظمت مجالس عزاداری امام حسین (ع) زده و می‌زند و این مشکل بزرگی است که داریم.

 

غرویان با بیان این موضوع که ورود در مسائل سیاسی به دو صورت است، عنوان کرد: یک ورود به نحو کلیست که به مردم بگوییم به مسائل سیاسی اجتماعی بی‌توجه نباشند و از نظام حمایت کنند و در صحنه حضور داشته باشند. این مسئله روشن و مورد اجماع همه گروه‌ها و علما است.

 

او افزود: اما یک ورود به مسائل سیاسی داریم که به شکل تطبیق بر مصداق و تعیین مصداق است، این متاسفانه کار غلطی است که به‌وسیله عده‌ای انجام می‌شود؛ یعنی از پیش، تعیین مصداق می‌کنند و شمر زمان، عمرسعد زمان، یزید زمان، عبیدالله زمان و امثال اینها را خود تعیین می‌کنند و برای مردم مطرح می‌کنند. این کار اشتباهی است که اثر بسیار منفی دارد و مورد نهی همه علمای بزرگ ماست.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اثر منفی دخیل کردن اظهارنظرهای شخصی در صحبت‌های مداحان و سخنرانان، بیان کرد: زمانی که مداحان وارد تطبیق مصداقی می‌شوند، از اشخاص نام می‌برند و نسبت به شخصیت‌های نظام اظهارنظر می‌کنند، قطعا آن اظهارنظر شخصی است و دیگر ربطی به دین ندارد؛ قطعا مخالف هم دارد و بسیاری از افرادی که در همان مجلس نشستند مخالف نظر شخصی مداح هستند و نسبت به حرف مداح و کسی که پشت تریبون قرار دارد در درون خود یک حالت مقابله‌ای پیدا می‌شود، چون نظر آن مداح را قبول ندارند.

 

غرویان ادامه داد: اینجاست که اثر کل آن مداحی‌ها و مرثیه‌خوانی‌ها از بین خواهد رفت. چون زمانی سخن گوینده اثرگذار است که دل شنونده با مداح  و سخنران همراه باشد، وقتی دل و باطن شنونده حرف‌های آن فرد را قبول ندارد،‌ کل آن جلسه تاثیر خود را از دست خواهد داد.

 

او با بیان اینکه در شرایط فعلی، جامعه گرفتار یک سری بداخلاقی‌ها در صحنه سیاسی و اقتصادی است، توضیح داد: مسئله احتکاری که در حال حاضر می‌بینیم و در سرتاسر کشور اتفاق می‌افتد، مسئله‌ای است که مداحان و سخنرانان ما باید درباره آن با مردم سخن بگویند. باید گفت که چگونه می‌شود کسی بر کودک امام حسین(ع) گریه کند اما از طرف دیگر پوشک کودکان جامعه خود را احتکار کند تا به ثروت بیشتر برسد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: این مسائل را مداحان بزرگ و برای جامعه مطرح کنند، مسائل اخلاقی و معنوی را شرح دهند، نه این مسائل جزئی گروهی و حزبی را که جز غرض‌ورزی شخصی چیز دیگری ندارد و نیست.

 

غرویان در ادامه تاکید کرد: آنچه که الان مردم نیاز دارند این است که در این جلسات عزاداری امام حسین(ع) مداحان اشعاری بخوانند در جهت اخلاقیات و معنویات مردم، مسائل روحی و اینکه مردم به سمت روابط حسنه اجتماعی بروند.

 

او در پاسخ به این سوال که با وجود تذکرات و انتقادها از طرف مقامات و بزرگان روند نامناسب در میان مداحان ادامه دارد، برای بهبود این شرایط و نظارت مناسب چه کاری باید انجام داد،‌ گفت: باید سازمان تبلیغات اسلامی در این باره راهکاری ارائه کند. به‌ویژه با توجه به اینکه آقای قمی از طرف مقام معظم رهبری به ریاست این سازمان منصوب شده‌اند، باید سازماندهی و مدیریتی کنند تا تضمین و التزامی از مداحان بگیرند که مطالب سیاسی را در حد کلیات مسائل سیاسی کشور که مورد اتفاق همه است در مراسم مطرح کنند، وارد بحث‌های جزئی، خلاف قانون، خلاف رای مردم و خلاف منافع ملی نشوند.

