Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماری از اهل سنت استان سیستان و بلوچستان در ماه محرم آیین‌ها و مراسم خاص خودشان را دارند و این ماه بە ویژه روز عاشورا را با فضیلت می‌شمارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی؛ هیئات عزاداری دانشجویی استان سیستان و بلوچستان در ماه محرم و صفر از جلوه خاصی برخوردار است و ایام ماه محرم که فرا می‌رسد دانشجویان در استان سیستان و بلوچستان دستجات عزاداری را برپا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسین پور، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری دانشجوی در رابطه  با حال و هوای ایام ماه محرم این دانشگاه می‌گوید: این برنامه‌ها با استقبال فراوان از سوی جامعه دانشجویی و دانشگاهیان مواجه است و همه در هیات عزاداری ماه محرم حضور می‌یابند.  برنامه‌های این هیات در طول ایام سال از جمله ایام فاطمیه برگزار می‌شود و سعی می‌کنیم علاوه بر مراسم عزاداری برنامه‌های با محتوی پربار برای دانشجو‌ها برگزار کنیم.

برگزاری برنامه‌های مذهبی در مساجد دانشگاه‌ها از برنامه دانشجویان دانشگاه ولایت ایرانشهر است. بقایی، مسئول بسیج دانشگاه ولایت ایرانشهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در رابطه با برنامه‌های هیات این دانشگاه می‌گوید: هیات دانشجویی این دانشگاه باب الحوائج نام دارد. برنامه‌های این هیات دانشجویی به صورت منظم در طول سال برگزار می‌شود و شامل برنامه‌های زیات عاشورا، دعای کمیل در طول هفته است.


او با اشاره به دعوت از مداحان و سخنرنان در  دانشگاه می افزاید: برنامه‌های عزاداری ما در مسجد دانشگاه بر مزار شهدای گمنام این دانشگاه برگزار می‌شود. توزیع بسته‌های فرهنگی و مراسم تعزیه دانشجویی از دیگر برنامه‌هایی است که در ماه محرم در دانشگاه انجام می‌شود.   اما استان سیستان و بلوچستان از ترکیب قومیتی و مذهبی تشکیل شده است و بخش قابل توجهی از مردم این استان را هموطنان اهل سنت تشکیل می‌دهند. شماری از اهل سنت این استان نیز در ماه محرم آیین‌ها و مراسم خاص خودشان را دارند و این ماه بە ویژه روز عاشورا را با فضیلت می‌شمارند.   دانشجویان اهل سنت با آغاز ماه محرم خود را در سوگ سرور و سالار شهیدان سهیم می‌دانند و با اجرای برنامه‌های وعظ و سخنرانی در محافل مذهبی بە استقبال از این ماه می‌روند. حضور این دانشجویان در مراسم عزاداری امام حسین (ع) در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از نکات قابل توجه است.

حسین پور با اشاره به حضور این دانشجویان در مراسم هیات‌های عزاداری می‌گوید: برادران اهل سنت ما در این مراسم‌ حضور دارند، حتی یکی از دانشجو‌یان اهل سنت مسئول صوت و فنی هیات عزاداری ماست و تعامل خوبی بین ما وجود دارد و اجازه نمی‌دهیم دشمنان هیچ شکافی بین ما ایجاد کنند.
  فاضل، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم دریایی و دریانوردی چابهار نیز با اشاره به حضور دانشجویان اهل سنت در مراسم‌های عزاداری امام حسین (ع)  می‌گوید: دانشجویان اهل تسنن نیز در برنامه هیات حضور دارند و حتی در مراسم پیاده روی اربعین که سال گذشته برگزار شد، ثبت نام کردند و امسال هم اگر بضاعت داشته باشیم و مسئولان در این زمینه به ما کمک کنند قصد داریم که این برنامه را دنبال کنیم.

جعفری، مسئول بسیج دانشگاه آزاد زاهدان، به حضور برادران اهل سنت در مراسم عزاداری ماه محروم در این دانشگاه اشاره کرد و می گوید: بسیاری از برادران اهل سنت در مراسم عزاداری امام حسین (ع) حضور دارند و برخلاف آنچه برخی می‌گویند از غذای نذری استفاده می‌کنند.

دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در ایام ماه محرم هیات‌ عزاداری دارند و مراسم‌ سنتی ویژه این ماه را اجرا می‌کنند. سلیمان رضاییان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان از حضور پررنگ دانشجویان در مراسم‌های عزاداری ماه محرم می گوید که دانشجویان بعد از پایان اردوی جهادی مراسمی در شب به مدت یک یا دو ساعت به صورت خودجوش برگزار می‌کنند و به انجام اعمال این ماه از جمله نوحه خوانی و سینه زنی می‌پردازند.

