Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است بحث کمبود شیرخام و شیرخشک در کشور مطرح شده و هر روز این مساله جدی تر می شود تا جایی که اخیر دبیر انجمن لبنی کشور در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار واردات شیرخشک به کشور شده این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی همچنان به ممنوعیت صادرات شیرخشک که چندی قبل از سوی وزارت صنعت اعمال شد، معترض است و لغو این ممنوعیت را دنبال می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گفته می شود محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار لغو ممنوعیت واردات شیرخشک به کشور، کاهش تعرفه واردات آن و اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این منظور شده است مساله ای که با مخالفت شدید وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و تشکل های تولیدی مواجه شده است. 

واردات با ارز آزاد برای واردکنندگان صرفه اقتصادی ندارد

در همین زمینه سید احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور در گفتگو با خبرنگار مهر  افزود: آقای شریعتمداری طرحی را به هیات وزیران برده که براساس آن واردات شیرخشک آزاد شود، تعرفه واردات این محصول از ۴۰ درصد به ۶ درصد کاهش یابد و ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات آن اختصاص یابد. این پیشنهاد در هیات وزیران در دست بررسی است.  

به گفته مقدسی، واردات شیرخشک با ارز آزاد برای واردکنندگان صرفه اقتصادی ندارد.  

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران کشور با بیان اینکه تولیدکنندگان از وزیر جهاد کشاورزی خواسته اند مانع اجرای این طرح شود، اضافه کرد: گفته می شود وزیر جهاد کشاورزی نیز با پیشنهاد وزارت صنعت مخالف است و تلاش می کند تا مانع تصویب آن شود.  

از سوی دیگر، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید معتقد است نه تنها هیچ کمبودی در زمینه شیرخام و شیرخشک وجود ندارد بلکه با مازاد محصول مواجه هستیم و صادرات شیرخشک باید از سرگرفته شود. مسئولان این وزارت خانه معتقدند واردات شیرخشک با ارز دولتی منجر به نابودی تولید داخل می شود و تولیدکنندگان را با چالش های جدی مواجه می کند. در همین زمینه مختار علی عباسی، مدیرکل مرکزاصلاح نژاددام وبهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر در واکنش به پیشنهاد وزیر صنعت برای آزاد کردن واردات شیرخشک به کشور، اظهارداشت: ما با دستگاه های مسئول در این زمینه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت مکاتبات لازم را در این زمینه انجام داده ایم و در حال پیگیری آن هستیم.

وزارت جهاد: نیازی به واردات شیرخشک نداریم 

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در جواب نامه ای که دولت نظر این وزارت خانه را درباره کمبود و نیاز به واردات شیرخشک استعلام کرده بود، اعلام کرده که چنین مساله ای صحت ندارد.

مدیرکل مرکزاصلاح نژاددام وبهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: علاوه بر این ما همچنان پیگیر لغو ممنوعیت صادرات شیرخشک هستیم و این مساله را دنبال می کنیم.

عباسی در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر کمبود شیرخام در کشور، افزود: ما کمبودی در این زمینه نداریم، تا دوماه قبل به دلیل وجود مازاد شیرخام، سازمان مرکزی تعاون روستایی این محصول را به صورت توافقی از دامداران خریداری می کرد.

وی با بیان اینکه تا همین چندماه قبل کارخانجات لبنی از اجرای مصوبه سال ۱۳۹۳ و قیمت ۱۴۴۰ تومانی شیرخام خودداری می کردند، اظهارداشت:هیچ اتفاق خاصی نیفتاده که تولید شیرخام کاهش یابد اما مساله این است که قیمت این کالا همیشه کمتر از نرخ تمام شده تولید آن بوده و مدتی است به میزان واقعی نزدیک شده است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار قیمت ۱۵۷۰ تومان را برای شیرخام در سال جاری تعیین کرده است، گفت: به تبع این امر، به کارخانجات نیز اجازه داده شد قیمت فرآورده هایشان را افزایش دهند اما نکته اینجاست که همین قیمت ۱۵۷۰ تومان هم به اندازه نرخ تمام شده تولید شیرخام نیست.

عباسی میزان تولید شیرخام را در سال گذشته حدود ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزارتن و در سال جاری نزدیک به ۱۰ میلیون و ۵۵۰ تا ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزارتن اعلام کرد.