برچسب ها: محسن غرویان ، مداحی‌ ، امام حسین

منبع: خرداد

کلیدواژه: محسن غرویان مداحی امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۱۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به این دانشگاه برای نخستین‌بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سیدعلی قاسم‌زاده امروز -دوشنبه دهم اردیبهشت- در نشست با محمدرضا حسنی آهنگر، رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) اظهار کرد: در حوزه‌های پژوهشی و علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) رشد خوبی داشته و در آخرین رتبه‌بندی تایمز این دانشگاه رتبه سوم دانشگاه‌های جامع کشور و رتبه نهم دانشگاه‌های کل کشور را کسب کرده است.

وی افزود: در حوزه دانشگاه‌های قاره آسیا نیز دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ٰره) در رتبه‌های ۲۰۰ تا ۲۵۰ قرار دارد که رتبه‌بندی دقیق آن نیز به زودی اعلام خواهد شد و این رتبه در طول دوران فعالیت این دانشگاه کم‌نظیر بوده است.

نماینده عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با بیان اینکه در حوزه بین‌المللی رشد خوبی در جذب دانشجویان خارجی و تنوع رشته‌ها داشتیم، خاطرنشان کرد: در حوزه فعالیت‌های بین‌المللی در اتحادیه مختلف علمی به ویژه شبکه آموزشی اروپایی اراسموس، کشورهای جاده ابریشم، اتحادیه خزر و اتحادیه کشورهای اسلامی فعال شدیم. برای نمونه بخش دانشجویی اتحادیه کشورهای خزر را به عهده گرفتیم.

قاسم‌زاده از تخصیص کرسی آینده‌پژوهشی یونسکو به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) خبر داد و تاکید کرد: در حال حاضر ۱۱ نفر دانشمند یک‌درصدی (جزو یک‌درصد دانشمندان برتر جهان) در این دانشگاه داریم که چند نفر از مدیران نیز جزو همین دانشمندان یک‌درصدی هستند، همچنین در جایزه ملی ثریا در چهار رشته و حوزه جوایز به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) رسید.

وی با اشاره به طراحی و اجرای برنامه تحول پژوهشی و علمی در این دانشگاه ادامه داد: در حوزه‌های توسعه کشاورزی کم‌آب‌بر، فلزات غیرکانی و شیشه، چشمه نور (شتابگرها)، ایران‌شناسی، هوش مصنوعی و فن‌آوری‌های نو مأموریت‌های ملی ویژه به دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی واگذار شده است.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) از کسب رتبه دوم کشوری توسط تیم رباتیک این دانشگاه خبر داد و گفت: از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم ۱۰ رشته آموزشی و علمی جدید در این دانشگاه راه‌اندازی شده که عمده آنها در سطح ارشد و دکتری قرار دارند. رشته‌های شتابگر ذرات و علم داده‌ها هم از رشته‌های انحصاری دانشگاه به حساب می‌آیند.

قاسم‌زاده با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) اضافه کرد: دانشگاه امام‌حسین (ع) در رتبه‌بندی جایگاه دوم دانشگاه‌های کشور را به دست آورده که افتخار ارزشمندی برای دانشگاه امام‌حسین (ع) محسوب می‌شود که دانشگاه نمونه و تراز انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه دانشگاه امام‌حسین (ع) الگوی دانشگاه‌های حکمت‌بنیان به شمار می‌رود، گفت: بازدید از دانشگاه امام‌حسین (ع) و تماشای دستاوردهای این دانشگاه در دستور کار ما قرار دارد که یکی از اردوهای دیدنی راهیان پیشرفت ما خواهد بود.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اجرای طرح بانوی اسوه را از طرح‌های فرهنگی مهم این دانشگاه دانست و تاکید کرد: این طرح برای نخستین بار در سه حوزه دانشجویی، کارمندی و استادی نخستین‌بار در دانشگاه ما طراحی و به وزارت علوم ابلاغ و در نهایت اجرا شد.

قاسم‌زاده ادامه داد: امسال هم برای نخستین‌بار از استادان بین‌المللی برتر تقدیر می‌کنیم که در این برنامه استاد برتر حوزه بین‌الملل را معرفی می‌کنیم تا انگیزه‌ای شود که اساتید با توجه به رسالت دانشگاه فعالیت داشته باشند.

وی از فعالیت ۴۰ استاد تمام در این دانشگاه خبر داد و گفت: در واقع ۱۸۰ نفر دانشیار داریم و بقیه اساتید ما استاد تمام به حساب می‌آیند. پیش از دولت سیزدهم ۱۳ مربی داشتیم که تعداد آنها به چهار نفر کاهش یافته است.

کد خبر 749049

دیگر خبرها

  • عکس| مداحی جدید و جنجالی مهدی رسولی
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • رسالت معلم ،‌ارتقاء علمی و معنوی دانش آموزان است