یکی از برنامه‌های ایام ماه محرم برگزار مراسم دودمه خوانی است که بیشتر در شب‌های عاشور برگزار می‌شود و به این شیوه است در صفوف عزاداری، گروهی از عزاداران مصرع «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است» را می‌گویند و در صف دیگر، عزاداران مصرع «ممکن این صبح طلوع» را تکرار می‌کنند، محمد مهدی نبوی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه زابل از این دودمه خوانی به عنوان یکی از شاخص‌ترین  برنامه دانشجویان دانشگاه زابل یاد می‌کنند.  
جعفری مسئول بسیج دانشگاه آزاد زاهدان نیز با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان پایند با سنت‌ها و استفاده از ابزار سنتی ویژه این ماه است، خاطرنشان کرد: استفاده از دمام، طبل هنوز در این استان رایج است و دانشجویان در این ماه مراسم سنتی دمامه زنی را برگزار می‌کنند و پس از آن همه دانشجویان بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه حضور می‌یابند و با آرمان‌های شهدا تجدید میثاق می‌کنند.

همچنین از آیین‌های خاص و ویژه محرم در این منطقه کە از شب‌های اول ماه آغاز می‌شود، تعزیه خوانی است کە ریشه در تمدن این خطه دارد. شُوی آیین کاملا سنتی در حوزه سیستان است که پس از گذشت سالها، همچنان در ایام محرم اجرا می‌شود. یکی از خصوصیات این شوی این است که بر خلاف دیگر نقاط کشور که معمولا در دهه اول محرم برگزار می‌شود، در  قبل از محرم آغاز و تا بعد از شام غریبان امام حسین (ع) ادامه دارد.

دانشجویان دانشگاه ایرانشهر طبق این آیین مراسم تعزیه را در این دانشگاه برگزار می‌کنند، بقایی، مسئول بسیج دانشگاه ولایت ایرانشهر در رابطه با مراسم تعزیه این دانشگاه می‌گوید که تعزیه‌های که انجام می‌شود با تعزیه‌های معمولی کمی تفاوت دارد و شیوه جدیدی را در اجرای تعزیه داریم که قبل از آن سناریو آن را طراحی و سپس آن را اجرا می‌کنیم.

اما هر سال کاروان عاشقان و ارادتمندان سرور و سالار شهیدان از کشور پاکستان برای سفر به کربلای معلی و شرکت در مراسم معنوی پیاده روی اربعین حسینی بوارد شهرستان میرجاوه می‌شوند و دانشجویان استان سییتان و بلوچستان با برپایی موکب‌های به استقبال آن‌ها می‌روند.     بقایی، مسئول بسیج دانشجویی  دانشگاه ایرانشهر در رابطه با حضور دانشجویان دانشگاه ولایت ایرانشهر در برنامه موکب داری پیاده روی اربعین گفت: حضور در مرز میرجاوه و پذیرایی از زواری که از شکور پاکستان قصد عزیمت به کربلا را دارند از جمله برنامه‌هایی است که دانشجویان بسیج ناحیه را همراهی می‌کنند و سال گذشته نیز به آن‌ها آب و غذا می‌رسانیدم.

اما برخی از دانشجویان از برنامه پیاده روی اربعین جا مانده اند یا امکان خدمت به زائران امام حسین (ع) در مرز میرجاوه را ندارند، نبوی، مسئول بسیج دانشگاه زابل  در این رابطه می‌گوید: به دلیل مسافتی که تا میرجاوه وجود دارد، دانشجویان دانشگاه زابل بیشتر برنامه‌های عزاداری را در دانشگاه برگزار می‌کنند و سعی می‌کنند فضای پیاده روی اربعین را تداعی کنند.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه سیستان و بلوچستان ایام ماه محرم عزاداری امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۲۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !

به گزارش همشهری آنلاین، آیت‌الله مصطفی محامی روز سه شنبه ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه ۲ سال است که موضوع حقابه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی رئیس جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مساله موضع گرفتند.

وی بیان کرد: پیگیری‌هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نکردند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری ماست چرا که مسوولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالانه در جنوب استان طی این سالها ۲ میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان ۸۰۰ میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی ساخته شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

وی اظهار کرد: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسوولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد.

آیت الله محامی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم افزود: با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و به همین دلیل است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان با بیان اینکه فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف به کار و فعالیت بپردازیم تصریح کرد: رشته‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی اظهار کرد: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت الله محامی در پاسخ به سوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان گفت: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسوولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد به تدریج باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد شد.

کد خبر 846743 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و افغانستان خبر مهم استان سیستان و بلوچستان آب و هوا - ایران خشکسالی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه زابل و فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان منعقد شد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • شهدا مایه افتخار سیستان و بلوچستان هستند
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است
  • دانشگاه برای ارتقای عقلانیت در حکمرانی استان مؤثر باشد
  • خانه‌های دین و زندگی نقطه اتصال وحدت است