واردات شیرخشک برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی است و به تولید آسیب می زند

وی با تاکید بر اینکه بنابراین هیچگونه کمبودی در این زمینه نداریم،گفت: واردات شیرخشک کاملا برخلاف سیاست های اقتصاد مقاومتی است، به تولید شیر کشور آسیب جدی وارد می کند و بسیاری از واحدهای خرده پا و دامپروری های ما را از بین می برد.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: واردات شیرخشک با ارز دولتی، بازار این محصول را به هم می زند و تولیدگان را از پا در می آورد.

عباسی با بیان اینکه بازار هم اکنون در شرایط تعادل خود به سر می برد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی به شدت با واردات این محصول مخالف است.

مدیرکل مرکزاصلاح نژاددام وبهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: براساس بررسی های انجام شده تولید شیرخام در سالجاری نسبت به سال گذشته ۵ تا ۶ درصد رشد داشته است.

عباسی افزود: همچنین بررسی ۷۰ واحد گاوداری توسط همکاران ما نشان می دهد که ۱۱ درصد در این زمینه افزایش تولید داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه تا پایان تیرماه ۹۷ صادرات شیرخشک صنعتی ۷۳۹۰ تن و شیرخشک غیرصنعتی ۳۵۸۰ تن بوده است، گفت: اگر کمبودی در این زمینه شیرخام داشتیم نمی توانستیم شیرخشک تولید و صادر کنیم.

۲۵ هزارتن شیرخشک مازاد داریم 

عباسی درباره اینکه گفته می شود همین تبدیل شیرخام به شیرخشک و صادرات آن باعث شده کمبود شیر حاصل شود،افزود: حتی اگر اینگونه بوده باشد به دلیل آن است که کارخانجات شیر را به قیمت مصوب و واقعی از دامداران خریداری نمی کنند.

مدیرکل مرکزاصلاح نژاددام وبهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولید شیرخشک در کشور نیز با بیان اینکه حدود یک میلیون تن شیر مازاد داریم، اضافه کرد: ظرفیت تولید شیرخشک در کشور حدود ۸۵ هزارتن  و میزان تولید تقریبا ۶۵ هزار تن است.

عباسی میزان نیاز کشور به شیرخشک را بین ۴۰ تا ۴۵ هزارتن عنوان کرد و افزود: بنابراین ما می توانیم حدود ۲۵ هزارتن شیرخشک از کشور صادر کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.

کد خبر 4406870 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی خرید توافقی شیر خام شیر خام شیرخشک لبنیات محمد شریعتمداری محمود حجتی وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت بانک مرکزی ایران وزارت صنعت معدن و تجارت گمرک ایران قیمت نفت تحریم اقتصادی ایران دلار ایالات متحده آمریکا صادرات غیرنفتی وزارت جهاد کشاورزی بورس محمد شریعتمداری روسیه ترخیص کالا بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۴۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟

مجتبی نوروزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد:« مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.»

براساس گزارش تسنیم، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه گفت:« تا به امروز ۳ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت:« استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش ۴۰ درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.»

نوروزی تصریح کرد:« بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.»

سرانه ۷ کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت:«سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر ۷ کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: «هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در ۴۵ روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.»

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت:« نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن است که می‌توانیم ۳۰۰ هزار تن آن را تامین کنیم.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد:«دوره‌های پرورش مرغ ۳.۶ در سال است که در صورتی که این رقم به ۴ دوره افزایش یابد ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.»

نوروزی افزود: «اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در ۶ دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.»

وی تصریح کرد: «مرغ نیمچه ۳۷ تا حداکثر ۴۰ روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل ۱۳۶ هزار ۵۰۰ تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه‌ای بودن تولید مرغ در کشور آیا برنامه‌ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد:« وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.»

وی افزود:« با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.»

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت:« کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.»

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال دیگری افزود:« در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.»

وی افزود:« درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.»

tags # گوشت قرمز ، گوشت مرغ سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • آماده همکاری با دولت برای بازگشت آرامش به بازار برنج هستیم
  • چالش تولید زعفران در سرزمین طلای سرخ
  • سالانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز کشور است
  • بدون حمایت دولت نمی‌توانیم بازار برنج را مدیریت کنیم
  • گوشت قرمز وارداتی در راه بازار | سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور چقدر است؟
  • انجمن واردکنندگان برنج ایران: برنج وارداتی هم از سفره مردم پر می‌کشد؟
  • ۱.۵ میلیون تن شیرخام به بازار‌های هدف صادر می‌شود
  • نظارت بر مراکز تامین و تولید کالاهای اساسی کشاورزی آغاز شد